Koobe Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam. Budując zaplecze: 1. Lepiej stawiać je na domenach i serwerach komercyjnych czy korzystać z serwisów blogowych typu blogspot a także z darmowych domen i serwerów? 2. Dodawać zapleczowe strony razem z pozycjonowaną do konta w GWT? 3. W jaki sposób linkować? Linki w treści artykułów, czy stały link w stopce/menu? 4. Jakiej wielkości zaplecze to absolutne minimum dla pozycjonowania nowej domeny dla przykładowych fraz o popularności wyników jak: -noclegi zakopane -noclegi nad morzem Zapraszam do dzielenia opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quercus.interactive Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ad. 1 Wydaje mi się że lepiej na komercyjnych, ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy mogą Ci usunąć stronę/domenę bez powodu. Ad. 2 Ja dodaje na różne konta Ad. 3 Możesz poczytać o różnych sposobach linkowania na https://seo.zgred.pl/ oraz https://www.lexy.com.pl/blog/ (trzeba trochę poszukać) Ad. 4 Oprócz wielkości zaplecza liczy się jego jakoś. Myślę że nikt nie powie ile powinno mieć. Darmowy, moderowany katalog stron PVX.pl. Polecam również bKatalog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 500 domen i oganrniesz temat Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zaplecze musi być jak najbardziej zróżnicowane. Mogą to być darmowe serwisy, jak i strony na komercyjnych hostingach. Metodę linkowania możesz sobie wybrać sam. Ja korzystam ze swojej i linkuję jak popadnie, aby nie tworzyć zależności między serwisami. Na moje potrzeby wystarcza zupełnie. Do GWT nie dodawaj najlepiej nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobe Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 A może któryś z serwisów rejestrujących domeny ( niekoniecznie polskie) oferują jakieś rabaty przy rejestracji +100 domen? Kiedyś mi się coś obiło o uszy, jak to mówią słyszałem że w którymś kościele dzwonią, ale nie wiem w którym Edit. Czy musze zaplecze stawiać na oddzielnym hostingu? Chodzi o IP serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
projektant Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Czy musze zaplecze stawiać na oddzielnym hostingu? Chodzi o IP serwera. Najlepiej. I do tego zróżnicować adresy IP dla stron zapleczowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Na darmowych kontach, szczególnie wordpress.com i blogspot można zostać usunięty właściwie bez powodu, zaletą jest że za darmo i łatwość indeksacji. najlepiej pomieszczać udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 To nie lepiej kupić domeny regionalne i jak już nie chcesz kasy wydawać na hosting seo zainteresować się ofertą 000webhost.com i do tego cloudflare.com do ukrycia danych whois, dns ? :> No, ale skoro kogoś stać np. na te 100+ domen to hosting seo to raczej nie problem, ale to jest też dobry sposób dla początkujących, zwłaszcza, że 000webhost.com oferuje różne ip :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.