zamulek Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 witam, mam pytanie, ponieważ mierzę się aktualnie z książką Jerri Ledford "Seo Biblia", zaciekawiło mnie stwierdzenie, że wyszukiwarka google częściowo korzysta z mechanizmu premiującego klikanie w link. Podam może na przykładzie: mam frazę pawilony, moja strona którą pozycjonuję znajduje się na 3 stronie wyników, ale ponieważ zawiera użyteczną i przyciągającą treść w ten link na 3 stronie klika dużo osób (różne IP etc.), nie używają oni zbyt szybko przycisku 'wstecz', co mogłoby sugerować słaba merytorycznie treść, tylko pozostają przez >30sek. na stronie. Wg. artyukłu autora tej książki, oraz zapisów na jego blogu takie klikanie daje pozytywny efekt pozycjonowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 albo błąd w tłumaczeniu albo autor chciał stworzyć nowy fach serpoklikaczy MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suwo Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Wątpię aby był to błąd tłumaczeniu... Sam ostatnio zauważyłem że jeśli ktoś kliknie w link w googlach do mojej strony i zainteresuje się nią dzięki czemu wskaźnik odrzuceń na dane słowo maleje to pozycja strony się podnosi... Jednak działa to wyłącznie na bardzo niszowe frazy które nie posiadają większej konkurencji na silne słowa kluczowe to zupełnie nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kUtek_ Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Nikt nie wie jak jest naprawdę i czy wejścia z wyszukiwarki są w stanie pomóc w zdobyciu lepszych pozycji, ale coraz częściej się o tym dyskutuje. W sumie to może mieć sens nawet. Ale nim taki mechanizm byłby naprawdę ważny, to minie jeszcze kilka lat. Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś. Ostatnio dodane strony w katalogu. najpiękniejsze kobiety świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Na pewno mają mechanizm do zliczania kliknięć w link uruchamiany akcją onmousedown dla linka. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juzek112 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Google bada zdarzenia onclick na serpach. Jeśli coś kliknąłeś i za chwilę znowu wróciłes do G to znaczy że nie znalazłeś nic ciekawego w serwwisie. Co do analyticsa to G nie bada danych z nieg, ale dzięki analizie zachowania na serpach nawet tego robic nie musi. Snake Plisken? Myślałem, że nie żyjesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 teraz tylko czekać na seo skrypt chodzący po serpach i klikający w pożądane strony łatwiejszego pozycjonowania chyba nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 nie wydaje mi się, że zbudowanie takie skryptu będzie banalnie proste... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 wątek w temacie blizniaczym https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...89892&st=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.