nrm Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 https://napisy.info/News31.html oraz https://napisy.org/InformacjePrasowe.php swoja droga oba serwisy były w sieciach reklamowych, oba miały ogromna oglądalność, a .info to juz w ogóle puszczały tych reklam ogrom. cięzkie dni nadchodzą. już nawet z napisami trzeba zejśc do podziemia?!? Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 to tak jakby poprosić nec lg toshibę plextora i masę innych by nie produkowały nagrywarek, ale oni mają pieniądze aby się procesować https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coroner Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Echh, szkoda gadać. Jedno wiem: Gutek Film sobie u mnie podpadł i to konkretnie. Na zlecenie litery w zdania składam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQQry Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 mzoe mi ktos powiedziec co jest nie tak oni przeciez nie udostepnieja downloadu filmow ani nic... daja tylko napisy... tak ? to w czym problem ? :/ Pozdrawiam, (-; www.topposition.pl - Top Position Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq- Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 a ogladalbys filmy jak bys nie mial napisow? jesli znasz angielski to tak, a co jak nie znasz? Głódek film mysli (goofy), ze co? utnie rynek DivXow? filmy wraz z napisami beda nadal leciec przez p2p https://' target="_blank"> sq- Aero Plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 sg to nie tak. chodzi o prawo autorskie. musisz miec pozwolenie autora (wlasciciela praw) filmu aby udostepniac napisy. Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq- Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 sg = sq- tam jest Q a co jesli sam sobie przetlumacze film? w koncu to moje tlumaczenie - czy prawa autorskie nie rozkladaja sie na autora i tlumacza? https://' target="_blank"> sq- Aero Plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireFox Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Prawa autorskie są na określony tekst. Nie ważne w jakim języku. Myślisz że takie wydawnictwo Zysk kupuje jeden egzemlarz książki, daje go tłumaczowi i zgarnia kase za dystrybucje w Polsce przetłumaczonej książki bez zapłacenia autorowi "Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym, Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym. (...) Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq- Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 nie mysle tak, ale np. sa tez prawa do tlumaczen z tego co wiem np. jedna tv jak zaplaci za tlumaczenie jakiegos filmu to potem druga albo kupuje tlumaczenie od niej albo tlumaczy "Se sama" https://' target="_blank"> sq- Aero Plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 w tym przykladzie: jak kupili prawa do filmu i maja stosowne zezwolenie to moga sobie "tlumaczyc sami" czy tez kupic gotowe tlumaczenie - jak napisales. sorry, dla mnie wszystkie q wyglądają jak g. zawsze sie mysle i czesto np. guest pisze jako quest vagla jak zawsze szybko zareagował: https://prawo.vagla.pl/node/5828 Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkane Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 No i niedługa będą napisy za siano Pewnie jakaś firma co ma dobrego prawnika oleje "głupek film" i zrobi co ma zrobić. Jeśli tłumaczą sami ze słuchu to IMHO mogą im skoczyć po prostu. Oczywiście skala inna ale to tak jakbym przetłumaczył koledze artykół prasowy, co , może mogą mnie za to pozwać ?? To ciekawe kto w USA udostępnia napisy dla głuchoniemych, przecież są robione często amatorsko. A wiemy jak Amerykańce lubią się procesować. No wystraszyli chłopaków a Ci schowali głowe w piasek, przecież mają taką oglądalność, że za reklame na tych serwisach niejedna firma prawnicza ładnie by wytłumaczyła temu dystrybutorowi, żeby........ No i do tego sami ich nie tłumaczą tylko udostępniają miejsce, nie zarabiają na tym itp itd. Hmm, niedługo autorzy piosenek będą chceli zamkąć serwisy z tekstami. Ciekawe kto wtedy zrozumie o czy m"ryczy" Vader. hehe p.s. Cała sprawa jest po prostu żałosna i nic nie przyniesie tej firmie, kto ma ściągnąć film i tak to zrobi tylko napisów będzie więcej w emulu jak kiedyś. Proponuje tej firmie pozwać do sądu twórców programów p2p zobaczymy czy ich na to stać. p.s.2 jakby to czytał jakiś "przedstawiciel" z tej firmy to może mnie pozwać za to że nie wiem kim są i co tam niby dystrybułują i że te ich filmy mam w ............. Z cyklu "Przysłowia Polskie":- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Przecież jak serwer stoi fizycznie w innym kraju, to nic to nie zmienia? Co to w ogóle za parodia. Mogą usunąć wszystkie "suby" i po sprawie. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 9 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Hmm, niedługo autorzy piosenek będą chceli zamkąć serwisy z tekstami. Ciekawe kto wtedy zrozumie o czy m"ryczy" Vader. hehe to mielismy juz rok temu. wtedy wylecialo sporo serwisow z tekstami. poogoglaj jak cie to interesuje. Co to w ogóle za parodia. Mogą usunąć wszystkie "suby" i po sprawie. ale po co wtedy serwis napisowy bez... napisow? Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Chodziło mi o wierne kopie napisów z DVD (robione w *.sub, a później konwertowane). Jednak do nieswoich filmów przy 100% skopiowaniu napisów z DVD nie mają prawa o nic oskarżać serwis, bo nie są poszkodowanymi. To tak, jak BSA nie może Cię skazać za mp3 na dysku, jedynie ZAIKS czy inni dystrybutorzy mogą to zrobić jedynie dla swoich utworów. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szy Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Lubicie jak Wam grafikę ktoś ukradnie? Gdy ukradnie nawet durne keywords z kodu? ;] Kiedykolwiek się skarżyliście, że na przykład dostaliście w dziób od dresa w ciemnej ulicy? ... nie narzekajcie na takie sprawy. To jednak dobrze że w tym kraju prawo czasem potrafi cokolwiek ochronić. Dura lex sed lex... Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.