Tler Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Chciałbym zrobić podobny landing page, jaki znajduje się tutaj: https://mamtelefon.pl/ - wystarczy w ostateczności aby podesłali mi tylko swój numer telefonu i aktualny pakiet telewizji, bez pełnych danych osobowych, bo będą widocznie zainteresowani ofertą*, i mogę to skasować z poczty. Nie chciałbym jednak pisać dla kogo są dane - czy przy takim formularzu jest wymagane aby napisać do kogo lecą dane? *Na stronie będzie umieszczony napis, że propozycja nie jest ofertą w rozumieniu handlowym. // Nie chce podawać danych, bo jest to specyficzna sytuacja gdzie konkurencja może trochę napsuć. Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl Nowe szablony w Templatemonster: link Tani hosting: Hekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 czy przy takim formularzu jest wymagane aby napisać do kogo lecą dane Wymagane.Aczkolwiek nie to zebym Cie namawial na cos czy co... ale jest masa podmiotow, uzytkownikow prywatnych ktory maja w czterech literach prawo i zbieraja dane osobowe jak sie im podoba Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Wydaje mi się, że też wymagana jest zgoda MF... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja1 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Tak wymagane,a poza tym ja jak przypadkowo trafię na taką stronę szybciej z niej wychodzę niż wszedłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tler Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 A może w ten sposób: czy komuś wiadomo w jakich przypadkach nie trzeba zamieszczać przy formularzach kontaktowych? Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl Nowe szablony w Templatemonster: link Tani hosting: Hekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmkj Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 GIODO stoi na stanowisku, że każde zbieranie danych osobowych trzeba zgłaszać nawet jeżeli użytkownicy podają tylko adres email. Ponadto musi być polityka przywatnośći w której trzeba podać kto i do jakich celów zbiera dane + regulanim. Właściciel sklepu decor8.pl, trener, pasjonat szkoleń i e-commerce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Nie chciałbym jednak pisać dla kogo są dane - czy przy takim formularzu jest wymagane aby napisać do kogo lecą dane? Niestety, musisz podać dane podmiotu. Musisz także zgłosić bazę do GIODO. *Na stronie będzie umieszczony napis, że propozycja nie jest ofertą w rozumieniu handlowym. // Nie chce podawać danych, bo jest to specyficzna sytuacja gdzie konkurencja może trochę napsuć. Wpis informujący, że propozycja nie jest ofertą w rozumieniu handlowym to tylko wpis. Nie ma żadnej mocy prawnej. Jeśli nie podasz żadnych danych wówczas nie licz na zainteresowanie. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.