Skocz do zawartości

Pozycjonowanie hazardu

Kazpop

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku tygodni pracuję nad tego typu projektami. Wcześniej miałem do czynienia tylko z "grzecznymi" serwisami. Co sądzicie o pozycjonowaniu wszelkich stron hazardowych - kasyn, loterii, zakładów sportowych itd.? Moje pytanie dotyczy właściwie dwóch rzeczy. Jakie są Wasze doświadczenia w tej materii - jak się pozycjonowało te tematy? Może macie jakieś porady?

Zastanawia mnie również jak to wygląda pod względem prawa w kontekście naszych polskich bitewek i kłótni politycznych. W sumie gdyby się zastanowić to pozycjonowanie tego typu stron może być nawet potraktowane jako nielegalne?

OK., to drugie pytanie to bardziej filozofia. Chętnie natomiast przeczytam o Waszych doświadczeniach, czy Wasze podpowiedzi.

Pozdrawiam, KP

Może dodawanie do zagranicznych katalogów? Wtedy reklama nie jest "puszczana" i kierowana do polskich odbiorców, ale dokładnie nie wiem jakie są regulacje prawce w takim przypadku, to tylko takie moje gdybanie.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Zacznijmy, że gry sportowe to nie jest czysty hazard o czym mówi nasza ustawa. Całkiem nie dawno wyszła nowelizacja ustawy, która pozwala Polskim bukmacherom oferować zakłady przez Internet. Więc SEO w tym przypadku jest możliwe... ;) Na resztę form hazardu, które notabene są zakazane tworzy się satelitki, spam itd. itp.

Czy link jest formą reklamy? - ta kwestia na tym forum była setki razy poruszana ;)

Najpierw warto poczytać całą ustawę Antyhazardową.

laska.gif

zacznijmy może od budżetu .. lekka ręką 20 tys miesięcznie powinno wystarczyć ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

zalezę za co, jeśli za budowania linków to tyle ile klient płaci tyle budujesz da 20k zrobi się za 20 k, i tak dalej. W tej tematyce to się płaci się za wykonane czynności ( zdobyte linki). Nie widzę w tej branże nic specjalnego w porównaniu z innym gdzie konkrecja wysoka. Nie mowie tu o stronach postawionych pod polskich użytkowników ( nie miałem styczności i nie chce). Mowie o globalnym rynku zachodnim i wschodnim.

A co do zakazu reklamy hazardu w Polsce polecam pierwszy z brzegu seokatalog -

dopalarka.net.pl. Okienko reklamowe

Takie frazy robi się podobnie jak warez, czyli spamerskimi metodami smile.gif

guzik prawda, zanalizuj kilka stron z topów. konkurencja jest potezna i wystarczy troche rumaka by podpierdzielili i strona leci. ;-)

Jakby to było takie proste żeby wykosić konkurencję to co kilka dni całe TOP10 by się diametralnie zmieniało, więc nie opowiadaj takich bajek ;)

@koobe - Czy kolega pozycjonowal kiedykolwiek strony hazardowe dluzej niz rok? Czy kolega byl w topach? Pytania dotycza polskiego rynku.

Lubie bajki z pio gdzie ludzie pisza, ze linki nie moga zaszkodzic. Skoro tak to skad sie biora tematy "prosze o pomoc w wyjsciu z filtra"?

@max - "ciszej pojdziesz, dalej zajdziesz" :-)

widzę że wywołałem małą burzę prawno-pozycjonerską:)

zadanie pozycjonowania zakładów sportowych dostałem trochę niespodziewanie, a wcześniej nie miałem doświadczenia w tej branzy, więc pewnie za kilka tygodni czy miesięcy będę mógł już coś powiedzieć na temat własnych doświadczeń. mam nadzieje, że jakieś przyzwoite pozycje będą:)

Wiele stronek z zakladami sportowymi lub stron ktore umieszczają reklamę firm bukmacherskich ma w stopce zapis:

Niniejszy Serwis prowadzony jest w języku polskim i adresowany do polskojęzycznych odbiorców zamieszkałych na terytoriach, gdzie korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Uczestnictwo w Serwisie jest dozwolone tylko i wyłącznie dla osób podlegających jurysdykcjom, w których uczestnictwo w Grach jest legalne. Korzystając z Serwisu, Gracz zapewnia Administratora, że uczestnictwo w Grach jest w jego jurysdykcji dozwolone i ponosi pełną odpowiedzialność przed Administratorem za prawdziwość złożonego przez siebie oświadczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności