marcinsz4 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam mam pytanie do czego oprócz Seokatalogów i Precli dodawać swoje wpisy czy wystarczy tylko do tych dwóch?? Elektrowibratory tłumacz niemieckiego pokoje wisła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTh00r Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja linkuje jeszcze w mojej branży portale turystyczne oraz lokalne ogłoszenia reklamowe i ogólnopolskie ogłoszenia dla firm, zależy jaka branża jesteś... Jeżeli chodzi o turystykę/obiekty noclegowo, to trochę można tego pododawać prócz katalogów i precli Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3eX Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Możesz też na forach. Kto pyta, nie błądzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 w stopkach stron swoich klientów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proelpack Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wpisy to raczej możesz dodawać do katalogów i precli a linki to już wszędzie gdzie się da Na te linki ze stopki Google nie zwraca za dużej uwagi (chyba że tematyczne), przy pozycji ale link to link Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danae Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Albo tak jak pewna firma SEO możesz utworzyć na stronach swoich klientów podstronę z linkami czyli wszędzie gdzie się da :] Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 a jesteś w stanie się zmobilizować i napisać coś porządnego, czy raczej preferujesz typowo bullshitowe preclowe wpisy? Bo jak jesteś w stanie się przyłożyć to jest trochę miejsc, które są lepsze o wiele od precli i katalogów, a przynajmniej od tych masowych. ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siK! Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Komentarze na blogach myślę, że też są dobrym wyborem tylko z trym dofollow. Jeśli się weźmiesz za komentarze to nie spamuj komuś bloga tylko wpisz tam gdzie jest miejsca na url swoją stronę i dodaj wartościowy komentarz, a nie że burdel komuś robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3eX Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 a jesteś w stanie się zmobilizować i napisać coś porządnego, czy raczej preferujesz typowo bullshitowe preclowe wpisy? Bo jak jesteś w stanie się przyłożyć to jest trochę miejsc, które są lepsze o wiele od precli i katalogów, a przynajmniej od tych masowych. Co masz na myśli. Kto pyta, nie błądzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTh00r Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 a jesteś w stanie się zmobilizować i napisać coś porządnego, czy raczej preferujesz typowo bullshitowe preclowe wpisy? Bo jak jesteś w stanie się przyłożyć to jest trochę miejsc, które są lepsze o wiele od precli i katalogów, a przynajmniej od tych masowych. Możesz podzielić się tą informacją, ja również bym skorzystał z takiej opcji, dzięki! Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 No jest kilka takich lepszych od precli serwisów z artykułami, są też te działające na zasadzie dziennikarstwa obywatelskiego al'a artelisy itp. i inne. Jeżeli che wam się napisać sensowny poradnik to mogę wam opublikować w dobrym serwisie z poradnikami, albo jeszcze w innym. Zależy od tematyki i jakości artykułu. Jest jeszcze cała masa blogów i stronek prywatnych, gdzie właściciele chętnie opublikują tematyczny artykuł, no ale to trzeba choć trochę znać ich właścicieli Problemem jest z kolei dotarcie do takich. Sensownego dobrego arta można w różnych miejscach opublikować. Z kolei do precli gdzie leci cały syf i są podlinkowane dodawarką + swl itp. szkoda moim zdaniem dobrego artykuły, pomijając fakt, że średnia przeżywalność takiego precla to niecały rok, a to że "precel ma jakiś tam PR to tyle znaczy, co obecnie znaczy PR" Edit: Z tym, że dobry art dla różnych osób ma różne znacznie. Dla jednego dobry art to byleby był unikalny i ponad 1500 znaków, a to że jego treść to jeden wielki bullshit i opisuje "wszystko o niczym" to już marginalna sprawa. Dla innego dobry art to taki sensowny dla użytkownika, który go przeczyta. "Najlepsze" arty preclowe to są te takie z serii "Przeżycia z pamiętnika sąsiadki wujka", a link do firmy sprzedającej betoniarki" :) Z katalogami jest podobnie, jest tam grupa takich dobrych i cała masa sami wiecie czego... ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Albo tak jak pewna firma SEO możesz utworzyć na stronach swoich klientów podstronę z linkami czyli wszędzie gdzie się da :] Tia, widziałem we Wrocku- link w stopce na każdej podstronie plus stronka z linkami. Jak gość wyłapie ze 30 lokalnych firm no to się, prawie, samo kręci A pewnie każe linkować też rodzinie i znajomym pozycjonowanej strony Edit: Jeśli chodzi o wypowiedź AdamAGP Jeżeli che wam się napisać sensowny poradnik to mogę wam opublikować w dobrym serwisie z poradnikami, albo jeszcze w innym Znam tę stronę, zamieściłem jeden czy dwa artykuły. Wszystko O.K. Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dodajesz wszędzie tam gdzie możesz umieścić link do strony, po za stronami nieindeksowanymi przez google - indywidualnie lub jeżeli cała domena jest "zbanowana". Najlepiej jednak umieszczać link tam gdzie ktoś może być zainteresowany treścią Twojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ogólnie to w pierwszej kolejności powinno się zacząć od zdobywania jak najbardziej wartościowych linków, potem można dopiero pomyśleć o metodach pozyskania linków typu katalogowanie, preclowanie. Żaden doświadczony pozycjoner nie zaczyna linkowania istotnej strony od katalogowania i preclowania. Katalogowanie i preclowanie się zwykle poleca początkującym, bo nie bardzo mają inne możliwość pozyskiwania linków, nie mówiąc już o zdobyciu dobrego linka. Oczywiście są precle i katalogi lepsze i gorsze - niektóre są nawet dobre i wartościowe, ale stanowią mniejszość, a w zasadzie niewielki odsetek całości. ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.