01maximus01 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zna ktoś może plugin który by przyspieszał ładowanie się stron w Wordpress. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
db07 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Może usuń nadmiar pluginów ze swojego serwisu jak chcesz go przyśpieszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Protector164 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przejedz validatorem. Usun zbedne pluginy. zakładałem multikonta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Użyj wyczek do cache: W3 Total Cache Wordpress Super Cache Poszukaj więcej w Google. Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczer Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zmień też theme, wyrzuć slidery, ciężkie obrazy i wodotryski. Odchudź kod. Kredyt gotówkowy | Portfel Polaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 z tym 3w cache to podobno czasami są problemy Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Wiem, dlatego ja sam nie używam, ale są też dobre opinie więc napisałem. Co do innych rzeczy: - skompresuj obrazki - pozamieniaj końcówki obrazków z png. na jpg i powywalaj gify (jeśli masz) - wejdź na jakiś serwis do badania szybkości strony i zobacz które elementy ważą najwięcej Jest jeszcze usługa Google speed czy jakoś tak w Google Analytisc - ona też chyba pokazuje najcięższe elementy na stronie. Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 - pozamieniaj końcówki obrazków z png. na jpg i powywalaj gify (jeśli masz) Możesz uzasadnić cel takich działań ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony montana Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 co jest nie tak z gifami i png? tu masz fajne narzędzie do odchudzania obrazków: https://www.smushit.com/ysmush.it/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Polecę narzędzie lub wtyczkę do WordPressa, Smush.IT (od Yahoo) która zmniejsza wagę plików graficznych bez utraty jakości - nawet o kilkanaście %. Przydatna w przypadku gdy masz dużo zdjęć na stronie //@up, uprzedził mnie Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pliki png zwykle dużo więcej ważą. Po przekonwertowaniu ich na jpg zmniejszą swoją wagę. Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pliki png zwykle dużo więcej ważą. Po przekonwertowaniu ich na jpg zmniejszą swoją wagę. A to ciekawe https://www.http200.pl/chwilowy/pio_png.png -> PNG 8,47 KB (8 674 bajtów) https://www.http200.pl/chwilowy/pio_jpg.jpg -> JPG 16,81 KB (17 209 bajtów) HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01maximus01 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dziękuje wszystkim za odpowiedź, odchudziłem już obrazki, ale największy problem jest z zamieszczonym wideo na podstronie. Na jednej z nich mam 15 linków do YT i strona ładuje mi się pół minuty 0_o A pluginy jakich używam to 1 Jetpack by WordPress.com 2 Google XML Sitemaps 3 All in One SEO Pack 4 Quick Cache 5 PRO Player Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Możesz tak zrobić, że materiały wideo zamieścisz na osobnych "statycznych" podstronach, ale tylko sam odtwarzacz i w blogu były by ładowane do iframe <ramki> przez co powinny się ładować niezależnie, więc nie powinny spowalniać strony właściwej. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Pliki png zwykle dużo więcej ważą. Po przekonwertowaniu ich na jpg zmniejszą swoją wagę. Png a jpg to dwa różne formaty. Jpg nie obsługuje przezroczystości a png owszem. Nie ma sensu zamiana jednego na drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.