wojtaseka Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Moja strona: www.zarabianieprzezinternet.org.pl została zablokowana dla adsense. Z tytułu nieprzestrzegania takie punktu zasad oraz wytycznych : "WYNAGRADZANY RUCH: zgodnie z naszymi zasadami programu, wydawcy AdSense nie mogą umieszczać reklam Google w witrynach zawierających treści związane z programami oferującymi wynagrodzenie za klikanie linków lub reklam, czytanie wiadomości e-mail lub przeglądanie innych witryn. Obejmuje to np. witryny auto-surf, sieci płatności za czytanie wiadomości e-mail i witryny porównujące różne programy płatności za kliknięcie. Więcej informacji na temat tej zasady można uzyskać w naszym Centrum pomocy (https://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=pl&answer=1348688&topic=1271507&rd=1#Sites_that_offer_compensation_programs)." Ale po wejściu na tą stronę nie ma takiej zasady! Jest tylko zasada: "Witryny typu „pay-to” obiecują użytkownikom płatności lub premie za klikanie reklam, przeglądanie zasobów Internetu, czytanie e-maili lub wykonywanie innych podobnych czynności. Umieszczanie reklam Google na takich stronach może skutkować nieprawidłowymi wyświetleniami lub kliknięciami i dlatego jest zabronione. Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google." Czyli to oznacza, że zabronione są tylko takie strony, które wynagradzają, a nie które informują. Przeszukałem wszystkie zasady i regulamin i nie było nic o zasadzie "wynagradzany ruch" Nic a nic, jakieś 2 miesiące temu chciałem się zarejestrować w AdSense i wszedłem na stronę o niedozwolonej treści i owszem była tam ta zasada "wynagradzany ruch" Jednak około 2 tygodnie temu ponownie odwiedziłem tą samą stronę i wydaje mi się, że po prostu zasady te uległy zmianie i została wprowadzona nowa zasada o której napisałem wcześniej. Stronę www.zarabianieprzezinternet.org.pl podałem przy weryfikacji. Za pierwszym razem nie przeszła, bo miałem informację o zakładach bukmacherskich, ale za drugim już przeszła bez problemów. Czy to możliwe, żeby jakiś pracownik zablokował mi stronę w oparciu o zasadę która już jest przestarzała i nie istnieje? Napisałem już odwołanie w tej sprawie do AdSense, jako argument podałem fakt, że nigdzie nie ma takiego punkty na stronie o niedozwolonej treści, a także to że moja strona przeszła wcześniej weryfikację i że nie oferuję na tej stronie jakiejkolwiek formy wynagradzanie za kliknięcia, czy czytanie emaili itd. Czy wiecie coś na temat zmiany zasad dotyczących niedozwolonej treści w ostatnim czasie? Czy uważacie, że mam rację? Czy mam jakąś szansę na odblokowanie tej strony? Proszę o waszą opinię i poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lis Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ty jesteś ślepy, czy udajesz ślepego? W zacytowanym przez Ciebie fragmencie jest: Cytat Podobnie witryny, które służą do promowania usług typu „pay-to”, nie mogą wyświetlać reklam Google. Jeśli na swojej stronie promujesz witryny wynagradzające w ten sposób, też nie możesz wyświetlać reklam AdSense. Blog o nowoczesnym survivaluMój blog o zarabianiu na blogach (AdSense, programy partnerskie, itd.) www.DrewnoZamiastBenzyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Seo Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 W dniu 19.11.2012 o 19:59, wojtaseka napisał(a): Czy uważacie, że mam rację? Nie masz... CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie... AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie... CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaseka Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Usunąłem reklamy z tej strony. Ale mam jeszcze reklamy na jednej stronie jednak na moim koncie Adsense wyświetla się informacja ze płatności wstrzymane. Co nam zrobić żeby były wznowiene? Wysłać odwołanie i poinformować że wyłączałem całkowicie reklamy na tej stronie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.