krzysiek_web Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Mam takie pytanie do Was co byście zrobili na moim miejscu. Użytkownik kupił u mnie wysyłkę mailingu na allegro za cenę ok. 150zł Oczywiście zapłacił szybko i na tym się skończyło przez 3 dni od zakończenia aukcji cisza... Przez tydzień się upominałem o treść do wysyłki mailingu ale nic... nie otrzymywałem odpowiedzi chociaż na konto się dany użytkownik logował... Teraz po ponad 3 miesiącach pisze do mnie że nie udało się zrealizować naszej kampanii i chce zwrot kasy... Co byście zrobili z takim delikwentem? Dodam że mailing wysyłam raz na miesiąc to że on nie podał treści to wysyłka przepadła i byłem jeden miesiąc do tyłu... Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ja bym powiedzial, ze wyslalem pusty mailing, zgodnie z jego zyczeniem A tak na serio to nie zgodzilbym sie na zwrot kasy. Kupil usluge i mial czas na podjecie decyzji. Skoro mowisz, ze mailing slesz raz na miesiac to jest to dla Ciebie strata. Ew. dogadac sie, ze zwrocisz czesc kasy. Ty sie wywiazales z umowy i jeszcze do niego pisales zeby w koncu sie podal tresc maili, skoro koles olal to traci kase. Na przyszlosc najlepiej zamiesc w aukcji info, ze trzeba podac tresc maila w ciagu np. 7 dni od wygranej aukcji, bo mailing idzie raz na miesiac i w przypadku nie podania tresci traci sie prawo do mailingu, a kasa przepada. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Masz 3 wyjścia: - oddajesz $ i masz spokój - nie oddajesz $, nie ma w sumie podstaw, ponieważ Ty byłeś gotowy do wykonania usługi, a Klient zawalił nie z Twojej winy - nie oddajesz $ i proponujesz realizację usługi natychmiast po dostarczeniu niezbędnych danych 1 i 3 (przy dobrej woli Klienta) jest najrozsądniejsze, 2 to bujanie sie z *** - nie wiem jak okreslic taka osobę :] - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 - nie oddajesz $ i proponujesz realizację usługi natychmiast po dostarczeniu niezbędnych danych to raczej odpada. Bo on kupił wysyłkę do określonej ilości osób a teraz się ta ilość prawie podwoiła... Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evien Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Nie czekaj i nie kombinuj -pisz od razu do władz allegro. Mam nadzieję, że nie usunąłeś maili wysyłanych do "klienta". Nie daj się kopnąć za cudze błędy. @-->->---- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Historia ma ponad 3 miesiące więc maili już na pewno nie mam... głupi ja nie archiwizuje... Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jeżeli nie masz korespondencji to się postaraj o nową. Wyslij miłego emaila z pytankiem, czemu nie dostarczył do Ciebie tej tresci mailingu. Przecież pisałeś emaila do niego kilka razy z pośbą o ta treść. Byłeś cały czas gotowy do realizacji usługi. itp itd. A jak odpowie, to pisz do allegro - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Ponieważ usługa faktycznie nie została zrealizowana realne rozwiazania oprócz 1 i 3 zaproponowanych przez Zakręconego to rownież: - Oddajesz pieniądze i wypełniasz formularz zwrotu prowizji w Allegro (choć musisz sprawdzić, czy po 3 miesiacach masz jeszcze do teog prawo w Allegro) - Ustalasz z kupujacym, że albo decyduje się teraz na realizację usługi albo zwracasz pieniądze, ale z potrąceniem prowizji Allegro. W tym drugim przypadku najlepiej dodatkowo ustalić, ze pozostajecie bez wzajemnych komentarzy (bo po co sobie psuć kartę). Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqb Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 No ale jakby nie patrzeć, usługa nie została wykonana. Jeżeli zlecisz malarzowi wymalowanie pokoju, zapłacisz z góry za wykonanie usługi, ale nie dostarczysz farby, to kasa po 3 miesiącach przepada? Co z tego, że usługa elektroniczna. Zlecenie trzeba wykonać z dopłatą, jeżeli zaistniały takie okoliczności lub oddać pieniądze, minus koszty jakie poniósł zleceniobiorca na przygotowanie się do wykonania usługi. Starałbym się wykonać usługę - z odpowiednią dopłatą, jeżeli jest taka potrzeba - lub wykonać zwrot kosztów minus koszty jakie poniosłeś z powodu jego zaniedbania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jeżeli zlecisz malarzowi wymalowanie pokoju, zapłacisz z góry za wykonanie usługi, ale nie dostarczysz farby, to kasa po 3 miesiącach przepada? Zależy od umowy. Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqb Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Tak, zależy od umowy. Autor postu, o umowie jednak nic nie wspominał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 No ale jakby nie patrzeć, usługa nie została wykonana.Jeżeli zlecisz malarzowi wymalowanie pokoju, zapłacisz z góry za wykonanie usługi, ale nie dostarczysz farby, to kasa po 3 miesiącach przepada? Złe porównanie. Zresztą nawet w tym przypadku może tak być że kasa przepadnie - malarz siedział i czekał na farbę, w tym czasie nie mógł świadczyć usługi innym osobom. Jeżeli kupisz bilet do kina i nie pojawisz się na seansie to po 3 miesiącach będziesz się starał o zwrot kosztu zakupu biletu? Jeżeli wynajmiesz biuro na miesiąc ale w tym biurze nie pojawisz się to będziesz po 3 miesiącach żądał zwrotu opłaty za wynajem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jeżeli zlecisz malarzowi wymalowanie pokoju, zapłacisz z góry za wykonanie usługi, ale nie dostarczysz farby, to kasa po 3 miesiącach przepada? Zależy od umowy. Majster czekał na farbę, oddał swój cenny czas do Twojej dyspozycji i stracił okazje do zarobku gdzie indziej. Analogia - Krzysiuus wysyla raz w miesiącu, dał facetowi termin do dyspozycji. Facet termin zmarnował - jego strata, bo Krzysiuus mógł wysłac mailng dla innego zleceniodawcy i nie utraciłby zarobków. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Jeżeli nie masz korespondencji to się postaraj o nową. Dobre tak zrobię mpl_nwk Napiszę że jest możliwość wykonania usługi za dopłatą i zobaczymy. Na jako takiej umowy to nie mamy. Tylko zakup na allegro. Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqb Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Racja, zły przykład podałem. Niepotrzebne off-zamieszanie w temacie zrobiłem. mpl_nwk Napiszę że jest możliwość wykonania usługi za dopłatą i zobaczymy. Fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.