Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sądzę, że każdy kto obsługuje wiekszych klientów (z budżetem +10K) stosuje rozwiązania dedykowane. Ale tak czy inaczej wspiera się rozwiązaniami ogólnodostępnymi.

tak tak play,bank milenium, tablica na pewno dysponowali dedykowanymi

a mieli budżet 3x taki

Szukasz grafika? - projekty od 600 zł netto

najlepszy grafik - sam sprawdź

Sądzę, że każdy kto obsługuje wiekszych klientów (z budżetem +10K) stosuje rozwiązania dedykowane. Ale tak czy inaczej wspiera się rozwiązaniami ogólnodostępnymi.

tak tak play,bank milenium, tablica na pewno dysponowali dedykowanymi

a mieli budżet 3x taki

A skąd to wiesz?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Jeśli duża agencja pracuje nad dużą ilością małych klientów to w powszechnym użyciu są typowe metody typu swl, dodawarki, xrummer, własna sieć precli, katalogów itp.

Jeśli natomiast pracują nad niewielką ilością dużych, drogich klientów - to dopiero wtedy "bawią się" w tworzenie dedykowanego dobrego zaplecza

@Seen88: z Lesiem utrzymujemy kontakt zamknięto-gadulcowy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Kancelaria Szeffner

Duże agencje pracują na tym samym co małe (oczywiście te posiadające odpowiedni zasób wiedzy i środki) i co freelancerzy (jw.), tylko że z większymi budżetami, plus na autorskim sofcie (w szczególności w zakresie crm, mailingu, telemarketingu, monitorowania i szeroko rozumianego pozyskania Klienta).

Zauważyłem natomiast jedną prawidłowość - im głośniej mówią o stosowaniu "wytycznych" i im głośniej oficjalnie (na blogach i w wypowiedziach w mediach) krytykują blackowe metody pozyskania linków, kliknięć i wsparcia sociali, czy sponsorowanego wommu, tym większe faktury wystawiają właściciele tych narzędzi. Przykładowo, większość skoków na wykresie: https://pl.fancop.com/?a=statystyki to właśnie tzw. "duże agencje".

Pozdrawiam, J.

P.S. Dotyczy drugiego i czwartego wykresu.

Sunrise System pracuje na swoim centrum innowacyjno wdrożeniowym , jedynym w europie w którym zatrudniają jednego ajnsztajna seło, 50 telemarkietantek i jedną kancelarie prawną a biel ich seło razi bardziej od vizira po oczach :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Nie przesadzaj, o paru klientów jeszcze dbają - resztkami sił, mają nawet dużo fraz w TOP 1 (tych z zerowym ruchem) :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Generalnie nie miałem osobistej styczności z dużymi agencjami SEO - ale za to miałem styczność z dużymi agencjami PR i tp. Zarówno Polskimi jak i międzynarodowymi sieciowymi gigantami. W jednej długo pracowała nawet moją zona. Myślę jednak, że można powiedzieć że jest wiele podobieństw.

Czy są fora zamknięte? Koledzy koleżanki - moze tworzą coś na wzór forum albo coś takiego. Głównie szefowie i wyższa kadra to zamknięty obszar - gdzie idzie wymiana informacji. Ale i tak nie ma dzielenia się jakąś tajemną wiedzą. Każdy ją trzyma dla siebie. Przy piwie jesteś przyjacielem na rynku konkurentem.

Oprogramowanie - no i owszem mają swoje, ale nie takie jak myślicie a czasami się byście zdziwili - jak duże kombajny są używane - tak nic nie pomoże na opór ludzki - czasami proste sprawy są tak trudne.

Te wasze agencje zlecają ogromne ilości spraw na zewnątrz, nagle okazuje się że jest podwykonawca tego czy tamtego a w agencji tylko ludzie od relacji z klientem i strategi. A na codzień współpracują z wieloma małymi.

A tak na marginesie to właśnie duże agencje dostały po tyłku - popatrz tesco, ceneo i tp, jedna z tych robiących tesco chwaliła się jakie to ma certyfikaty i co?

Pamiętam jak po studiach poszedłem do pracy w marketingu w dużej firmie budowlanej jak na region. Jest kilku gości, co jakiś czas robią konkurs, szkolenie i tp. zapraszają prezesów i dają nagrodę. Najbardziej utkwiła mi w pamięci jakaś tam cegła - duży regionalny ranking. Prezes mnie wzywa i mówi, słuchaj musimy ładnie wypaść zamów jakies stendy, banery i tp. strasznie mu zależało, no potem okazało się że dostał złotą cegłę.

Tak to jest i w branży seo podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności