Skocz do zawartości

nofollow dodanie do kodu strony

polan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeżeli dodam rel="nofollow" do stron do których odnosi moja strona o tej samej tematyce wpłynie na pozycje google? Dodam że odnośniki są w formie linków w stopce jak i buttony i banerów w headerze i stronie głównej. Takich stron jest ok. 20

Od kiedy rozsądna ilość linków wychodzących ma wpływ na pozycje ?

Od kiedy dofollow lub nofollow na stronie mają wpływ na jej pozycję ?

Czy ja coś przespałem może i się w G pozmieniało? Po co zabierać głos w temacie o którym się nie ma pojęcia ?

Linki nofollow są więcej warte niż dofollow jeśli się wie jak ich używać

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Nofolow - głupota polskich serwisów. Nic nie daje innym a sam nic z tego nie korzysta.

Polskich serwisów czy Google, jej pracowników i branży SEO? :)

Jak to nic nie daje - autor posta pisze, że to linki tekstowe + banery. Daje ruch, sprzedaje linki reklamowe a nie pozycjonujące - czyli zgodnie z polityką G., czyż nie?

Algorytm G. jest najlepszy, ale to nie znaczy że dobry. Na dzisiejsze czasy jest całkiem do bani - zupełnie sobie nie radzi z pogrupowaniem stron wg jakości. Dlatego też G. przerzuca niedoskonałosć swojego algorytmu na webmasterów, nazywając to ładnie "Wskazówkami dla ble, ble, ble". To autorzy stron mają za algorytm odwalać robotę a jak ją będa odwalać źle to jeszcze trzeba ich kopnac w d... czyli spuścić w dół ;) Napędziło to coś, co ja nazywam Seo-papleo, czyli "ktoś mi powiedział, że ktoś mu powiedział, że jemu powiedział...". Dlatego potem mamy rady typu: "daj 10 linków", "nie - daj 15", "nie no co Ty góra 7 i koniecznie na czerwono". I tak jest z prawie każdym zagadnieniem :)

Chciałoby się zacytować hrabiego Poniemirskiego z "Kariery Nikodema Dyzmy":

"To Wy, Wy sami..." :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności