Skocz do zawartości

Różne alty tej samej grafiki na różnych stronach

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Co rozumiesz przez zły wpływ ? Użytkownik z pewnością nie za dobrze odbierze ten sam obrazek na różnych tematycznie podstronach. Zaś skoro nie bez kozery możesz odszukiwać pliki graficzne po pierwowzorze to ........

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Mam powiedzmy jeną grafikę na 1000 podstronach jednego serwisu. Każda z tych grafik rozpoczyna temat - jest sztandarowa serwisu z wyglądu i taka sama - te same źródło każde - bo to fizycznie jedna grafika. Na każdej podstronie gdzie jest dostaje inny alt, ale taki alt jaki dotyczy treści na tej podstronie.

Jak to ogólnie interpretować - czy może mieć to zły wpływ na pozycje podstron w wyszukiwarce lub inne problemy z pozycjami ?

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

No jeżeli jedna grafika z różnymi altami na 1000 podstronach i jest to grafika zagnieżdżona w tekście, to może to śmierdzieć Googlowi moim zdaniem. Piszę moim zdaniem - bo nie przeprowadzałem tu żadnych testów. Takie coś musi wyglądać nieco podejrzanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności