Gibon Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jak najbardziej jestem za, postawić czystego wp bez dodawania swli itp, bez szaleńst jeżeli chodzi o unikalność tekstu, możliwość dodawania subdomen, ogólnie wprowadzić jak najprostsze zasady i ich się trzymać. Ustalić min dostępu do bazy np 10 precli na domenach głównych, funkcjonalnych + to co zechcemy dorzucić itd , wszystko do dogadania. Carmel Club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja bym poszedł jednak bardziej w kierunku kilku/nastu/dziesięciu precli, ale naprawdę bardzo wysokiej jakości, na domenach głównych. Wystarczy, żeby każda osoba miała 1-2 precle i na nich skupiła swoją uwagę i będzie moc. Artykuły z obrazkami, z sensem, zero spamu. Do takich precli nie byłoby żal dodać nawet bardzo dobrych artykułów, bo wiadomo że nie znikną. Uważam, że wysokiej jakości precle są lepsze, bo: 1. Mniej zabawy z linkowaniem 2. Mniejsze koszty 3. Mniejsze ryzyko bana 4. Wieksza moc 5. Mniej czasu na ogarnięcie całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gibon Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Tak tylko jak do tego ma się dodawarka? Dasz 5 tesktów po 1500 znaków z synonimami czy wystarczy 1 tekst na 1500 znaków z synonimami? Carmel Club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ma ktoś zainstalowany program na iswifcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja mam jedną kopię na iswifcie - ale na małym koncie SEO - chodzi bardzo wolno, ale nie ma się co dziwić W sprawie wewnętrznych precli, katalogów - nie jest to proste do rozwiązania. Myślę, że wejściówka to dobry pomysł i min. 2-3 precle wystarczą. Ale każdy miałby możliwość udostępniania swoich precli dowolnym osobom w panelu (rozpoznawalność np. po id dodawarki) - ktoś dodaje kiepskie arty, wpisy albo po prostu Ci się nie podobają, to go odcinasz. Nie znam się na wtyczkach do WP, więc byłbym bardziej za napisaniem jakiegoś skryptu bloga i katalogu (albo nawet 2w1). MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ale co ze skutecznością dodawania? I jakie masz ustawienia podstawowe? Szukam przyczyny kiepskiej skuteczności u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Musisz zejść ze speeda (speed.php) - i to mocno: wp: 5, op: 10, wm: 10, ed: 10, om: 5, dm:10 Najlepiej przenieść na coś mocniejszego. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 1. Co do prywatnych list to proponuję zacząć myśleć o tym po aktualizacji. Zrobimy panel dyskusyjny i ustali się szczegóły 2. Co do eksportu raportów pozycji z DonLinka bardzo się cieszę, że da się to zrobić Nie znam się na wtyczkach do WP, więc byłbym bardziej za napisaniem jakiegoś skryptu bloga i katalogu (albo nawet 2w1). A może po prostu zablokować rejestrację dla nowych użytkowników w naszych preclach a tworzyć ręcznie konta tym, którzy chcą mieć dostęp. Jak Ci się coś nie spodoba, to nie musisz niczego odcinać czy zmieniać a tylko usuwasz użytkownika z precla i po sprawie. Można byłoby napisać prosty skrypt, który rozsyłałby do ludzi z bazy wiadomość, że pojawił się nowy użytownik i trzeba stworzyć mu konto na swoich wordpressach. Wtedy każdy z nas wymyśla mu jakiś login i wysyła wiadomość że dostęp jest aktywny. W takiej sytuacji w każdej grupie precli każdy użytkownik ma inny login, dzięki czemu jeszcze trudniej wyśledzić zarówno jego jak i same precle. Wydaje mi się, że tych użytkowników DonLinka nie ma aż tylu tysięcy, żeby to było jakoś szczególnie uciążliwe. Stworzenie w preclu chociażby 10 użytkowników raz w tygodniu to kwestia kilku minut. Oczywiście można to w jakiś sposób zautomatyzować, to jest tylko taki mój, ogólny zarys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ok, pomyślimy o tym po aktualizacji Teraz mam dla wszystkich prezent na gwiazdkę: lista kilku precli z otwartą rejestracją, zebrane oczywiście nowym narzędziem do harvestowania. Zajęło to 10 minut - klik. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Nie żebym wybrzydzał ale masa tam duplikatów jest Trzeba dorobić jakiś 'sortowacz-przesiewacz' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davit Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jest taka wtyczka która pozwala na rejestrację tylko tym co mają kod zaproszenia. RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 A widzisz, zapomniałem to dorobić Ale wtopa Zostało 78 precli. Taka wtyczka byłaby ok MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davit Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Są różne wtyczki, gdzie można dodać do rejestracji jeszcze jedno pole i ustawić hasło, tylko trzeba by się rejestrować ręcznie, albo skrypt musiałby to obsługiwać. np https://wordpress.org/extend/plugins/cimy-user-extra-fields/ RĘCZNE PROFILE - CO.UK oraz PL - Najlepsze linki w sieci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavi1984 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Musisz zejść ze speeda (speed.php) - i to mocno: wp: 5, op: 10, wm: 10, ed: 10, om: 5, dm:10Najlepiej przenieść na coś mocniejszego. na czym polecasz to postawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja mam na tanim sharedzie za <50zł/brutto rocznie i jestem zadowolony. Zero problemów i śmigam całą dobę. Odezwij się na PW to powiem Ci gdzie tak jest. Nie mogę napisać tego jawnie, bo u nich nie wolno uruchamiać CRONA w dzień (chociaż ja uruchamiam i jest ok) a nie chce zeby sie wzieli mocniej za sprawdzanie Jeszcze spokojnie tam jakieś stronki postawisz - ja miałem 3 WP, jedną Prestę, 3 lekkie skrypty i tego DonLinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.