Skocz do zawartości

Jak sprawdzić ile mam linków wychodzących?


wladek.pl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłam w ten sposób linki i są:

- internal - 11 linków czyli tyle ile powinno być;

- external - tylko 3 linki, podczas gdy google pokazuje dużo więcej, m.in. linki z katalogów. Więc czemu nie pokazały się wszystkie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A z tego pół roku pewnie łącznie kilka miesięcy spędzimy na czytaniu postów w stylu "to już było na forum", "czytaj forum" :) Już parę razy szukałam czegoś oczywiście za pomocą wyszukiwarki na forum i w ponad połowie tematów były takie odpowiedzi.

Edytowane przez no.name
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Już parę razy szukałam czegoś oczywiście za pomocą wyszukiwarki na forum i w ponad połowie tematów były takie odpowiedzi.

To fakt i tez mnie to czasami draznilo dlatego postaram sie pomoc, choc tutaj juz tez wiele Ci napisano. Zgodze sie z Kaviorkiem - pomyliles pojecia. Linki wychodzace to nie linki przychodzace. W temacie pisales o wychodzacych, a pozniej zakreciles cos z przychodzacymi. W skrocie - oba rodzaje maja wplyw na pozycje strony, wychodzacych im mniej tym lepiej dla strony, przychodzacych jak najwiecej (choc z 'glowa' - regularny, stopniowy przyrost ich liczby). Narzedzie do sprawdzania ilosci wychodzacych juz masz, googiel i jego polecenie link:twojastrona.pl pokazuje przychodzace (problem w tym, ze nie wszystkie i tutaj z kolei przydaje sie msn.com z tym samym poleceniem).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdzie się pomyliłem? cały czas pisze o wychodzących... no i nie znalazłem na forum odpowiedzi czy jest jakieś narzędzie które sprawdzi całą zaindeksowaną stronę (google.pl) pod względem linków wychodzących z mojej strony...

Nurtuje też mnie pytanie jak zrobić wspomniane nie raz linki pośrednie...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nurtuje też mnie pytanie jak zrobić wspomniane nie raz linki pośrednie...

Zrobic link A do jednej strony strona1, ktora bedzie przekierowywala uzytkownika (jego przegladarke) na druga strone strona2 np najprostszym (i niewskazanym) html-owym refresh, lub o wiele bardziej wkazanym przekierowaniem 301. W efekcie link A jest linkiem do strona2. Jasne?

Opis jak wykonac 301 w linku ktory podal Ci juz Erbit, ale powtorze:

https://www.webconfs.com/how-to-redirect-a-webpage.php

Edytowane przez bigmuzy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wladek.pl pytasz o linki wychodzące więc każdy uznał że chodzi o linki które kierują z Twojej strony (1 strony) do jakichś obcych stron.

mogę się mylić, ale mam wrażenie że Ty chcesz zbadać jednym narzędziem (wręcz jednym klikiem) linki które wychodzą z całego Twojego serwisu (podstrona po postronie) na zewnątrz... zdaje się że musiałbyś czymś regularnie skanować calutki swój serwis żeby to zliczyć, tylko po co? nawet prowadząc spory nie wiem portal chyba wiesz co od Ciebie wychodzi hehe... chyba że chcesz dowiedzieć się co wychodzi od innych :hello:

Nurtuje też mnie pytanie jak zrobić wspomniane nie raz linki pośrednie...

jak zrobić pośrednie aby dla robotów były bezpośrednimi opisał już dawno temu Wojciech https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...629entry14629

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

myślałem że pośrednie są Ci potrzebne tylko po to aby zliczać co od Ciebie wychodzi, ale ok jak pośrednie to pośrednie... :)

założenie wykorzystuje PHP, więc otwierasz link przez plik pośredni otworz_link.php

na stronie, z której wychodzi link musisz podać tak

<?
$url = urlencode("https://jakis.link.na.zewnatrz.pl");
?>
<a href="/otworz_link.php?url=$url" target=_blank>anchor text</a>

zawartość pliku otworz_link.php

<?
$url = urldecode($_GET[url]);
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); 
header("Location:  $url"); 
header("Connection: close"); 
?>

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

piotrek - wiesz może jak to zastosować w phpBB do linków, które są overall_header? Bo w plikach tpl taki kod nie bedzie działał...

Edytowane przez ccx

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności