Hermit90 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Mam taką sytuację - strona była dodawana przez konkurencję do Swli, szczerze powiedziawszy to olałem to odkąd mi to nawet pomogło. Po kilku miesiącach dostałem filtr, myślałem, że to koniec sprawy, ale uwaga - strona nadal jest linkowana z SWLi i to 3x bardziej niż wcześniej (przypominam, że ma filtra, a linkowana jest jeszcze bardziej od momentu gdy go dostała) Nie bardzo rozumiem jaki ktoś miał w tym cel, bo sama strona to malutka stronka tematyczna, a ktoś dodaje na nią kilka tysięcy linków tygodniowo. Może wy mi powiedzieć po co ktoś to robi? Jedyna logiczna opcja jest taka, że mam rozdwojenie jaźni i to robota mojej ciemnej strony mocy. A druga sprawa jest taka: które SWL-e mogą wykorzystywane do czegoś takiego? żebym na przyszłość miał pewność co blokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdi Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dla pewności zablokuj wszystkie SWLe. Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę. https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Ale wszystkie czyli jakie? Znam niestety tylko kilka ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Znajdź jakies przykałdowe linki i sprawdź czy to rotacyjne czy stałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Nie da sie zablokować skutecznie linków z swl'i. SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik89 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zawsze można napisać do każdego z nich e-maila o zaistniałeś sytuacji, powinni zareagować na zgłoszenie i pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Rotacyjne zmieniają się po każdym odświeżeniu? @Edit: tak jak podejrzewałem, są stałe. Doszedłem też system chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 ...... A druga sprawa jest taka: które SWL-e mogą wykorzystywane do czegoś takiego? żebym na przyszłość miał pewność co blokować. Nie zablokujesz domeny we wszystkich SWL w jakiejś tam części możesz ale wystarczy żę ktoś bedzie linkował przez 301 i cała zabawa z blokowaniem na nic po drugie zawsze pozostają xramery któych juz nie zablokujesz, jedyne co możesz zrobić to pisać na grupie google ze ktoś Cie atakuje i nie jesteś z tym wstanie nic zrobic Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zawsze można napisać do każdego z nich e-maila o zaistniałeś sytuacji, powinni zareagować na zgłoszenie i pomóc. Błąd, jest dokładnie jak pisze Xann. Co z tego że zablokujesz docelową jak linki pójdą po 301 SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRENS Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zawsze to zmniejsza szansę na tego typu zagrywki. Blokuj. Linkuj dalej i nie pier*ol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Co z tego że zablokujesz docelową jak linki pójdą po 301 Pozostaje wyłapanie 301 i zgłoszenie, tylko wtedy nie będzie się pozycjonowało witryny tylko jej "broniło" bo więcej czasu zejdzie na wyłapywaniu "szkodzących" urli .... Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.