Gość Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Gdzie polecacie zakupić laptopa? W sklepie internetowym typu Agito, na Allegro, w sieci supermarketów typu MediaMarkt, w supermarkecie typu Carrefour czy może w sklepie komputerowym nieopodal miejsca zamieszkania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunitas Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Tam, gdzie model, który Cię interesuje, będzie najtańszy chociaż od supermarketów typu Carrefour czy Real bym uciekała, jeśli chodzi o elektronikę. Właściwie to chyba nie ma znaczenia. Gwarancja i tak najczęściej jest door to door i zależy od producenta. Ostatnio piszę o finansach na obcasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vspak Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Szukasz odpowiedniego dla siebie modelu, idziesz do marketów z elektroniką szukasz czy jest, możesz sobie go "pomacać", sprawdzić czy Ci odpowiada, następnie szukasz gdzie najtaniej (allegro, e-sklepy, porównywarki cen). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Primakomp ma bardzo atrakcyjne ceny na laptopy + super serwis, 3 laptopy od nich brałem i jest naprawdę super. Ew. x-kom - obsługa super, ceny ciutkę wyższe. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ja zdecydowanie odradzam hipermarkety typu Real, Carrefour itp. Lepiej kupić drożej nawet w porządnym e-sklepie, piszę to z doświadczenia niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buncol Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ja ostatnio kupowałem w sklepie dla i... Ale mieli tą promocję bez VAT'u W sumie wyszło jakieś 150 zł taniej niż w sklepach internetowych. Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
My4tic Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ostatniego kupiłem w Saturnie i wykupiłem sobie do niego za 300 zł dodatkową gwarancję i ubezpieczenie od kradzieży. Łącznie 2 lata gwarancji od Della + 2 lata od Saturna. Jeśli nie ma w tej dodatkowej gwarancji żadnych haczyków to jak dla mnie warto brać w Saturnie z tą właśnie gwarancją. SEO BulletProof VPS. Załóż konto na dropbox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoreander Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 W euro.com.pl, zamawiasz przez net/tel. Odbierasz w salonie najbliżej miejsca zamieszkania (zwykle na 2 dzień) . Jak coś nie gra, nie kupujesz. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ja kupowałem w https://www.x-kom.pl/ ale tylko dlatego że w przedsprzedaży skusili mnie fajnymi zniżkami Generalnie kupuj tam gdzie najtaniej - po 10 dniach od odebrania sprzętu (brak możliwości zwrotu) i tak bardziej będzie się liczyło to jakiej firmy lapka kupiłeś niż skąd iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Użyj ceneo i wybierz najtańszą ofertę sklepu biorąc także pod uwagę opinie o nim - czyli czasem warto dołożyć 30-50 zł ale kupić w e-sklepie który ma o wiele lepsze opinie od tego oferującego najtaniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwin Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 x-kom (na allegro ma bardzo atrakcyjne ceny https://allegro.pl/my_page.php?uid=7854942&...;change_view=1) lub proline blog o oszczędzaniu darmowy portal randkowy darmowe poradniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofmatrix Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ja zdecydowanie odradzam hipermarkety typu Real, Carrefour itp. Lepiej kupić drożej nawet w porządnym e-sklepie, piszę to z doświadczenia niestety. Ja mam akurat zupełnie inne doświadczenia z Carrefoura. Kupowałem tam kamerę i ostatnio drukarkę, oba Canona. Ten sam sprzęt 30 m obok w Saturnie 40% droższy, o jakości obsługi nie wspominając - oczywiście na korzyść Carrefoura, więc nie ma co przepłacać i dopraszać się o uwagę sprzedawców w Saturnie czy MM. Nie wiem czy bym tam kupił laptopa (wybór raczej mają skromny) raczej kupowałbym przez net (np. Oleole.pl lub komputronik.pl w droższej opcji) ale sprzęt dobrej marki na pewno można tam kupić w często w cenie noname w MM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Powiem tak: Kupując w sklepie typu Real czy Carrefour sprzedawcy nie pozwalają na sprawdzenie sprzętu na miejscu, zapewniając, że można go wymienić w ciągu kilku dni. Później - tak było m.in. w moim przypadku - nie respektują tego. Jest to niezgodne z prawem handlowym, ale hipermarkety wiedzą, że są w tym zakresie bezkarne. Rozmawiałem o tym z prawnikami i niestety taka praktyka jest powszechna i ma swoje uzasadnienie w wyrokach sądów. W moim przypadku zakupiony sprzęt posiadał wadliwe piksele na matrycy (jedna z niewielu rzeczy, których żaden producent nie uznaje za wadę i o której należy pamiętać). Gdybym zakupił on-line, miałbym prawo zwrócić go lub wymienić w ciągu 10 dni, bo poważne sklepy internetowe takie jak np. X-kom czy Primakomp respektują je. Piszę z perspektywy klienta hipermarketu. Wiadomo, że kupując w sieci też można napotkać się na sklepy, które nie respektują tego typu rzeczy, dlatego uważam, że lepiej dorzucić parę zł i mieć dobrą obsługę niż potem żałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Od lat kupuję wszystko na Allegro. Można negocjować ceny nawet jak się przyciśnie sprzedawcę. Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mery_master Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Zależy czego szukasz, ja osobiście używam laptopa biznesowego i kupiłem ten model, w tym sklepie: https://pcfoster.pl/artykul/test-notebooka-...410/690-10.html (kuzniewski.pl) Tanie loty z Poznania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.