Skocz do zawartości

Pzycjonowanie przez 1,5 miesiąca - jak mi poszło ?


ciapus4
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, studiowałem wasze forum, uczyłem się na błędach innych, wskazówkach ekspertów, i dorobiłem się page rang 1, czy może jeszcze jakiś ekspert doradzić co można zrobić, żeby jeszcze strona podskoczyła w rankingu i się lepiej wypozycjonowała, jak na razie na tag "obiady domowe łódź" jest nie źle jak dla mnie, przyjmę każdą krytykę dopiero pozycjonuję 1,5 miesiąca.

Pozdrawiam

https://www.restauracjemaciek.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przede wszystkim jeśli mowa o wizytówce https://www.restauracjemaciek.pl/ to jak chodzi o SEłO to serwis wcale nie jest SEO :]

Może skup się na gotowaniu, a SEO zleć komuś kto zna się lepiej na SEO niż na gotowaniu....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zacznę od gotowania

Po pierwsze nie możesz używać nazw SPAGHETTI BOLOGNESE, SPAGHETTI CARBONARA, to nazwy które do sporo rzeczy zobowiązują - na pewno nie robisz carbonara z pancetta, a walisz tam polski boczek, nie wspominam o makaronie prawidłowo przygotowanym z maki durum i innych "drobiazgach", identycznie z bolońskim sosem warto w nazwie tych makaronów dodać (spaghetti alla carbonara) to będzie bardziej uczciwie . Jak już chcesz naśladować znana polska sieć , to musiałeś by wiedzieć ze shoarma wieprzowa to taki sam nonsens jak koszerny schabowy. Sznycel wiedeński robi się wyłącznie z cielęciny i to z określonego rodzaju, wiec na pewno nie może kosztować 15 zł ( cena mięsa to ok 40-48 zł za 1 kg). Nazwa "Ozór w sosie" jest odstraszająca, tak się nie robi, Radzie wzięć przykład z znanej restauracji z Katowic co podaje jaja byka :D. Ogólnie widać ze menu układała osoba mało profesjonalna, widać to po tym ze nikt nie liczył poziom marzy prawidłowo, a tego nie da się nauczyć tak od chop siup.

Co do SEO, to mion podsumował trafnie.

Edytowane przez MaxPan
  • Like 3
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Max nie przesadzaj, to nie knajpa Gesllerowej, on robi spaghetti dla ludu, a lud nie wyczuwa subtelnych różnic w boczku, lud za 15 zł chce się naw..ierdalać, racja ozorki w sosie chrzanowym brzmią lepiej. Spoko na proste hasła przy tak " silnej " konkurencji spokojnie wyjdziesz, zwiększ liczbę linków bo masz ich b. mało

Edytowane przez Arkaszka

pieniądze nie śmierdzą www

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Arkaszka, Świetne ze robi dla ludu, gorzej jak wpadnie Włoch lub osoba bardzie rozeznana i zamówi taka "carbonara" będzie wstyd ...j, dla tego w nazwie tzreba dodać ALLA i będzie OK, a sznycel Wiedeński za 15 zł to ogólnie mówiąc lipa jak nic i każdy co trzymał w rekach książkę kucharska wie ze jego się robi wyłącznie z cielęciny. Uwierz mi, żona prowadzi gastronomie, a ja bylem długo z ta branża związany w czasach kiedy o SEO nikt nie słyszał :D Wiec znam te rzeczy nie z internetu :D

W gastronomi tzreba uczciwie w stosunku do klienta prowadzić biznes, bo ludzi może i nie znają się na niuansach, ale bardzo łatwo popsuć sobie opinie, i poprawić ja będzie już nie tak łatwo Jak się robi jedzenie dla "ludu" to nie warto podnosić poziom znanymi nazwami, bo to jak pisałem wyżej do pewnych rzeczy zobowiązuje...

Edytowane przez MaxPan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@ ciapus4

1. Czytaj dział dla początkujących.

2. Wypada się zgodzić Mionem , oraz MaxPan - coraz ważniejsze jest co się pozycjonuje , a nie jak. Tu proporcje się ostro zmieniły.

3. Ozór - nie lepiej brzmi ozorek , ozorki ? A może fajna nazwa własna z ostrzeżeniem ? :D

4. Jaja - nie lepiej cynaderki ? W wielu starych przekazach w j.polskim ta nazwa nie dotyczy tylko nerek. Nie dam głowy czy podroby też nie.

5. Co do sznycla dobre pytanie - z czego to robisz i jak duży jest ? i czemu tak mały ? To jest danie typowo resteuracyjne.

6. Jeśli chodzi o Carbonara to nie zgodzę się. To danie się tak umiędzynarodowiło , że polski boczek jest do tego super - kto wie czy nie najlepszy. Czarne świnie są przereklamowane :)

Menu dziwne. Czemu jest taka moda , żeby każdy lokal - z nawet fajną szamką nazywać restauracją ? Dziś widziałem jedno menu gdzie fasolkę po bretońsku nazywają zupą. Prawdziwy hit to jednak godziny otwarcia.

Edytowane przez banalny
  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak na marginesie to kto robił ten serwis "kucharz" czy ty... Tak czy inaczej patrząc w kod HTML to pojęcia o tym za dużego nie miał " Nieźle przypalił ten kotlet" :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak to się nie da zrobić sznycla za 15zł, nie słyszeliście o sznyclu cielęcym z indyka, znałem takiego czarodzieja który to potrafił zrobić a klienci byli bardzo zadowoleni, że bardzo delikatny ten cielak;).

Co do SEO strona restauracji jest bez linków na 3 stronce catering łódź, przy tak mocnej konkurencji nawet ze średnia strona można wyjść na TOP-y.

buółki - kanapki - tartinki - koreczki na hasło buółki zapewne jesteś w TOP ;)

W łodzi istnieje - BUKIET Z JARZYN (brokuóy) Obiady domowe - łódź : posiśki dwudaniowe,

ROSӣ Z MAKARONEM -parę kwiatków na stronie jest

Edytowane przez Arkaszka

pieniądze nie śmierdzą www

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No, to kubeł zimnej wody jest OK,

zacznę od gotowania

Po pierwsze nie możesz używać nazw SPAGHETTI BOLOGNESE, SPAGHETTI CARBONARA, to nazwy które do sporo rzeczy zobowiązują - na pewno nie robisz carbonara z pancetta, a walisz tam polski boczek, nie wspominam o makaronie prawidłowo przygotowanym z maki durum i innych "drobiazgach", identycznie z bolońskim sosem warto w nazwie tych makaronów dodać (spaghetti alla carbonara) to będzie bardziej uczciwie . Jak już chcesz naśladować znana polska sieć , to musiałeś by wiedzieć ze shoarma wieprzowa to taki sam nonsens jak koszerny schabowy. Sznycel wiedeński robi się wyłącznie z cielęciny i to z określonego rodzaju, wiec na pewno nie może kosztować 15 zł ( cena mięsa to ok 40-48 zł za 1 kg). Nazwa "Ozór w sosie" jest odstraszająca, tak się nie robi, Radzie wzięć przykład z znanej restauracji z Katowic co podaje jaja byka :D. Ogólnie widać ze menu układała osoba mało profesjonalna, widać to po tym ze nikt nie liczył poziom marzy prawidłowo, a tego nie da się nauczyć tak od chop siup.

Dlaczego nie mogę nazywać swoje wariacje na temat pasty "SPAGHETTI BOLOGNESE, SPAGHETTI CARBONARA ?, a skąd wiesz jaki makaron jest używany do spaghetti ?, boczek polski, no hmmm nie jest zły, nasz boczek to chociaż zawiera 60 % mięsa w stosunku do łoju, a czy maki sushi w Polsce robią z tuńczyka za 56.490.000 jenów, który był z targu rybnego z Tsukiji , jaką naśladuję polską sieć, człowieku Restauracja ta była założona 1996 roku i nikogo nie naśladowała, na początku to był "BAR", ale czasy się zmieniają i ustrój, niestety sznycel jest z cielęciny i klienci bardzo go zachwalają. Ozór jest w menu ozorem, dlatego, że jest z mięsa wołowego, a jak wiadomo to nie "ozorek", tylko wielki ozór, a potencjalny klient się pyta, czy to rzeczywiście mięso wołowe, może na temat kompetencji kucharzy i menu nie będziemy się rozpisywać, a tak zapytam z ciekawości ty jesteś restauratorem ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności