Skocz do zawartości

[startup] seoTXT.pl - Zlecenie tekstów jeszcze nigdy nie było takie proste

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym pokazać prosty projekt, który ma za zadanie ułatwić życie tym, którzy zlecają teksty na potrzeby seo.

https://www.seotxt.pl

Założenia projektu

Sam regularnie od kilku lat zlecam tworzenie tekstów freelancerom i miałem już dosyć ciągłego dogadywania się na maile, ginących tekstów, obawiania się, ze ktoś nas wykiwa czy nie dotrzymywanych terminów. Postanowiłem więc uruchomić ofertę, w której staram się niwelować te wszystkie niedogodności. System pozwala na:

• szybkie dodawanie zleceń, bez konieczności wertowania ogłoszeń i wymiany maili;
  • doładowanie konta korzystając z szybkich płatności i pobranie faktury vat prosto z panelu;
  • dostęp do zakończonych zleceń z dowolnego miejsca na świecie dzięki prowadzonemu archiwum - już nigdy nie zgubisz tekstów;

Jak to działa?

Krok po kroku:

1. Ładujesz konto punktami. 1 pkt = 1 zł netto / 1,23 zł brutto.

2. Dodajesz nowe zlecenie.

3. Czekasz na propozycję terminu wykonania (jeśli zlecenie było dedykowane dla konkretnego pracownika to tylko on poda termin, jeśli dla wszystkich to otrzymasz kilka propozycji) i akceptujesz ten, który Ci odpowiada lub na tym etapie anulujesz zlecenie.

4. Zlecenie idzie do realizacji.

5. Po zakończeniu zlecenia masz podgląd tekstów i jeśli coś jest nie tak, możesz przez prosty system ticketów zgłosić to pracownikowi, a on poprawi błędy jeśli wynikały z jego niedopatrzenia.

6. Jeśli wszystko jest okey to akceptujesz zlecenie i masz do niego cały czas dostęp z poziomu panelu.

Typy zleceń

Na chwilę obecną są 2 rodzaje zleceń:

1. Standard - czyli precle, zaplecza, opisy do katalogów i ew. teksty z synonimami. Stawka to 3 pkt za 1000 znaków bez spacji (można zamawiać wielokrotność 100 znaków, rozliczane proporcjonalnie czyli 0,3 pkt za 100 znaków). Są to poprawne teksty nadające się do w/w celów.

2. Niestandard - wszystko inne. Dodając takie zlecenie, oprócz propozycji terminu dostaniesz też od każdego pracownika propozycję stawki. Opisuj zlecenie dokładnie tak, aby pracownik wiedział czego konkretnie oczekujesz.

Kim są pracownicy?

Na chwilę obecną przy projekcie zatrudnione są 4 osoby, które piszą teksty także dla mojej firmy. Ich zainteresowania oraz przykładowe prace, można zobaczyć tu: https://www.seotxt.pl/info.php?ak=pracownicy.

Dlaczego system nie jest otwarty dla każdego tekściarza? Z prostego powodu - seoTXT ma uprościć zlecanie tekstów i dać Ci pewność, że usługa będzie dobrej jakości. Na otwartej platformie trzeba zawsze przebijać się przez dziesiątki wykonawców, zastanawiać się który jest okey, który ma dobre opinie i tak dalej. W seoTXT możesz bez czasochłonnej analizy zlecić wykonanie treści.

Teksty 80% taniej?

Nadrzędnym celem jest dotrzymywanie deklarowanych terminów, jednak jesteśmy tylko ludźmi i na wiele spraw nie mamy wpływu. Dlatego dla naszych klientów oferujemy unikalną na rynku "promocję". Jeśli zadeklarowany termin nie zostanie dotrzymany otrzymasz zwrot 80% punktów zarezerwowanych dla danego zlecenia i naturalnie komplet zamówionych treści!

Program partnerski

Dla zadowolonych klientów istnieje możliwość polecania systemu innym. Otrzymasz za to 5% wiecznej prowizji (od opłaconych doładowań poleconej osoby). Zarobione w ten sposób punkty nie podlegają zamianie na gotówkę, służą do opłacania zamówień na teksty.

Gotowe teksty

W systemie jest możliwość zakupu gotowych paczek tekstów. Na chwilę obecną jednak nie ma się czym chwalić bo praktycznie nie uzupełniliśmy jeszcze zasobów. Jest do dodatkowa funkcjonalność, więc będzie pomału rozwijana i sukcesywnie baza gotowych tekstów/paczek się powiększy.

Właściciel/Kontakt

seoTXT należy do:

CashNet

Krasińskiego 17

39-310 Radomyśl Wielki

NIP: 817-196-74-28

REGON: 180042600

kontakt@seotxt.pl

GG: 1172038

Wszelkie opinie/problemy techniczne proszę zgłaszać na maila lub na gg, będziemy wtedy mogli szybciej pomóc i zareagować.

W temacie wolałbym przeczytać opinie na temat samego pomysłu i idei ;).

• Odpowiedzi 469
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miałem już okazję skorzystać z tego serwisu. Teksty, które zleciłem zostały napisane w ciągu kilku godzin (zlecenie dotyczyło tekstów na precle i ich jakość spełniała moje wymogi). Sama platforma jest prosta w obsłudze. Płatności (przynajmniej te puszczane mTransferem) działają normalnie. Brakuje mi jedynie małego udogodnienia jakim byłaby możliwość pobrania tekstów w jednym z wybranych kodowań: UTF-8, ISO-8859-2 lub CP-1250 (dostępne jest tylko to ostanie). Podsumowując - polecam. :-)

Witam, miałem okazję skorzystać z darmowych punktów i zleciłem tekst. Zleciłem tekst typu standard - wymagałem 1000znaków.

