Skocz do zawartości

POMÓŻCIE KOBIECIE!

gosia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę, wytłumaczcie mi dlaczego na mojej stronie www.mikart.pl nie są widoczne linki wewnetrzne w takim programie jak : https://www.widexl.com/remote/search-engine...g-analyzer.html

i co powinnam zrobic, żeby je było widac?

pozdrawiam i czekam

[wątek przesunięty do odpowiedniego działu, szy., 050929]

musisz... gdyż roboty nie 'dekodują' flash'a i nie widzą co jest w nim. Zobacz co takl naprawdę widzi robot google na Twojej witrynie https://66.249.93.104/search?q=cache:s1vgsI...=pl&lr=&strip=1

Myślę że pewnym roziazaniem może jakaś mapa, lub ewentualnie zainteresuj sie <noembed>

Pozdrawiam.

@Erbit jak spojrzec na strone oczami robota ?

85457[/snapback]

To przenośnia...

kliknij na poniższym linku w KOPIA strony https://www.google.pl/search?hl=pl&q=www.mi...aj+w+Google&lr=

a potem powyzej w naglowku na KOPIE TEKSTOWĄ

Nie wiem czy mam świeże wiadomości, ale znacznika <noembed> nie ma w specyfikacji xHtml i Html. Tak samo z <embed>. Im ma takie pytanie czy ktoś się tym przejmuje i czy to ma to jakiś wpływ?

85466[/snapback]

no na szczescie <noscript> jest w specyfikacji, chyba mozna ActionScript podpiac pod skrypty?

<noscript> odnosi się chyba do JavaScript ;-)

a VB Script juz sie pod to nie podciaga..?

AS to z flasha .

tak, wlasnie o menu we Flashu jest ten temat

w mojej wypowiedzi chcialem przekazac, ze skoro nie ma w specyfikacji html-a znacznika <noembed> to widocznie do takich 'niewidocznych' rzeczy trzeba stosowac znacznik <noscript>, jezeli ktos chce byc zgodny ze specyfikacja

w mojej wypowiedzi chcialem przekazac, ze skoro nie ma w specyfikacji html-a znacznika <noembed> to widocznie do takich 'niewidocznych' rzeczy trzeba stosowac znacznik <noscript>, jezeli ktos chce byc zgodny ze specyfikacja

Zamiast <noscript> można użyć "troche" zmienionego tagu <object>:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="nazwa_pliku_flash"  width="szerokosc_pliku" height="wysokosc_pliku">
                                  <param name="movie" value="nazwa_pliku_flash" />
                                 <a href="link">LINKI TUTAJ</a>
</object>

I jest to w pełni zgodne ze specyfikacja xhtml 1.0 transitional, działa na Firefoxie, Operze i IE a Google widzi "LINKI TUTAJ" jak zwykły kod.

nie znam się,ale mi czyta <noembed> choć teraz tak nie wiem czy chodzi o jakaś zgodność czy co ?

86185[/snapback]

<noembed> jest niezgodne z xhtml-em i html-em i w ogole nie powinien być czytane przez przeglądarki (również przez Google'a). Dlatego zamiast <noembed> lepiej używać zmodyfikowanego <object>-a :( .