Skocz do zawartości

Google dąży do wyrzucenia z serpów stron niegooglowskich?

Boyakki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że to oznaka zbliżającego się końca tej szukajki. Coraz częściej trafiam na wyniki wyszukiwań gdzie wszystkie lub prawie wszystkie wyniki to google maps + google plus + youtube, do tego zwężenie wyników do 7 stron. Nic bym nie mówił gdyby to były porządne strony, zapełnione porządną treścią, ale szukam konkretnych informacji a trafiam na jakies google plusowskie mapy gdzie jedyna treścią jest wpisane słowo kluczowe i "pimpek" na mapie.

Nie mówie tego z rozżalenia bo z samego google'a mam ledwie 20% moich wszystkich zarobków (adsense+grosze z pozycjonowania), ale z tego powodu, że kiedyś to była wyszukiwarka gdzie mogłem znaleźć jakieś informacje, a nie google spam lub 7 wyników z tej samej domeny.

Edytowane przez Boyakki
  • Like 1

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Wszyscy to widzą że w wynikach jedno wielkie gó**o... Ale ludzie z Google swoje - Wyniki są najlepsze w historii... :D

• Like 1

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Nawet jak powstanie alternatywa dla Google to i tak zawsze ktos bedzie niżej a ktoś wyżej :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No miszczu nie wpadłbym na to :D

Bo było wpaść na to , że tak czy inaczej będą zawsze "kwasy" ;)

(Pawlak i Kargul będą wiecznie żywi) :)

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale ludzie z Google swoje - Wyniki są najlepsze w historii... :D

Heh, to nic tylko życzyć powodzenia google za wspaniałe serpy. Prowadzę serwis muzyczny i sprawdzałem ostatnio wyniki, np. chciałbym poczytać recenzje o danym nowym wydaniu muzycznym - wpisując artystę - utwór dodatkowo label, bo tak jest najprościej i co widzę? Pierwsze wyniki okupują molochy: youtube, mixcloud, soundcloud, a później same warezy oferujące tylko i wyłącznie linki do downnloadu, zero opisu itd. Żenada ... i powiedzcie mi po jakiego grzyba się męczyć. Monopol trwa.

Ale ludzie z Google swoje - Wyniki są najlepsze w historii... :D

Heh, to nic tylko życzyć powodzenia google za wspaniałe serpy. Prowadzę serwis muzyczny i sprawdzałem ostatnio wyniki, np. chciałbym poczytać recenzje o danym nowym wydaniu muzycznym - wpisując artystę - utwór dodatkowo label, bo tak jest najprościej i co widzę? Pierwsze wyniki okupują molochy: youtube, mixcloud, soundcloud, a później same warezy oferujące tylko i wyłącznie linki do downnloadu, zero opisu itd. Żenada ... i powiedzcie mi po jakiego grzyba się męczyć. Monopol trwa.

głupszej logiki myślenia nie można sobie wyobrazić .

Co ty myslisz,że robot Google jest w stanie sprawdzić czy strona jest warezem lub jaka jest wartosc merytoryczna danego tekstu ? Filmiki youtube zawsze są wysoko,a to z tego względu,ze zwyczajnie ludzie do nich linkują.. Mało tego po wprowadzeniu funkcji zarabiaj ludzie nawet starają się pozyycjonowac swoje kanały, i stad się biora wysokie pozycje poszczególnych filmików