Zaskoczyła mnie szybkość działania systemu:

1. Rejestracja - 2011.02.24 godz. 22:43

2. Aktywacja konta i zlecenie tekstu

3. Na drugi dzień godz. 16:00 tekst ukończony i gotowy do sprawdzenia w celu potwierdzenia

Ogólnie na temat tekstu - dostałem tekst ścieśle tematyczny i unikalny, z ciekawości sprawdziłem unikalność - wszystko w najlepszym porządku.

Mój tekst wykonywał pracownik nr 1 - już mogę wystawić opinię - WSZYSTKO OK, POLECAM.

Sama strona i panel - mnie osobiście przypadł do gustu, bez niepotrzebnego animowania i widgetów.

Podsumowując - system dopracowany, teksty w najlepszym porządku, stosunek cena/jakość bardzo korzystne. Polecam!

Tak jak poprzednik otrzymałem konto testowe. Tekst, który dostałem naprawdę dobrej jakości jak i czas oczekiwania. Jak będę miał szybką potrzebę postawienia zaplecza to z pewnością będę korzystał z oferty.

Trochę mi brakuje jednak możliwości zlecenia tekstów z synonimami.

Jest taka możliwość drogi Grzegorzu :). Nie doczytałeś może w panelu, albo nie zrozumieliśmy się :).

Teksty z synonimami tworzone są na zasadzie normalnego zamówienia w cenie standardowej. Jeśli złożysz zlecenie na 1 tekst i jako długość podasz 2000 znaków (zaznaczając w opisie, że chodzi o tekst z synonimami) to robimy to tak, że piszemy zwykły tekst na 1000 znaków i dokładamy mu potem synonimów do poziomu 2 tyś. W ten sposób ma się tekst wynikowy na poziomie ~1000 znaków.

Stawka normalna za 2 tys znaków czyli 6 pkt.

Korzystałem z systemu na punktach testowych i zachęciło mnie to na tyle, że doładowałem kontom i puściłem większe niż testowe zamówienie.

Zamówienie testowe miałem zrealizowane w jakoś w 2-3 godziny. Prędkość światła ;) Zamówienie, które puściłem już za własne punkty, pomimo konkretnych wymagań tematycznych i otrzymania terminu 2 dni na wykonania dostałem 1 dzień przed terminem, na temat i z minimalnie większą ilością znaków niż zadeklarowałem.

System dla mnie rozwiązuje nawiększy problem z tekściarzami, czyli współpracę z nimi ;) Teraz już nie muszę szukać człowieka, czekać aż się łaskawie odezwie i tłumaczyć o co mi chodzi, aby za kilka dni dowiedzieć się, że niestety nie ma czasu tego zrobić. Dodatkowym dla mnie atutem jest faktura Vat, której w zasadzie trudno uświadczyć wśród osób piszących mniejsze ilości tekstów.

Zdecydowanie polecam.

I jeszcze bezczelnie jako pierwszy podam link z refem do rejestracji ;)

https://www.seotxt.pl/?ref=9

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Czy tematyka tekstu ma być zgodna z zainteresowaniami pracowników ? Czy może być dowolna ?

EDIT: Może to głupie pytanie ale jak zapodaliście stronę z zainteresowaniami pisarzy to mi się takie od razu nasunęło.

P.S. Już się zarejestrowałem i na pewno skorzystam

PayPal - niedługo ;)

Temat może być dowolny, zainteresowania są podane poglądowo gdyby ktoś wolał, żeby przykładowo jego teksty o piłce nożnej pisała osoba, która choć trochę się tym pasjonuje. Wtedy nawet jeśli zakładamy jakość zapleczową to wiadomo, że będą one trochę lepsze niż pisane przez osobę, która nie ma o tym zielonego pojęcia ;). Ta druga oczywiście też napisze, w końcu mówimy tu o preclach/zapleczu, ale zawsze sympatyczniej mieć treści od pasjonata ;).

Pomysł świetny, ale 3,66 zł za tekst to zdecydowanie za dużo...

zdecydowanie to moze nie, ale fakt nie jest to malo i mialem podobne odczucia. szybkosc i sprawnoc realizcji rozwiazala moje watpliwosci. jesli potrzebujesz teksty szybko to swietne rozwiazanie. wiesz to jak z maluchem i mercedesem, jedno i drugie jezdzi :) mam nadzieje ze seotxt.pl jeszcze dlugo zostanie mercedesem :)

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

@Xemix - jeśli Ci się spieszy to możesz puszczać $ bezpośrednio na nasze konto paypal, wtedy jakiś gratis się jeszcze znajdzie bo nie ma prowizji za płatności z naszej strony :). O detale pisz na kontakt@seotxt.pl.

@Hicarian - konkurowanie ceną to najgroszy model biznesu i w żadnym wypadku nie zamierzamy go wdrażać z prostego powodu - nie wygramy cenowo z gimnazjalistami/lcealistami czy nawet niektórymi freelancerami na własnej DG. Możemy za to wygrać na innych polach i na tym się skupiamy. Zdaję sobie sprawę, że cena taka dla osoby prywatnej jest dość spora, ale w branży seo mamy większość firm, a dla nich 3,66 zł brutto to tak jakby "na lewo" płacić ~2,46 zł.

Skorzystałem właśnie. Realizacja zamówienia na jeden tekst zajęła jakieś 20 minut także jak burza :) Widzę tylko jedną nielogiczność w systemie punktowym. Jeśli jeden tekst kosztuje 3 pkt. to minimalna paczka powinna zawierać 9 lub 12 pkt. a nie 10...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności