Skocz do zawartości

Firma pozycjonuje od 5 miesięcy i brak efektów

HoGo

Rekomendowane odpowiedzi

największym problemem jest brak optymalizacji witryny, nawet przy takich samych opisach jak maja inni można pojedyńczy opis produktu "obudować" zblizoną tematycznie treścią w taki sposób aby % duplikacji był poniżej bezpiecznych 30%

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Content i optymalizacja to dopiero początek. Jeśli to wykonasz poprawnie a Twoje opisy będą unikalne i sensowne jasno opowiadające o produkcie to będziesz miał przewagę nad innymi.

2. Później to wpisy w katalogach i preclach z również unikalnymi opisami (przynajmniej kilkanaście i każdy z synonimami). Pamiętać trzeba o posdlinkowaniu wszystkich wpisów najlepiej stałymi linkami. Trzeba zadbać o zaindeksowanie wszystkiego. Równolegle strony zapleczowe i ta sama zabawa co wyżej jeśli chodzi o ich wzmacnianie.

Content i optymalizacja to podstawa i jak to będzie bez zarzutu to będzie łatwiejsze do wypozycjonowania później.

Punkt drugi należy do SEO firmy a punkt pierwszy należy też po części do SEO firmy bo powinni na to zwrócić uwagę i naciskać na zmiany

A moim zdaniem frazy te by przyniosły efekt i to jak najbardziej małym kosztem, ale powinno to być top3 :( i wtedy ruch na stronie się zwiększy, przy małym nakładzie finansowym :)

My-seo.pl - Katalog

Kosmetyki są wszędzie :)

Największym problemem jest to, że na N pozycjonowanych fraz masz 3 (słownie trzy) w top 10 i jedną (słownie jedną) w top 3.

Masz GA, sprawdź jaki masz ruch ze wszystkich fraz jakie wymieniłeś.

Ergo, jak Cie nie ma w top 10 to nie istniejesz, jak Cie nie ma w top 3 to nie sprzedajesz.

Edyta:

my-seo.pl mnie uprzedził :(

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Witam......co to za firma cię pozycjonowała?

Pozdrawiam

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

popraw sobie linki w stronicowaniu produktów bo aktualnie masz

a raczej powinno być

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" -  Cyberfolks kod rabatowy -25% | Seohost kod rabatowy -40% | nazwa.pl kod rabatowy #reklama #link_sponsorowany

Firma SEO przygotowała 10 stronicowy dokument na temat optymalizacji które miały być wprowadzone. I większej części zostały. Wiele z nich pokrywało się z tym co wy piszecie. Ja wiem że powinny moje frazy być w top 10 a najlepiej w top3. Tylko właśnie wysiłki firmy pozycjonującej spełzają na niczym. Pytanie czy są to wysiłki idące w złym kierunku, czy te wysiłki są niewystarczające czy jest jakiś 3 czynnik, który na to wpływa. Jak pisałem testowo wprowaqdziliśmy unikalny opis kategorii żeby sprawdzić co to zdziała. Efekt jest znikomy. Jednak wprowadzę zmiany o których piszecie, bo chwytam się już teraz wszystkiego. Pozostają otwarte dwa pierwsze pytania. Czy firma SEO trafnie zużywa swoje siły i czy dostatecznie dużo wysiłku poświęca pozycjonowaniu. Zwróćcie uwagę że to nie jest problem typu mam słabe wyniki. Tych wyników nie ma w ogóle. Więc pytanie czy nie ma jeszcze czegoś co kompletnie niweluje efekty pozycjonowania.

pozdrawiam

BH

Bogata oferta i szybka dostawa w MediaDepot.pl! Aparaty cyfrowe, piekarniki do zabudowy i wiele innych.

Tylko oryginalne perfumy. Armani, HuGo Boss, Calvin Klein i wielu innych. Zapraszamy do Flacon.pl

@Czyli rozumiem że Waszym zdaniem Największym problemem mojego sklepu jest brak unikalnej treści.

Nie.

Największym problemem sklepu jest brak odpowiedniego linkowania zewnętrznego.

Później:

- optymalizacja

Później

- unikalna treść

Z takimi linkami prowadzącymi do sklepu w branży agd, to troszku za mało. Nawet dużo za mało.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Jesteś zadowolony z epro?

Edycja:

Masz jako sprzedawca świadomość, że promując takie serwisy jak alledrogo (dodatkowo z bezpośrednim linkiem), strzelasz sobie w kolano? Wiarygodność trzeba sobie wypracować a nie podpierać się takimi stronami (bo pewnie takie było zamierzenie).

Nie odsyła się klienta ze sklepu na aukcje. Robi się zupełnie odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności