lukio Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam, Ostatnio zauważyłem iż Google na liście wyników prezentuje kilka przykładowych ogłoszeń dla wybranych stron. Spotkaliście się z czymś takim też w innej tematyce? Skąd Google ustala te elementy? Punkty Google+ za darmo dla Twojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinmar Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 to jest nowość i pokazuje nie tylko ogłoszenia ale także informacje np z branży turystycznej o dostępnościach noclegów, a biorą się ze strony przede wszystkim dobra optymalizacja prowadzi do tego ja zauważyłem to od niedzieli, przydatna rzecz +1 dla google "Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukio Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Masz przykład tej frazy dla której to się wyświetla? Punkty Google+ za darmo dla Twojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekwch Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 np "noclegi gdynia". Ciekwe na podstawie czego jest to generowane. i ciekawostka, gdy teraz wyszukuje znowu to hasło, to wypunktowania nie ma O_o zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online kurs java programowanie obiektowe Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukio Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Widziałem w kodzie stron dla których coś podobnego się wyświetla że nie koniecznie są to elementy <ul><li>, gdyż zdarzało się to też dla zwykłych elementów <div> czy nawet <tr> jak w przykłądzie ze zdjęcia. Mi dla noclegi Gdynia wskazana stronie nie wyświetla listy przykładowych obiektów. Mam adres, tytuł i standardowy opis. Punkty Google+ za darmo dla Twojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinewg Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Niezbadane są wyroki google U mnie podobnie, strony o podobnej tematyce, jedna ma to COŚ, a druga nie Dodaj swoją firmę do Katalog firm - https://otofirmy.pl | W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - https://seokatalog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firstline Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Rozszerzyli mikroformaty o produkty muzyczne więc idą coraz dalej. Podejrzewam, że będą to dość mocno rozwijać tam gdzie tylko można pokazać coś ciekawego oprócz standardowych serpów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinmar Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 przy turystyce pracują nad cenami z lewej strony jest już zakładka by wyszukwiac wyniki dla noclegów i przedziałów cenowych póki co widziałem że na google.com działa i pojawiają się już ceny, ale nie działa jeszcze idealnie, póki co widze ze na niektórych DC nie działa wszystko stąd czasami niektórzy nie widzą zmian "Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 coraz większy śmietnik robią z tej swojej wyszukiwarki. Zatracają to co było jej siłą, dojdzie do takiego momentu, że stopień "skomplikowania" wyników wyszukiwania osiągnie taki poziom, że... ludzie zaczną się w tym wszystkim gubić i zniechęcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że Google chce dzięki takim zabiegom jak najbardziej skomplikować wyniki wyszukiwania, gdzie wszystkie informacje, które potrzebujesz będą w wyniku wyszukiwania danego hasła. Czyli widzisz wynik serpów i jednocześnie on jest tak idealnie skondensowany treściowo, że nie klikasz w adresy, które tą treść udostępniają. Taki mały matrix się wtedy pewnie zrobi A wszystko to po to, aby mieli jeszcze większe zyski z reklam, no bo przecież to nie Google będzie chciało wejść do Internetu, tylko internet do Google Niech żyje monopol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardyt Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja to widziałem dzisiaj, w zasadzie przy sklepie internetowym, osobiście mnie to wkurza, nie z puntku pozycjonera, ale nawet i zwykłego użytkownika, bo to wcale czytelne nie jest :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.