Skocz do zawartości

Wordpress - brak html w opisie wpisu

JanoB
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam stronkę na WP i problem z wyświetlaniem kodu html na stronie głównej dla treści pod wpisem.

Wiem, że wcześniej były ustawione w szablonie tzw. wypisy, jednak po usunięciu z nich tekstu w dalszym ciągu nie wyświetla prawidłowo treści.

Problem najprawdopodobniej leży w pliku templatki, ponieważ na innych szablonach działa prawidłowo. Sama templatka wiem, że ma możliwość prawidłowego wyświetlania wpisu. Podejrzewałem, że problem leży w którymś z plików php ale doszedłem do wniosku, że może to mieć coś wspólnego z konfiguracją WP. Skończyły mi się pomysły, może macie jakieś wskazówki? Pomocny w takich Wujek G też nie dał rady, może nieprawidłowo zapytałem :)

Dodam jeszcze, że jak już wejdę na właściwy wpis to html wyświetla się prawidłowo.

Nazwa szablonu: rainbow circles (darmowy)

Najnowsza wersja WP.

Na stronie głównej masz użyte excerpt do wpisów, a we wpisach jest content co jest zrozumiałe i logiczne. Dlaczego excerpt nie korzysta ze znaczników html - prawdopodobnie tak jest skonfigurowana ta funkcja - musiałbyś pogrzebać w plikach templatki. Po drugie to, że nie masz na stronie głównej nagłówka wynika także z plików templatki a konkretniej jak się domyślam z pliku loop.php gdzie masz określone wyświetlanie poszczególnych treści w określony sposób - i właśnie tam nie masz zaprogramowanego wyświetlania nagłówka. Aha, ten nagłówek jest generowany dynamicznie w zależności od tytułu wpisu funkcją na przykład:

<h3><a href="<?php the_permalink(); ?><?php the_title(); ?></a></h3> , która powinna także być dodana przy generowaniu excerpt.

Podsumowując, trzeba grzebać w plikach templatki bo tak jest skonfigurowana. Nie jest to moim zdaniem żaden błąd a charakter templaty.

Dziękuje za pomoc, Wiem, że błąd to nie jest ale takie ustawienie nie specjalnie pasuje pod SEO. Pogrzebie jeszcze w plikach templatki, przywróce oryginalne pliki php itp. Z php u mnie słabiutko, coś się może podszkolę chociaż dzięki temu.

Tak się jeszcze zastanawiam, podmieniłem templatkę z niemieckiego odpowiednika strony, w której to wpisy wyświetla prawidłowo. Dlatego zastanawiam się czy coś w ustawieniach WP nie jest jednak. Cóż, trzeba kombinować :)