soprano Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witam. Mam pytanie do osób, które mają serwisy z dużym site. Czy po ostatnich zawirowaniach w google odnotowaliście spadek wejść z długiego ogona? Ciekawi mnie czy podstrony w dużych serwisach nadal plasują się na dobrych pozycjach, czy też może wyparowały. Nie wiem po prostu, czy opłaca się teraz jechać na ilość (średnia jakość), czy też skupić się na tworzeniu wielu mini stron (dobra jakość). Z moich małych obserwacji wynika, że długi ogon gdzieś się zapodział. Mimo wzrostu podstron w serwisie ruch pozostaje na tym samym - żenującym - poziomie. Jak tam Wasze informacje na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altaica Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Długi ogon po zawirowaniach stracił znacznie na wartości, jednak najczęściej było to spowodowane sposobem jego linkowania - blast, swl itp. Zobacz na gl była dyskusja. Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku... adrianszczepanski.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Ja tam nie widzę znacznych różnic. Raczej trzyma się wszystko. Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Od trzech miechów jest wszystko okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan_96 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 W przypadku sklepów internetowych z długiego ogona zrobił się teraz krótki ogon. Moim zdaniem to przez to że opisy artykułów były nagminnie kopiowanie ze stron producentów. Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abstynent Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Mój blog ma po komemdzie "site:" wartość ok. 4.750,00, więc chyba to niemały site. Stwierdzam, że podstrony spisują się w wynikach wyszukiwania nieźle, pod tytułami zawierającymi tematyczme słowa kluczowe. Jeżeli masz o czym pisać, to poszedłbym zdecydowanie w kierunku zwiększenia ilości podstron. Aha, jeszcze jedno. Podstron (teraz) nie trzeba linkować. Jeżeli domena jest mocna, to podstrony szybko wchodzą w topy nawet na dość trudne czy średnio trudne frazy - pojęcia względne. pamiętnik windykatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cel:top1 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie ma zmian jeśli chodzi o podstrony, ale zdarzają się sytuacje, że strony lecą bo przez całe top 20 jest jedna strona. Alkomat - tu wkrótce stanie sklep z alkomatami Alkotest - sprawdź czy możesz jechać Alkotest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roli Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Jesli chodzi o sklepy to potwierdzam. Jest to dosc dotkliwe, no ale co robic? Mam tworzyc opisy do kazdego produktu? Czy tworzyc wartosc dodana w postaci recenzji? To chyba na etat bym musial wziac seotekstowca ktory by mi to wszystko modyfikowal, ale czy wtedy na pewno mialbym taki ogon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Jesli chodzi o sklepy to potwierdzam. Jest to dosc dotkliwe, no ale co robic? Mam tworzyc opisy do kazdego produktu? Czy tworzyc wartosc dodana w postaci recenzji? To chyba na etat bym musial wziac seotekstowca ktory by mi to wszystko modyfikowal, ale czy wtedy na pewno mialbym taki ogon? Dobra optymalizacja struktury i w miarę unikatowe, rozbudowane opisy produktów, wzbogacone o recenzje to absolutna postawa przy skutecznej promocji sklepu internetowego! Prowadząc sklep internetowy najbardziej powinno nam zależeć na pozycjonowaniu poszczególnych produktów, a NIE strony głównej. Mogę potwierdzić, że podstrony produktów i bezpośrednie wejścia na nie generują niewyobrażalnie większy współczynnik konwersji niż strona główna Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Top Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Długi ogon. Nie jestem expertem i nie mam dużo stron bo ok 20 na długi ogon każda. Każda nastawiona na anglo-języcznych odbiorcow i do tej pory nie mam żadnych spadków, a okupuje od 1 do 5 pozycji w G. to tak od 5-miesięcy, więc myśle że i na polskich stronach wszysko wróci do normy po ostatnich updateach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiggy Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Dobra optymalizacja struktury i w miarę unikatowe, rozbudowane opisy produktów... A co znaczy dobra optymalizacja struktury?Jak powinna taka struktura wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 To jest bardzo szeroki temat, można napisać całą książkę. Generalnie chodzi o zgodność ze standardami i usability; poprawny, "czysty" kod, przyjazne adresy URL, dobrze przemyślane i rozplanowane linkowanie wewnętrzne, spójność, logika, konsekwencja w strukturze, stosowanie się do zaleceń typu "najważniejsza treść dostępna w odległości maksymalnie 2 kliknięć od strony głównej" i wiele, wiele innych czynników. Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrzydowski Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Długi ogon. Nie jestem expertem i nie mam dużo stron bo ok 20 na długi ogon każda. Każda nastawiona na anglo-języcznych odbiorcow i do tej pory nie mam żadnych spadków, a okupuje od 1 do 5 pozycji w G. to tak od 5-miesięcy, więc myśle że i na polskich stronach wszysko wróci do normy po ostatnich updateach Ciekawie mówisz, mam nadzieję że w Polsce to też tymczasowe bo wcale mi się ta tendencja spadkowa nie podoba (a dla mnie jest odczuwalna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ja tam nie widzę znacznych różnic. Raczej trzyma się wszystko. mogę potwierdzić, nie widzę różnic standardowe zachowanie google są spadki i wzloty ale żadnego poważnego tąpnięcia Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.