Skocz do zawartości

Usługi SEO i precle z Allegro - czy warto?

KodIT

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie zdanie na temat usługodawców z Allegro w dziedzinie SEO zwłaszcza jeśli chodzi o katalogowanie oraz pisanie i zamieszczanie precli?

Może macie jakiegoś godnego polecenia?

Czy w ogóle lepiej omijać Allegro w tych sprawach?

W Poznaniu mieszka wielotysięczna rzecza użytkowników komputerów stacjonarnych i laptopów. Wiele osób, które miało problem z komputerem, wie jak trudno znaleźć profesjonalny serwis komputerowy w Poznaniu, któremu można zufać i powierzyć bez obaw swój sprzęt i dane.
Jeśli zdarzyło się Wam np. skasować przez przypadek bezcenne zdjęcia albo dysk nagle przestał działać, zapewne wiecie, że odzyskiwanie danych z dysków odzyskiwanie danych z dysków twardych jest możliwe i przynosi tym lepsze efekty im prędzej zabezpieczycie dany nośnik przed dalszym uszkodzeniem (nadpisaniem).

ok 90% tych usługodawców aktywnie udzielają się na PIO, tylko niektórym wstyd się przyznać że oferują pozycjonowanie z allegro, jakość różna tak samo jak wiedza użytkowników co te usługi oferują.

Parę tygodni temu właśnie był przykład jak piramida z allegro bodajże za 70 ZL to tak naprawdę kopia usługi z zagranicznego serwisu za ok 18 ZL brutto. Niewiedza kosztuje wiec jeśli ktoś nie wie gdzie szukać lub nie potrafi korzystać z wyszukiwarki ,wtedy płaci na przykład za listę katalogów ze spisa Mara ( cena sms chyba 3,66) powiedzmy 30 zl na allegro jaki najlepsza baza katalogów i precli :D. Tak jest ze wszystkim.

Jeśli potrzebujesz jakiejś usługi lepiej daj ogłoszenie na PIO, później wstępnie zweryfikuj osoby co się odezwa - dział nierzetelny użytkownik, poczytaj jego posty czy nie pisze kompletnej herezji, poproś o FV, rachunek lub umowę-zlecenie i można być częściowo spokojnym że usługa zostanie wykonana :D

Jeśli chodzi o pisanie tesktów swego czasu sam wystawiałem ofertę z tekstami na precle i opisy katalogów. Tyle co moge powiedzieć to to że nigdy nie sprzedawałem lipy tylko normalne unikalne treśći przekazujace jakieś inforacje a nie zlepek słów. Teraz juz nie sprzedaje na allegro ponieważ moim zdaniem są to dość duże ksozty za samo wystawienie aukcji a potem od sprzedanej ilości tekstu. Natomiast klienci którym to robiłem mają kontakt do mnie i regularnie coś dla nich piszę. Domyślam sie ze ja mogę być wyjatkiem i jest wiele firm oszukujacych albo czychajacych na osoby które sie nie orientuja w temacie.

Mnie zastanawia coś takiego:https://allegro.pl/2075-mega-linkow-piramida-pozycjonowanie-seo-hit-i2533025493.html

Jeste to reklamowane jako hit na allegro po ostatich zmianach w google. Zastanawiam sie o co chodzi z "social bookmarks"?

- profesjonalny katalog stron - prokatalog24.net -
- baza noclegowa - top-noclegi.eu -
- portal dla kobiet - pieprzenie.net

takie ( lub podobne) piramidy kosztują po 5 USD. Pisałem o tym wyżej.

Moim skromny zdaniem każde działanie SEO szablonowe nie jest skuteczne, lub skuteczne na krótko. warto samemu budować własne piramidy nie wzorując na innych.

No tak juz widze w tym samym czasie napisalismy posty. Zgodze sie z tym, jednynie ciekawila mnie sprawa tych piramid poniewaz wczesniej tego nie widzialem na allegro a teraz rosna jak grzyby po deszczu coraz to nowe oferty...

- profesjonalny katalog stron - prokatalog24.net -
- baza noclegowa - top-noclegi.eu -
- portal dla kobiet - pieprzenie.net

po coraz więcej osób myśli ze 70 zl-18 zł -prowizja allegro= ok 50 ZL całkiem niezły zarobek za prawie nic nie robienie, bo on to zleca dalej hindusom :D Nie wiem na 100% ze o to dokładnie chodzi w tej aukcji bo może oni wszytko to robią sami można tylko domniemywać

wczesniej tego nie widzialem na allegro a teraz rosna jak grzyby po deszczu coraz to nowe oferty...

bo w ostatnim czasie na pio przewija się co jakiś czas info gdzie można te rzeczy kupić(niestety część osób samemu nie jest w stanie nawet publicznych źródeł znaleźć), dzieciaki podchwyciły i robią biznes - proste...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Ja odradzam korzystanie z usług ogłaszanych na allegro (preclowania , katalogowanie). Sam jakiś czas temu zleciłem preclowanie do bodajże 500 precelków. Po tygodniu dostałem raport ze śmieciowymi linkami i nielogicznym tekstem służącym za artykuł. Wiadomo, że można też znaleźć dobre oferty jednak mnie to się nie udało :(

W uzupełnieniu swojego pytania dołaczę wykaz katalogów, do których dodano moją stronę, gdy zakupiłem pewną usługę na Allegro.

W opisie aukcji nie było napisane, że katalogi mają unikalne IP ale gdy zobaczyłem raport, to byłem delikatnie mówiąć zniesmaczony.

NIe wiem, czy inni tego typu usługodawcy korzystają z lepszych katalogów.

https://wklej.org/id/812073/

W Poznaniu mieszka wielotysięczna rzecza użytkowników komputerów stacjonarnych i laptopów. Wiele osób, które miało problem z komputerem, wie jak trudno znaleźć profesjonalny serwis komputerowy w Poznaniu, któremu można zufać i powierzyć bez obaw swój sprzęt i dane.
Jeśli zdarzyło się Wam np. skasować przez przypadek bezcenne zdjęcia albo dysk nagle przestał działać, zapewne wiecie, że odzyskiwanie danych z dysków odzyskiwanie danych z dysków twardych jest możliwe i przynosi tym lepsze efekty im prędzej zabezpieczycie dany nośnik przed dalszym uszkodzeniem (nadpisaniem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności