Skocz do zawartości

Odkupienie domeny od Aftermarket

spookypld
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój klient zapomniał przedłużyć domenę i została ona przechwycona przez Aftermarket.pl. W tej chwili jej DNS wskazuje Dropped.pl a rejestratorem jest Michau Enterprises Limited, czyli spółka przejęta przez Aftermarket.pl

Sprawdzałem na Aftermarket.pl i na Dropped.pl domeny nie ma. Jest to świeża sprawa więc może nie została ona jeszcze wystawiona na sprzedać. Chciałbym ją odkupić, ale nie bardzo wiem jak z nimi rozmawiać itd. Nie chcę pisać, że jestem zainteresowany jej odkupieniem, bo jeszcze przywalą cenę do kwadratu.

registrant type: organization

nameservers: ns2.dropped.pl. [212.91.x.x]

ns1.dropped.pl. [212.91.x.x]

created: 2012.02.26

last modified: 2012.02.27

renewal date: 2013.02.26

no option

TECHNICAL CONTACT:

company: Michau Enterprises Limited

street: Chytron 26, Office 21

city: 1075 Nicosia

handle: drd_tech

phone: +357.22761649

last modified: 2012.01.19

REGISTRAR:

Fourth Dropcatchers, LLC

16192 Coastal Highway, Lewes, DE 19958, USA

Tel.+1.3024507070 E-mail:

Co robić? Cierpliwie czekać aż pojawi się ona na Aftermarket czy próbować od nich pisać. Mieliscie podobne doświadczenia? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Edytowane przez spookypld

domena została przychwycona na czyjeś zlecenie , jeli to byla to jedna sooba to domena zostanie na nia zarestrowana, jesli bylo więcej osób będzie aukcja prywatna, wiec zaczekaj zobacz co tam się pojawi i napisz do właściciela.

Edytowane przez MaxPan

Myślę, żeby po prostu poczekać na jej pojawienie się w Aftermarket.pl lecz jeśli ktoś faktycznie skorzystał z opcji na tę domenę, to być nie wystawi jej chyba na sprzedaż na AfterMarket/Dropped ale na Allegro/Ebay. Tylko, że raczej wątpie, żeby miał z niej jakiś pożytek. Owszem, był na stronie ruch, PR obecnie jest 0 a linków 200. Także w tej chwili raczcej podejrzewam jakiś parking SEDO itp. Myślę, że najlepszą opcją będzie złożenie opcji na domenę za jakieś pół roku.

Ale z tego co sie orientuje mozna dolaczyc do licytacji prywatnej jak sie zaplaci iles tam kasy (zaleznie od ilosci osob bioracych w niej udzial).

[edit] Jeszcze te dane moga wskazywac, ze ktos kupil domene z ukryciem danych i wtedy jest rejestracja na dane dropped, ale raczej bardziej prawdopodobne, ze jest aukcja.

Edytowane przez Carnagge

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Sprawdź czy nie ma jej tutaj: https://www.aftermarket.pl/joincatch.php

Jeżeli nie, zostaje tylko czekanie aż zostanie wystawiona gdzieś.

Pozdrawiam.

JEST :).

Teraz się wszyscy rzucą :blink:

Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez spookypld