Skocz do zawartości

Początkująca w tworzeniu serwisu na joomla przyjaznego wyszukiwarkom

messina

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym postawić serwis na joomli. Zastanawiam się jednak co mogę zrobić, aby mój serwis był przyjazny wyszukiwarkom. Czy w czasie budowania serwisu na joomla powinnam wykonać jakie działania? Czytałam w wikijoomla, że trzeba coś zmienić w kodzie html i css, tylko nie za bardzo rozumiem. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co mogę zrobić, albo dać mi jakiś link do wiadomości? Właśnie dzisiaj cały dzień poświęciłam na czytanie na tym forum o pozycjonowaniu, ale jeszcze nie dotarłam do informacji o optymalizacji joomli pod kątem wyszukiwarek. Na co zwracać uwagę przy tworzeniu serwisu? Czytałam, że słowa kluczowe trzeba umieszczać w strategicznych miejscach kodu źródłowego HTML. Czy w przypadku gotowego cms też trzeba to robić i gdzie?

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Ale czy w kodzie html takiej strony trzeba coś zmieniać? Chodzi mi o takie podstawowe informacje. Czy słowa kluczowe trzeba wpisywać do dodu html, czy tytuły, podtytuły wpisywać, jakieś opisy... wogóle nie wiem na czym to polega i skąd wziąć takie podstawowe informacje.

Do kodu html z zasady nie trzeba nic dopisywać.

Słowa kluczowe jak i tytuł wpisuje się w konfiguracji Joomla (jeśli chodzi o stronę główną). Jeśli chodzi title podstron to w joomla nadawane są na podstawie tytułów dodawanych artykułów, kategorii komponentów itd. ładnie się ustawiają z komponentem który podesłałem, choć sama joomla też ma podstawowe opcje.

Przy dodawaniu artykułów jest też miejsce na opis, słowa kluczowe.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności