ebinx Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Wiele newsletterów, spamów z mass-mailingu, które dostaję zawiera grafiki/obrazki hostowane gdzieś tam i zasysane dopiero po kliknięciu przycisku 'pokaż mi grafikę'. Część mass-maili ma grafiki/obrazki dołączone w treści- dzięki czemu widać je po kliknięciu na maila. (mówię o loklanych programach do obsłgi poczty, bo rozumiem, że onlineowe nie pokazują domyślnie nic prócz tekstu) Pomijając brak danych n/t liczby pobrań obrazka w przypadku załączenia go w treści, jakie widzicie plusy/minusy sztywnego dołączania grafiki w topie treści maila w masowym mailingu? Sam zacznę od plusa: # Grafika jest od razu widoczna po otwarciu maila vs. niewidoczna w przypadku hostowania grafiki na serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prego.pl Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Nie znam statystyk dotyczących wspomnianego tematu, ale sam osobiście prawie nigdy nie klikam na "pokaż grafikę" w otrzymanym e-mailu, chyba, że temat bardzo mnie zaciekawił. Dlatego w rozsyłanych newsletterach preferuję grafikę osadzoną w treści wiadomości. W końcu po to dołączamy grafikę do wiadomości, żeby czytelnik ją zobaczył. Ten argument dla mnie jest decydujący. Sklepy internetowe - Katalog sklepów internetowych, Domeny .tv za 97 zł, przedłużenie domeny .pl za 69 zł. Multiwyszukiwarka domen i liczne promocje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padik Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nie ma minusów, chyba, że korzystamy z serwera z ograniczonym transferem. Obrazki osadzone w treści są od razu widoczne i nie trzeba niczego klikać. Kogio.pl - Skuteczny email marketing. Prowadź zaawansowane kampanie mailingowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.