matematyk Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 https://www.e-weblink.com/statistic.php Cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmr88 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Może trochę hardcorowo postąpiłem, ale po spadkach dopaliłem porządniej dwa serwisy e-weblinkiem i gotlinkiem kilka dni temu. I jak by mi kilka fraz wróciło... Może ktoś potwierdzić u siebie podobną sytuacje? Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice Marketing lokalny - LokalPromo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajadacz Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 (...) dopaliłem porządniej dwa serwisy e-weblinkiem i gotlinkiem (...)Co to znaczy porządniej? Ile punktów? Frazy z kategorii łatwe, średnie czy trudne?Może ktoś potwierdzić u siebie podobną sytuacje?Nie, ale jeszcze za wcześnie na wnioski. Od 3 dni testuję na jedną frazę, ale delikatnie, na początek 20k gotlinka i stopniowo będę zwiększać. pozycjonowanie szczecin pozycjonowanie i optymalizacja Zdjęcia stacji bazowych: bts-gsm.eu Forum GSM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Spokojnie - to tylko błąd matrixa Zobaczycie - kilka dni i wszystko wróci do normy - G. nie może sobie pozwolić na takie straty jakie sami ponoszą obniżając jakość wyników. Sam dzisiaj szukałem książki telefonicznej straciłem 10 minut daremnie szukając czegoś w top 50, tylko precle i wpisy w katalogach Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deluge Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Tak, masz racje, to na pewno blad, blad ktorego wprowadzenie testowali wczesniej 2 razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Spokojnie - to tylko błąd matrixa Obawiam się, że to celowy "błąd" , a raczej kompromis - chwilowo, lekko popsuć wyniki, ale za to 'wyprostować' metody pozycjonerów. Raz na rok, dwa można celowo dać klapsa pozycjonerom. Część się przestraszy i przestanie używać SWLe i zawsze to jakiś sukces. Jeśli klapsa dostała naprawdę dobra strona, to podniesie się sama za jakiś czas - miech, dwa czy trzy i tyle. M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domoweseo Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Obawiam się, że to celowy "błąd" , a raczej kompromis Ja jednak obstawiam że to algorytm oznaczający strony (lub linki) słabe jakościowo i nie jest to sprawa ostatniego miesiąca. Od jakiegoś czasu widac to szczególnie w operatorze link jak bardzo niektórym ubyło (tak wiem pokazuje tylko ułamek rzeczywistości ale to tez może byc sygnał). Cache też mocno przetrzebione. Oczywiście pewnie jak to przy bądź co bądź ale uproszczeniu (algorytm nie może zbytnio wnikać) dostało sie też niewinnym. Z drugiej strony to raczej normalne że zbyt popularne metody pozycjonowania i zbyt łatwe będą jakoś tam eliminowane z rynku - choć jak zwykle "gdzie drwa tam.." Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Nie zgodzę się - popularne i "łatwe" metody właśnie dlatego że są popularne i łatwe z czasem stają się nieskuteczne. Do tego nie potrzeba żadnych zmian algo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajadacz Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Wszystko by było ok, uznał bym to za wywalenie SWLi, gdyby nie fakty mówiące że: - jakościowo wyniki na dużą liczbę fraz są naprawdę gorsze, - poleciały strony robione i nie robione SWL, - w górę poszły strony robione i nie robione SWL. Dlaczego w większości "nam" poleciały strony (chodzi o tą ankietę)? Dlatego, że Ci którym poszły w górę nie siedzą na tym forum, generalnie mają SEO, jakość swoich stron i ich widoczność w wynikach głęboko gdzieś i ich strony stoją sobie w internecie żeby stać. IMO wszystko co teraz się dzieje to jest dopiero wprowadzenie nowego algorytmu. Osobiście obstawiam że to właśnie Percolator i że kwestią czasu jest aż wszystko się unormuje. Algorytm musi sobie wszystko przetworzyć i popracować, tym bardziej że działa przyrostowo a nie wsadowo. Znaczy chciał bym żeby tak było, ale jak będzie to się dopiero okaże Tak na marginesie to muszę dodać że wasza wiara w siłę SWLi jest ogromna skoro uważacie że takie zamieszanie może dać tylko wycięcie SWLi... Jaki procent polskiego internetu stanową SWLe? 1-2%? Chyba mniej... pozycjonowanie szczecin pozycjonowanie i optymalizacja Zdjęcia stacji bazowych: bts-gsm.eu Forum GSM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Tutaj nie chodzi o żadne walki z SWl-ami Sytuacja jest prosta: dzwoni telefon z USandA... [G.Polska] Halo ? [Mr. G. USandA] Hello, to dzwoni Pan w kapeluszu, z USandA, słuchaj chłopaki u nas narzekają, że mało ostatnio $ przysyłają a u nas w dobie kryzyzysu dolarki potrzebne... [G.Polska] Hmmm no wiem, staramy się jak możemy ale coś nie idzie bo CI cholerni pozycjonerzy nam zgarniają całą śmietanke... [Mr. G. USandA] Jak to zgarniają ? Jak oni to robią ? [G.Polska] A no współpracują razem, wymieniają się linkami, sami se pozycjonują i nie muszą kupować AdWordsów.... [Mr. G. USandA] A co to są te wymiany linkami ? [G.Polska] No takie SWL-e, tak na to mówią, dzięki temu płacą grosze i mają wysokie pozycje, nie potrzebują AdWords... [Mr. G. USandA] No to zróbcie jakieś zamieszanie, powycinajcie te linki, niech strony pospadają to będą AdWords kupowali Kilka dni później... dzwoni telefon z USandA... [G.Polska] Halo ? [Mr. G. USandA] Hello, to dzwoni Pan w kapeluszu, z USandA, jak tam zrobiliście coś ? [G.Polska] Hmmm no tak, wycięliśmy im linki ale się okazało, że bez tych pozycjonerów wyniki wyglądają fatalnie... [Mr. G. USandA] Jak to fatalnie ? Przecież G. jest najlepsze i mamy monopol w tej waszej Ponsce, gdziekolwiek to jest ! [G.Polska] chciał Pan powiedzieć w Polsce, no tak ale te pozycjonowane strony spadły na 2-5 stronę wyników a ludzie zamiast szukać na 1 stronie szukają niżej, tam, gdzie wylądowały te pozycjonowane strony... [Mr. G. USandA] hmm no dobra a jak sprzedaż AdWords ? [G.Polska] No troszkę wzrosła ale pozycjonerzy nie są głupi i zamiast kupować to czekają aż cofniemy zmiany [Mr. G. USandA] hmmm a cofniemy ? [G.Polska] no nie będzie wyjścia bo wygląda to tragicznie [Mr. G. USandA] hmm ok, to potrzymajcie wyniki jeszcze z tydzień, może jeszcze pokupują AdWordsy i dopiero wtedy przywrócicie, bye I tak to musiało wyglądać Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throw.pl Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Hehe Zapomniałeś. [Mr. G. USandA] A jak coś Wam nie wyjdzie, to jak zwykle powiedzcie, że to zmiany w algorytmie mające na celu poprawę jakości wyników wyszukiwania. Wklejcie kilka zdań ze starych postów z bloga, przemieszajcie, dodajcie synonimy - ciemny lud to kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagittariuspl Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 ostatnie dwa posty - mistrzostwo i o to Panowie chodzi. jesli jednemu spada to drugiemu rosnie. dlaczego od razu zakladacie, ze to Wasze strony sa lepsze dla userow od stron konkurencji? Wy tracicie drut, ktos inny go zyskuje i wszystko zostaje w rodzinie. Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie! Rabat dla użytkowników PiO! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trawiasty-kon Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Znalazłem w SERPach jest po kilka stron takich samych dzięki czemu można obstawić cały top 3 np. Kupowanie masła za pieniądzemaslo.pl Kupowanie masla za kase maslo.pl Kupowanie masla za gurbą kase maslo.pl Przetestowałem to i rzeczywiście działa, jeśli mamy pozycje podstrony trzecią w google, i dodamy taką samą ale różniącą się jednym wyrazem [bez zmiany zapytania] to dostajemy 4 pozycje nasz wynik. Pomogę w rejestracji/obsłudze BinLayer - najlepszej reklamie płacącej za wyświetlenia! gg:32490380 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ognos Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Zauwazylem w google webmasters ze na polowe dodanych stron nie wyswietlaja mi sie zadne dane "Linki do Twojej witryny" - gdzie wczesniej sie wyswietlaly, poza tym zmienila sie troche formula wyswietlania ich, wiec cos tez z tym kombinuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netvalue Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 A ja Wam mówię , Xann dostał ofertę nie do odrzucenia od Google. Nawet pewnie nie zastanawiał się długo Google go zwerbowało w swoje szeregi i teraz w pokoju zwierzeń spiewa :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.