Elias Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam miałem włam na jedną ze stron czego efektem było jakieś 50 linków spod znaku viagry itp. Stronka pr4, dobrze podlinkowana dostała bana... Na 100 %, bo spada jej site, pozycje poszły w kosmos itp. Pytanie czy mieliście kiedyś tak ? Udało wam się to jakoś załatwić po kontakcie z Google? Jakieś rady jakie kroki podjąć? Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEM Light Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jeśli strona jest w google, choćby w kosmosie to nie mamy do czynienia z banem, tylko ewentualnie z filtrem. Ban, to całkowite usunięcie strony z wyników wyszukiwania. Jak długo były te linki z viagrą? Usuwasz linki i dajesz do ponownego rozpatrzenia przez Google. wysokiej jakości pokrowce na kolumny i statywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jakbys dostal ban to by Ci site nie spadal tylko od razu bys mial site = 0. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elias Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jeśli strona jest w google, choćby w kosmosie to nie mamy do czynieniaz banem, tylko ewentualnie z filtrem. Ban, to całkowite usunięcie strony z wyników wyszukiwania. Jak długo były te linki z viagrą? Usuwasz linki i dajesz do ponownego rozpatrzenia przez Google. Odpowiednio długo żeby widniały do dziś w Google cache... Szczerze mówiąc to chyba miałem pecha i włąm trwał góra dobę , a akurat wtedy google wbiło na stronę... No nic, czyli pozostaje tylko czekać na łaskawość pana G., może rozpatrzy pozytywnie. I rzeczywiście to filtr, ale konkretny bo na wszystkie wartościowe frazy, nawet te niepozycjonowane. Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grt Studio Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Możesz użyć też pingowania zarówno adresu, jak i potem wygenerowanej mapy do strony powinno przyspieszyć cały proces Technologie Informatyczne https://www.choinki-polskie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Za samą viagrę nie dostaniesz bana. Jak już to za spam na stronie. Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twarzoneti Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Robisz porzadek z tymi linkami, zglaszasz do googla i spoko - powinno wrocic. Mi nawet bez zglaszania wracalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Nie sądze, żeby po jednokrotnym pobraniu trefnych stron dali filtr. Za szybko. Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elias Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Dziękuje za odpowiedzi, wróciła dziś 1 fraza na poprzednie miejsce. Zobaczymy co będzie dalej. Tak ku ogólnej wiedzy: serio, linki były tam max 24h i filtr był dzień później, więc trzeba uważać. Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Pytanie czy to na pewno filtr?? Czy zwykłe "zawirowanie" w wynikach. Jak mocno wypozycjonowana strona, jakie frazy, ile i jakich linków? ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Ja miałem przypadek - przez pół roku miałem na swoim serwisie kilkanaście dobrze ukrytych linków z kolorową tabletką (dziurawy skrypt i ktoś podpiął) ..... główna fraza skakała sobie top3 top20. Zrobiłem porządek ze śmietnikiem i na stałe serwis pojawił się w wynikach. Algorytm googla dobrze wie z czym ma dziś do czynienia, włamy są na porządku dziennym i stara się 'odkręcać kary' na wyczyszczone strony. M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.