Skocz do zawartości

Jednakowa treść na kilku serwisach - co będzie

forumbrown

Rekomendowane odpowiedzi

Na kilku serwisach dla różnych regionów pod różnymi domenami mam mam dział Regulamin i Polityka prywatności. Serwis dla każdego regionu jes taki sam więc treść regulaminu i polityki prywatności chce dać taki sam z niewielkimi tylko zmianami w treści dotyczącymi nazwy domeny.

I teraz moje pytanie - jak to wpłynie na postrzeganie tych serwisów przez google?

Czy nie będzie to potraktowane jako duplicate content?

A jeżeli jest takie ryzyko to jak taką sytuacje rozwiązalibyście najlepiej? Odpada rozwiązanie polegające na włączeniu wszystkich serwisów pod wspólną domenę.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie.

pozdrawiam

daj w linkach nofollow, ja tak rozwiązuje ten problem... i tak nie chcę by mi linkowało do tych podstron możesz dać nofollow także do formularza kontaktowego i tak jego przydatność z punktu widzenia google jest znikoma, zostaw dofollow do mapy strony i kategorii.

Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane

Nic nie bedzie, jeżeli rózne skrypty rózne szablony itd

------------------------

Właśnie chodzi o to że to jest jeden szablon i jeden skrypt dla wszystich regionów, różni się tylko napisem.

daj w linkach nofollow, ja tak rozwiązuje ten problem... i tak nie chcę by mi linkowało do tych podstron możesz dać nofollow także do formularza kontaktowego i tak jego przydatność z punktu widzenia google jest znikoma, zostaw dofollow do mapy strony i kategorii.

Właśnie o tym myślałem tylko co z sugestiami żeby nie stosować nofollow do linków wewnętrznych (co Google podobno od jakiegoś czasu zaczęło źle postrzegać)?

Serwis dla każdego regionu jes taki sam więc treść regulaminu i polityki prywatności chce dać taki sam z niewielkimi tylko zmianami w treści dotyczącymi nazwy domeny.

No i to w zasadzie wystarczy. Pomyśl, że wiele serwisów powiela różne teksty. Na przykład na Gazeta.pl można poczytać te same artykuły na wielu różnych domenach. W tekstach o polityce prywatności na najróżniejszych serwisach masz nawet w kółko te same sformułowania.

Właśnie o tym myślałem tylko co z sugestiami żeby nie stosować nofollow do linków wewnętrznych (co Google podobno od jakiegoś czasu zaczęło źle postrzegać)?

Nie postrzega źle, tylko inaczej. Wcześniej jeśli miałeś na podstronie 5 linków wewnętrznych, w tym jeden z nofollow, to moc była dzielona przez pozostałe 4. Teraz jest dzielona przez wszystkie 5, włączając w to linki z nofollow, tylko że ta moc w przypadku nofollow nie jest przekazywana, a tracona.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

napisz dla każdego regionu odmienny Regulamin i Polityka prywatności.Będziesz mieć unikalne treści :)Ja tak robię w katalogach pisze odmienne regulaminy.Zawsze to lepiej.

No to tracisz czas :)

robots.txt w 100% załatwia sprawę.

Ważniejsza od szablonów, czy samego skryptu obsługującego jest treść, więc warto w tym kierunku iść w unikalność, kwestię samego kodu mocno nie roztrząsać.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Niekoniecznie musi to sparawić że inne strony dostają bana.

Dokładnie. Może być tak, że w wynikach wygra najlepsza strona - najstarsza, najlepiej linkowana. Po prostu taka, którą G uzna za źródło.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

robots.txt - rozwiązanie czyste i systemowe

follow czy no - G samo nie wie czego chce i zmienia zadnie :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

napisz dla każdego regionu odmienny Regulamin i Polityka prywatności.Będziesz mieć unikalne treści :)Ja tak robię w katalogach pisze odmienne regulaminy.Zawsze to lepiej.

No to tracisz czas :)

robots.txt w 100% załatwia sprawę.

Ważniejsza od szablonów, czy samego skryptu obsługującego jest treść, więc warto w tym kierunku iść w unikalność, kwestię samego kodu mocno nie roztrząsać.

Uważasz pisanie unikalnego artykułu(Regulaminu ) na stronę to strata czasu? Ja mam inne zdanie- każdy unikalny tekst na stronie podnosi jej wartość.Regulamin do tego zaliczam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności