cenzura Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, poniżej zamieszczam wyniki testu, który pokazuje jaką mocą google darzy poszczególne tagi. Jest to odpowiedź na posty pewnego osobnika, który wstawiając h1 pięciokrotnie, optymalizuje stronę nazywając innych amatorami. Test polegał na umieszczeniu keyworda w jednym tagu( na różnych podstronach) i analizowaniu pozycji. Test pochodzi z BHW. 01 title02 samp 03 acronym 04 linking to relevant pages 05 a.href 06 p 07 pre 08 inside a textarea 09 kbd 10 caption 11 small 12 code 13 strong 14 sub 15 u 16 center 17 cite 18 big 19 font 20 bdo 21 em 22 legend 23 button 24 table > thead > tr > td 25 abbr 26 address 27 blockquote 28 caption 29 div 30 span 31 del 32 ul > li 33 strike 34 ins 35 sup 36 dfn 37 body 38 tt 39 table > tr > td 40 dt 41 h1 42 i 43 s 44 h3 45 a 46 img.alt 47 select > option 48 object > param.name 49 object > param.value 50 input.value 51 (meta:keywords).content 52 (meta:description).content 53 (meta:author).content 54 URL 55 b 56 HTML comments Jak widać h1 dopiero na 41 miejscu. Świadczy to tylko i wyłącznie o nieaktualności panującej tu wiedzy. Ciemna strona mocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artykuly-sprzedam Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 EDIT: .... hmmm ciekawe test, ale jakoś wierzyć mi się nie chce (bo robią optymalizację z H1) widzę efekt i znacznie wyżej bym go umieścił, a pytanie współczynnik był 20 x H1 20 X b 20 x url czy było to przeprowadzane na przykładzie 1-2-3? bo chciałbym aby to było pokazane na większej ilości a nie tylko 1 czy 2uch (Bo to o niczym niestety nie świadczy) dla tych, którzy nie mają czego się czepiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenzura Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Przeprowadzenie tego testu kosztowało kilkaset dolarów.Każdy tag był sprawdzany na kilkunastu podstronach i wyniki się powtarzają. A powód takiej a nie innej pozycji tagów jest bardzo oczywisty. Google nie jest głupie i wie o "przesądach" panujących w branży dzięki czemu odsiewa twory słabych pozycjonerów korzystających na umór z h1 i b (które zresztą najczęściej nadużywane znajduje się na szarym końcu. Lista według mocy. Dodam, że są to pozycje płynne i moc jest wyliczana statystycznie(ilością tagów na pozycjonowanych stronach) - wyniki przy update'ach ulegają drobnym zmianom - może to być jedna z przyczyn okresowych zawirowań. Ciemna strona mocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Widzę, że na BHW jakiś "ekspert" dzieli się fantastycznymi wynikami. * Link to relevant websites is WAY more valuable than it used to be.* blockquote finally demoted from top 5 to 27. ouch! * h1 makes a comeback! ... but is still more than half way down the list. * p makes a comeback! Span, Div, A, H1-6 are on the decline! * 40+ tags fall from the test SERPs! Which probably means there may be a new factor or limitation in play for sites. * I am surprised to see HTML comments made the cut when so many other tags did not. Still not worth much priority though. * SERP Quirking is back! Use caption to get multiple links for same page. topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Jak test był robiony to pewnie tak było. Dzisiaj może to być już nieaktualne.... a jutro może być tak że h1 będzie na topie:) Szkoda środków na takie testy. akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 z 5 na 27 to nie drobne zmiany topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenzura Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 No nie wiem czy szkoda środków, przy najtrudniejszych frazach liczą się wszystkie czynniki a nadmierne stosowanie <b> oraz <h1> odrazu dla bota wygląda jak SEO. Ciemna strona mocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 jednym słowem wywalamy blockquote i zastępujemy to pre a jeszcze lepiej p topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artykuly-sprzedam Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 jak dla mnie test wygląda dziwnie no ale jeśli był takowy to pogratulować wyników, bo z moich trochę wynika to inaczej powiem tak, każdy ma swoje wybudowane techniki i one z czasem się zmieniają (jednak póki co na TOPIE dla mnie H1 i stron jest zawsze - tak samo jak zagęszczenie fraz itp)... Twój test pokazuje, że jest inaczej jednak dla większości osób (to podstawa optymalizacji), którą jak wspomniałem wybudowali już latami dla tych, którzy nie mają czego się czepiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optymalizator Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Czyli jak umieszczam cytaty w <blockquote> czy adresy w <address> to oszukuję moich klientów bo wszystko powinno być w <p>? Jak tak to mam w du**e SEO, od zawsze tworzyłem kod zgodny ze standardami i nie zamierzam stosować niewłaściwych tagów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Rozumiem, że keyword był umieszczany na różnych podstronach w różnych znacznikach ... zastanawia mnie jednak pozycja tych znaczników na stronie - która też się liczy - jak to mniej więcej wyglądało ? Jeżeli posiadasz takie informacje oczywiście, to proszę o odpowiedź Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dokładnie tak jak piszesz, to jest pie***** kotka za pomocą młotka. Ludziom się nudzi i takie bzdury piszą. topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artykuly-sprzedam Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 też mam takie zdanie, bo dla mnie optymalizacja zgodna z zasadami i wytycznymi google (to tak jak np. instrukcja do budowa cepa he proste i przejrzyste dla tych, którzy nie mają czego się czepiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Proste i przejrzyste to nie, ale na pewno sensowe. Bo jak się mają te tagi do realnej wartości strony? topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloski Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 właśnie w jednym serwisie wszystkie h1-h6 i divy zmieniłem na <acronym> + css zobaczymy czy wzrośnie pozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.