Gryzoon Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam, Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych. Zajmuję się pozycjonowaniem swoich serwisów od niedawna i od tygodnia zaobserwowałem, że na jednym z nich spadła mi oglądalność. Po analizie wyszło, że google przestał wyświetlać mój site w wynikach - praktycznie na wszystkich frazach na których wcześniej byłem na pozycjach od 1 do 10. Moje pytanie - czy jak domena ma już 8 lat, ale zaczęła żyć dopiero od 30 stycznia 2010 to miałem FSB i teraz mi minęło, czy dostałem filtr na wszystkie frazy ? Napisałem skrypt, który sprawdza CSV wygenerowany przez google webmaster tools na słowa kluczowe - przejechałem skryptem je wszystkie w poszukiwaniu pozycji na których wylądowały - zagłębienie szukania to 1 do 150 pozycji - wyszło, że około połowy z 300 fraz nie ma, a pozostała część jest na około 90-110 pozycji. Dodam jeszcze, że używam Publikera do dodawania strony do katalogów (może przez to)? Strona to www.edom.pl - za pomoc i jakieś wyjaśnienie będę wdzięczny edit: Zapomniałem jeszcze napisać, że po aktualizacji w joomli jednego komponentu podmienił mi się skrypt, który generował właściwe meta tagi i przez ponad miesiąc były identyczne dla większości podstron (mowa o description i keywords) "Nie kłóć się z głupim bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian83 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Podaj adres strony bo tak w ciemno to wróżyć mogę że to MOŻE być jakaś czkawka Google związana z wprowadzeniem kofeinki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 masz adres stronki MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.k. Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zjawisko FSB nie istnieje Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian83 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ja Cie widze w site: i widzę też stronkę w Google na 18 pozycji na portal nieruchomości ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian83 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Skoro zjawisko FSB nie istnieje to jak zdefiniujesz to że strona świeżo dodana, nie skatalogowana, z kilkoma BL wskakuje w tydzień po premierze w TOP5 po czym po miesiącu 90% fraz spada ? Wracają oczywiście po odpowiednich zabiegach ale wymaga to czasu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.k. Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Powiedz inaczej, że zdarzyć się może że strona będzie przez chwile w top a potem spadnie - a nie że jest to reguła dla każdej nowej strony, zresztą postaw precla pod "pozycjonowanie" i zobaczymy jak wyglada ten FSB dla tego precla pod tą frazą Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian83 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Wiesz, pozycjonowanie to dość ostra fraza ;p Postaw precle na fotografia reportażowa Poznań i zobacz co się stanie ... Ja projektuje stronki i widzę że na 90% z nich występuje coś na kształt FSB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.k. Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 ... Postaw precle na fotografia reportażowa Poznań i zobacz co się stanie ... Wiem co się stanie, z powodu braku wyników naturalnych strona pod tą frazę będzie odrazu w TOP jest to logiczne i nie jest to żaden FSB Za dwa dni pod tą frazę: fotografia reportażowa Poznań będziesz miał widoczny w google ten wątek Xann Internet Solutions - Tworzenie sklepów internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian83 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 OK, zobaczymy Ale to nie tylko ta fraza ale również wiele innych. Tą dałem dla przykładu. Ja bym się kłócił o FSB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzoon Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Po konsultacji ze znajomym okazało się że to był najprawdopodobniej filtr - napisałem do googla petycje i po 2tyg. stronka wróciła do wyników teraz jest już ok. Stronka o której mówiłem to jak się niektórzy słusznie domyślili - edom.pl "Nie kłóć się z głupim bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.