raker Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam, chciałem zapytać czy dopalanie stron zapleczowych w jakikolwiek sposób może zaszkodzić dopalanej stronie? Chodzi mi tutaj o przesadzenie z ilością pkt np. z weblinka na stronę zapleczową? W najgorszym wypadku strona zapleczowa dostanie bana jednak nie płynie to niekorzystnie na strony do której ona linkuje? Pozdrawiam Raker <?php echo "sygnatura"; ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 może jedynie pomóc, za linkowanie z SWL np e-weblink.com nigdy nie dostaniesz bana Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Jestes Xann niekonsekwetny w wypowiedziach. Z jednej strony mowisz : nie dopalamy wpisów w katalogach z drugiej : dopalamy zaplecze Moim zdaniem warto dopalac i jedno i drugie. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Reg Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Mam pytanie w uzupełnieniu pytania. Zdobywam linka następnie podlinkowuje SWL (weblin, gotlink- tych używam) - i teraz ustawiam priorytety na maksa (10) ? czy może daję wartości pośrednie ? Drugie pytanie czy po jakimś czasie zdejmuje SWL ze strony na której mam linka -po tym jak go gugl zaliczył czy zostawiam na "stałe" ? Dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Mozna przyjac 2 strategie : 1. dopalasz link do momentu zaindeksowania przez google 2. dopalasz link caly czas https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Jestes Xann niekonsekwetny w wypowiedziach. Z jednej strony mowisz : nie dopalamy wpisów w katalogach z drugiej : dopalamy zaplecze Wpis w katalogu a zaplecze to według ciebie to samo to 2 różne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 z pkt widzenia google niczym one sie nie rozna , z pkt widzenia swl rowniez nie https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...talog&st=15 Cytuje Xann'a : Opłaca się dopalać wpisy zaindeksowane ? Nie, nie opłaca się, należy dopalać tylko wpisy nie zaidexowane dlatego się dopala (np z e-weblinka 1000pkt na 7-10 dni) i ściaga linki a nie pozycjonuje wpisy jak znam życie jeszcze tą samą frazą https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 @'it_management' - wyjasnie Ci coś z działu dla poczakujących, jak widzie nie wiesz co to jest dopalanie i czym sie różni od pozycjonowania, dopalanie - to proces w którym powodujemy że link do naszej strony (np w katalogu, preclu czy jakimś forum) zostanie zaindexowany przez google - krótko trwały pozycjonowanie - to miedzy innymi proces ciagły linkowania na daną fraze mówiąc po chłopsku - nie dopalamy już zaidexowanych wpisów bo wowczas zaczynamy je pozycjonować Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 A to źle? Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 w sumie nie , jak chcesz zagęszczać wyniki w top i z lekkiej frazy zrobić ciężką to można pozycjonować wpisy tez Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
βασιλιάς Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Ale przecież wpisy w katalogach nie stanowią konkurencji dla pozycjonowanej strony - jak użytkownik tam trafi, to przejdzie do strony docelowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 lool nie mamy 100% gwarancji ze przejdą do strony docelowej, może klikną w reklame adwords a moze zamkną stronę , za dużo jest tych może Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanvuk Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 lool nie mamy 100% gwarancji ze przejdą do strony docelowej, może klikną w reklame adwords a moze zamkną stronę , za dużo jest tych może Moment,moment. Jak dopalisz stronę z której link prowadzi z kolei na twoją stronę to ten link będzie mocniejszy. Stąd przecież pozycjonowanie zaplecza. BV Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit! Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2 "Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimik Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Ja tam zostawiam stałe linki ( preferuje Seomatik, ze względu na bardzo niską cenę ) na tych lepszych katalogach efekt jest dużo lepszy niż tylko dopalenie rotacyjnym wpisów. Dawniej tylko czekałem na indeksacje rotacyjnym czy to gotlikiem/weblinkiem i zdejmowałem po 1-2 tyg linki, jak się ma jakieś pkt wolne to warto zostawiać trochę linków. Ale pewnie ile osób tyle różnych koncepcji. Jakiś czas temu patrzyłem na swoje wpisy do 2 stron z listy VIP Mara i sporo moich wpisów dopalonych rotacyjnym po jakiś czasie wyleciało z indeksu, natomiast te na których pozostawiłem linki stałe znacznie więcej było w indeksie. Strony były o tej samej tematyce i dodawane tego samego dnia, praktycznie w tych samych kategoriach oraz podstronach. Wiadomo nie jest to jakiś test na dużą skalę ale różnica była naprawdę spora między wpisami tylko dopalonymi SWL, a tymi na którym zostało trochę linków stałych z seomatika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.