okazwłoka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ostatnio zrobiłem mały test, tak dla pewności. Wiem, że temat jest wszystkim dobrze znany, ale wiele osób miało jeszcze co do tej kwestii pewne wątpliwości (w tym ja). Chodzi o to, czy linkując z jednej strony (na przykład z precla) do jednej strony (do podstrony albo do strony głównej) pozycjonujemy na wszystkie anchory, czy też tylko na pierwszy bądź losowy. Test wyglądał tak: Przygotowałem prostą stronę, która nie zawierała żadnej z fraz: zgred2.iswift.eu Dodałem dosłownie kilka wpisów do precli, przykład tu: https://wiesci.upper.pl/pozycjonowanie-3/ Kolejność linkowanych fraz z precli: 1 liczysietylkopierwszylink 2 liczasiewszystkielinki 3 nawet3linkiniesaolewaneprzezg Wynik: Strona zgred2.iswift.eu wyświetla się tylko w wynikach z zapytaniem liczysietylkopierwszylink. Potwierdza to wynik innych testów, liczy się tylko pierwszy link i kropka. Nie ma siły we wsi. topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Proponuje Ci zebys zrobił 1000 profili na forach z wysokim pr ... ten wasz test łatwo obalić. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dextii Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 ja jej nie moge znaleść pod żadnym hasłem. www.itnetteam.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Jest pod pierwszym hasłem: it_management jeśli możesz obalić ten test, proszę bardzo, przecież się nie obrażę - o to tu chodzi żeby wszelkie niejasności wydobyć na wierzch. Przy okazji test pokazuje, że spokojnie można pozycjonować frazy, które wcale nie występują na stronie. topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dwie sprawy: 1. wpisy są strasznie świeże, więc warto chwilę poczekać nim się wyciągnie wnioski ... 2. warto by było dodawać różne artykuły, a wszystkie dodane są identyczne ... W moim odczuciu test zbyt pobieżnie wykonany żeby go uznać jako wiarygodny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Wpisy były dodawane już w marcu, są zaindeksowane i do tego wyświetlane w serpach Google. Jaki jest problem w tym, że wpisy są identyczne? topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dextii Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 https://zapodaj.net/c99421379a9c.jpg.html a to ja mam jakieś inne wyniki. www.itnetteam.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Może artykuły nie są strasznie świeże - źle się wyraziłem, nie da się jednak ukryć, że wpisując po kolei wszystkie 3 hasła widać tylko 1 artykuł w wynikach ... z: www.saleweselne.slask.pl/artykuly/pozycjonowanie-2/ Dlatego polecam postarać się o indeksację różnych tekstów i ponowne wyciągnięcie wniosków Pozdrawiam P.S. Wyniki wyszukań: 1. liczysietylkopierwszylink 2. liczasiewszystkielinki 3. nawet3linkiniesaolewaneprzezg P.S. 2 Żaden z wyników nie uwzględnił linkowanej strony: zgred2.iswift.eu - po prostu jej nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawloski Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Przy okazji test pokazuje, że spokojnie można pozycjonować frazy, które wcale nie występują na stronie. w praktyce wypozycjonowanie strony na konkurencyjną frazę gdy nie ma jej w treści strony w ani jednym miejscu jest niemożliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Wystarczy kliknąć powtórzyć szukanie we wszystkich stronach i już sprawa załatwiona, widać co jest zaindeksowane. Wyniki można sprawdzić na https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/ U mnie dla 64.233.179.* Google polskie Język polski topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Wystarczy kliknąć powtórzyć szukanie we wszystkich stronach i już sprawa załatwiona, widać co jest zaindeksowane. Robiąc w ten sposób rzeczywiście jest więcej wyników ... ale nadal nie ma: zgred2.iswift.eu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Polecam więc sprawdzić na podanym linku do Google Dance. Poniżej print screen. A waszym zdaniem jak to jest z tymi linkami? Pozycjonuje pierwszy czy wszystkie? topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-1000 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Z tego co zauważyłem to google, linki z dokładnie takim samym adresem traktuje jak jeden link i bierze pod uwagę pierwszy występujący anchor. Należało by dać np. takie 3 adresy: zgred2.iswift.eu zgred2.iswift.eu/ zgred2.iswift.eu/index.php I wtedy powinna być różnica - wszystkie 3 anchory powinny zadziałać... Potrzebujesz nietypowy pendrive? Tylko teraz pendrive 8GB od Bone w tak dobrej cenie. Zapraszamy. Kosmetyka aut - auto detailing Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cestro Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Test podobny do tego: Test na indeksacje linków Choć podany przeze mnie chyba bardziej wiarygodny i bardziej szczegółowy. multikonto, recydywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 @T-1000 - tylko że ten sposób to najlepsza droga do DC, wiele tron za coś takiego już zostało ukaranych. Oczywiście można by spróbować zrobić taki test, ale z przekierowaniem na stronie, czyli domena.pl/index i domena.pl/ kierują do domena.pl. topx.pl - linki SEO - AKTUALNIE PROMOCJA 40% NA LINKI ZE STRON GŁÓWNYCH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.