Skocz do zawartości

Doszedłem do top20

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Chciałem się pochwalić moimi bojami z seo;-) Osiągnąłem top20 na frazę "leasing warszawa". Google adwords pokazywało sporo wyszukiwań. Czy to oznacza że znam się na SEO i mnie jakaś agencja interaktywan/marketingowa przyjmie do roboty ;) ?

Moje zaplecze pozycjonerskie to cały internet. Czyli mam całkiem pokaźnie zaplecze :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak osiągniesz powiedzmy 1000 UU miesięcznie na to hasło, albo ogólnie na stronę, to wtedy możesz się cieszyć i uznać siebie za pozycjonera.

Bo co z tego, że będziesz w top1, top3, top5 czy top10, jeżeli wejść będzie 100 miesięcznie?

Mój forum na jedno hasło, na które nigdy nie pozycjonowałem, jest na 4 miejscu spośród 7 720 000 000 wyników, od kilku lat, i przez ostatni rok prawie codzennie sprawdzam statystyki i nigdy nie było wejść na to hasło.

Więc, nie zawsze top10, top5 czy top1 oznacza zwiększenie ilości wejść na stronę.

Czasami 100 wejść z jednego hasła jest warte więcej niż 10.000 wejść z innego. Szczególnie mam tu na myśli serwisy firmowe. Mam pewną firmę, która generuje średnio 30 wejść dziennie, a prosperuje bardzo dobrze. Działa tylko w sieci. Wobec tego są wejścia i "wejścia". O tym należy pamiętać.

seowyszbanner.gif

Jak osiągniesz powiedzmy 1000 UU miesięcznie na to hasło, albo ogólnie na stronę, to wtedy możesz się cieszyć i uznać siebie za pozycjonera.

1000 UU na całą stronę to trochę niska poprzeczka (hasło to co innego)

Osiągnąłem top20 na frazę "leasing warszawa".

Jesteś na 18 miejscu, a na 10 jest artykuł w preclu - czyli raczej sukcesu ogłosić jeszcze nie można.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Zapomniałem dodac, że jeżeli z tych 1000 UU miesięcznie będzie minimum 10 klientów to wg mnie dopiero będzie sukces.

@Soprano

średnio 30 wejść dziennie, to już prawie 1000 wejść miesięcznie :)

@Toomek

Myślałem, że 1000 UU miesięcznie dla strony firmowej to nawet za dużo.

jak już się chwalimy, to moje osiągnięcie pozycjonowanie na frazy: katalog firm, wyszukiwarka firm, firmy, firmy pozycjonerskie za 3 fazy chcieli ok. 8000 netto!! :D

własnymi siłami wszedłem do odpowiednio Top3 Top5 Top2 (ale ostatnio z braku czasu Top7)

katalog firm

Okucia meblowe wirtualne targi meblowe pierwsze w Polsce

myfinancecompl skromnością, to Ty nie grzeszysz he he

[...]Moje zaplecze pozycjonerskie to cały internet. Czyli mam całkiem pokaźnie zaplecze[...]

Tzn. cały ten spam, to Twoje zaplecze? :D

A przechodząc do sedna sprawy, pozycjonujesz frazę lokalną, to masz dużo łatwiej, niż np sam leasing :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności