Skocz do zawartości

Problem z cookie

tex

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz pojawil sie dzial oscommerce wiec moze ktos mi tu pomoze. Mam wersje 2.ms2.2.

By pozbyc sie session id w panelu admina w zakladce sesje zmienilem:

Force Cookie Use - False

na:

Force Cookie Use - True

i teraz znikla ta czesc adresu - &osCsid=c7d7ddb02edc22940dd8d6d77eb76e46

Ale za to teraz gdy np. klient sie chce logowac pojawia sie informacja:

We have detected that your browser does not support cookies, or has set cookies to be disabled.

To continue shopping online, we encourage you to enable cookies on your browser.

For Internet Explorer browsers, please follow these instructions:

etc.

Probuje cos z tym zrobic ale bez efektu. Dzieki z gory za pomoc.

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale wygląda na to, że chcesz za wszelką cenę pozbyć się identyfikatora sesji z adresu, ale cała idea sesji polega na tym, że jak przeglądarka klienta ma wyłączoną obsługę ciastek to identyfikator przekazywany jest w adresie, a jak ciastka są włączone, to się on tam nie pojawia bo jest zapisywany w ciastku.

Wygląda na to, że na sztywno wyłączyłeś przekazywanie identyfikatora sesji w adresie i każdy, kto ma wyłączone ciastka nie przejdzie dalej - nie ma możliwości przekazania identyfikatora sesji. Ty prawdopodobnie też masz u siebie wyłączone.

Tak sobie tylko gdybam, bo nie znam budowy oscommerce.

Pocieszę Ci tylko, że jeżeli robiłeś to, aby ułatwić żeglowanie robotom, to one też raczej nie włączają ciastek i staną w tym samym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności