Wilk Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Z 11.10 na 12.10 zaobserwowałem coś w rodzaju tąpnięcia na kilku rożnych domenach, pozycjonowanych bardzo rożnymi metodami. Po prostu z dnia na dzień pozycje zniknęły z top100 - dla wszystkich fraz. Niektóre zoptymalizowane, inne nie, tekst unikalna jedynym elementem wspólnym było w zasadzie to, że wszystkie z tych domen byly na domenach regionalnych (różnych miast). Oczywiście masę innych regionalnych pozostało na miejscach. Mieliście coś takiego w ostatnich dniach? Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrzab Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Tak, na jednej regionalnej filtr minus 50 pozycji. Widać google walcząc ze spamem już tnie co popadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Tak. Zastanawiałem się czy tylko u mnie taka zmiana byłą widoczna. Jak widać większy update. U mnie poleciało w filtr kilka regionalek - ale nie na wszystkie frazy, tylko wybrane. Dziwna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jehowy Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Mieliscie na waszych regionalnych domenkach słowo związane z miastem? I czy tylko fyltry czy banany tez? Kody -25% na hosting w biznes-host.pl @mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 @jehowy, nie rozumiem pytania czy mieliśmy słowo związane z miastem? u mnie tylko filtry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 U mnie tylko filtry, za to solidne. Frazy i takie i takie. Np. jedna domena z frazami kompletnie niszowymi (nazwy jakiś specjalistycznych części), a inna z frazami konkurencyjnymi (sama domena wieloletnia). Dodam, że w moim przypadku to nie były zaplecza, a strony klientów. Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mendax Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Panowie, zasadnicze pytanie: czy to byly domeny na regionalkach nie-NASK-owych? mam na mysli np poznan.pl, krakow.pl, wroc.pl bo mnie polecialy tylko takie i nie byly to bynajmniej zapleczowki, a strony klientow. ba! konkurencja na takich "domenach" tez oberwala. ktos w g. chyba wcisnal jeden przycisk za duzo... Fabryka Spamu - mój SEO-blog Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linkfan Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 potwierdzam kraków poleciał... Moderowany >>katalog stron<< - linkfan.pl Grupa Katalogów Linkfan - https://katalogi.linkfan.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 @Mendax U mnie by się zgadzało. Przy czym np. w przypadku krakow.pl są domeny, które oberwały, ale są i takie, które są nietknięte. EDIT: Już widzę przypadek należący do NASKu, a też dotkniety problemem: zgora.pl Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Strony były linkowane SWL ? Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 @THI - u mnie metodyka linkowania bardzo różna, zależy od strony, bez elementów wspólnych. Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Google wzięło się za regionalki, pewnie wartościowym stronom też oberwało rykoszetem. ak strona wartościowa to wniosek o ponowne rozpatrzenie powinien zadziałać - jednak warto poczekać jeszcze kilka dni ... Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimlak Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 poleciała mi 2 dni temu ****.lublin.pl - strona klienta, na pozycjach TOP1-3.. linkowana tylko i wylacznie statycznie (zadnych xrumerow itp). w topie od dawien dawna.. https://ostry-sklep.pl | https://scyzoryki.pl | https://dobrenoze.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenblock Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 A czy nie jest przypadkiem tak ze podane domeny byly na seo hostingach w towarzystwie innych zapleczowek ? Google tnie strasznie teraz tego typu hostingi bo ktos doszedl do wniosku ze 99% domen na nich to spam. To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze i do dzialalnosci seo najczesciej kupowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbart Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 raczej nie tędy droga, bo poleciało by też sporo innych, a poleciały tylko regionalne domeny i to nie tylko zaplecze ale strony firmowe, których właściciele albo informatycy nie poją w większości przypadków pojęcia o istnieniu hostingów seo SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.