Iran Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witajcie nie moge znaleśc w g czy da się sprawdzić z jakiej wyszukiwarki były wejścia na moja stronę czy to g czy to b czy inna np onet czy wp? Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebReklama Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Sprawdź HTTP_REFFERER'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisss Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zainstaluj sobie Analytics. Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pos-er Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 j.w Analytics i wszystko jak na dłoni. Ja mam 86% wejść z google. Akceptuj karty płatnicze --> Terminale Płatnicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snizzy Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dla jasności Google Analytics - >https://www.google.com/analytics/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iran Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 do G.A jakoś nie jestem przekonany , wyszukiwarka g . przeglądarka g , GW, gmail troche tego za dużo chętnie bym poznał gdzie znaleźć te HTTP_REFFERER'a ? Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 np. php <?php $zmienna = $_SERVER['HTTP_REFERER'];?> Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seo-ninja Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jeśli serwer udostępnia, bądź masz miejsce, czas i dobry serwer możesz użyć statystyk piwik https://pl.piwik.org/ Rękawice budo-shop.pl | Ogród albamar.pl | Katalog seo-ninja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jeśli serwer udostępnia, bądź masz miejsce, czas i dobry serwer możesz użyć statystyk piwik https://pl.piwik.org/ Piwik jest całkiem niezły - ma jednak jedną, zaje*iście dużą wadę - po roku użytkowania, przy średniej 1000 UU/dzień baza będzie miała ~600 mega :/ Niestety piwik ma kiepsko zoptymalizowaną bazę. Chcąc wgrać z bazy staty zawierające roczne dane wysadzisz hosting w kosmos Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seo-ninja Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dlatego napisałem "dobry serwer" ale piwik jest w sumie dobrą darmową alternatywą dla analytics. Testowałem jakiś czas i byłem bardzo zadowolony, jednak analytics to analytics. Poruszamy się w sferze googla i nie da się zbytnio tego ominąć. Rękawice budo-shop.pl | Ogród albamar.pl | Katalog seo-ninja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszG Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 do G.A jakoś nie jestem przekonany , wyszukiwarka g . przeglądarka g , GW, gmail troche tego za dużo chętnie bym poznał gdzie znaleźć te HTTP_REFFERER'a ? Pamiętaj, że jak korzystasz z jakiejkolwiek usługi Google (mapy, code, adsense, fonty itp. [za wyjątkiem GWT]) to i spokojnie możesz dorzucić GA. Usługi takie jak mapy, fonty itp. wymagają zostawienia ich kodu na stronie, co umożliwia zbieranie podstawowych parametrów i danych o użytkownikach Twojej strony. Jeśli coś z nimi będą chcieli zrobić to i tak zrobią więc GA "w te czy wefte" nie robi różnicy. A HTTP_REFERER dostępny jest w PHP w zmiennej $_SERVER. Jak chcesz sobie go wyświetlić wyechuj sobie np.: w php zmienną $_SERVER['HTTP_REFERER'] . By zmienna nie była pusta musisz przekliknąć się z jakieś strony. Pamiętaj, że Google w wersji HTTPS nie przekazuje referrera więc i tak nici z dokładnych statystyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.