maXus Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mam stronę która dzięki pozycjonowaniu trafiła do top10, dokładnie 9 pozycja na średnio ciężką frazę na którą jest 3,940,000 zapytań i około 550 tyś ogólna miesięczna liczba wyszukiwań. Jednak z braku czasu nie mogłem jej dalej w jakikolwiek sposób pozycjonować. Google chyba uznało ten manewr za podejrzany bo skoro strona była linkowana, trafia do top10 i później przez kilka dni nie dostaje ani jednego linka - zepchnęło mnie momentalnie o 10 pozycji na 19 miejsce. Moje pytanie jest takie, czy dopalić stronę z swl rotacyjnych - bezpośrednio na pozycjonowaną stronę. Wiem, że to nie jest polecane ale to pytanie kieruje do osób które mają w tej materii większą wiedzę popartą własnym doświadczeniem. Mogę ją podlinkować i znowu wbić się w top10 ale przez najbliższe tygodnie na stałe dopieszczanie linkami czasu raczej nie wykrzesze i dopalenie rotacyjnym to jedyne co przychodzi mi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 zleć katalogowanie tej strony. Nic się z nią strasznego nie stało a najgorsze co teraz możesz zrobić to na czystą i ładną domenę dowalić swl rotacyjny. Jeżeli nie chcesz zlecać katalogowania to kup pkt w statlinku albo linkme i daj stronie linki stałe. Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 podepnę się bo spotkałem się podobnym problemem... co sądzisz o dopaleniu tym systemem wymiany ? https://www.e-weblink.pro/ to jest rotacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 co sądzisz o dopaleniu tym systemem wymiany ? https://www.e-weblink.pro/ to jest rotacyjny Bardzo dobrze do tego się nadaje Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Uważam, że to bardzo kiepski pomysł. Jeżeli masz stronę świeżą i skaczącą po serpach - jak kolega napisał w pierwszy poście, nie dopalaj jej systemem rotacyjnym. Googiel ewoluuje i nie warto ryzykować ze świeżą stroną. Jak będziesz chciał więcej informacji i sensownych argumentów, dlaczego nie powinieneś tego robić napisz mi PW. Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 @'gniotek' - nie masz racji, ostatni konkurs zaprzecza temu co mówisz Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Jeżeli strona jest mocna i ma ma zapas stałych BL to śmiało można spróbować swl, ostatni konkurs sporo dał do myślenia Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamulek Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 co rozumiesz przez mocna i sporo BL, ja mam około 1k BL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Cieżko wytłumaczyć co oznacza "mocna" domena jest to jedno z tych intuicyjnych określeń jakie są w SEO, w skrócie taka domena na różenego rodzaju filtry a jednym czynników jakie na to wpływają to wiek domeny Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 @'gniotek' - nie masz racji, ostatni konkurs zaprzecza temu co mówisz konkurs, to jak bieg na 100m - nie można na nim opierać zasad na biegi długodystansowe. M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXus Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Domena jest mocna. 3 lata w sieci. Dużo stałych BL. Zlecenie katalogowania nic nie da bo domena już jest prawie w większości najlepszych katalogów płatnych i darmowych. Prowadzi do niej dużo mocnych linków z powiązanych tematycznie witryn. Fraza jest dość ciężka, całe top 30 jest sztucznie pozycjonowane, w tym top10 bardzo intensywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniotek Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Mam stronę która dzięki pozycjonowaniu trafiła do top10, dokładnie 9 pozycja na średnio ciężką frazę Google chyba uznało ten manewr za podejrzany bo skoro strona była linkowana, trafia do top10 i później przez kilka dni nie dostaje ani jednego linka - zepchnęło mnie momentalnie o 10 pozycji na 19 miejsce. Domena jest mocna. 3 lata w sieci. Dużo stałych BL. Zlecenie katalogowania nic nie da bo domena już jest prawie w większości najlepszych katalogów płatnych i darmowych. Prowadzi do niej dużo mocnych linków z powiązanych tematycznie witryn. Fraza jest dość ciężka, całe top 30 jest sztucznie pozycjonowane, w tym top10 bardzo intensywnie. Przeczytaj swoje posty jeszcze raz, bo ja w nich widzę okropną rozbieżność. W takim wypadku myślę, że mógłbyś użyć swl. Nie będę Ci doradzał jakiego, bo nie wiem(zależy to od konkurencji i Twoich funduszy). Tylko powiem: uważaj. Mhm... tęskniłem? Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 konkurs, to jak bieg na 100m - nie można na nim opierać zasad na biegi długodystansowe. a moim zdaniem też można Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXus Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Może nie rozbieżność tylko to pod jakim kątem oceniałem w pierwszym poście frazę a pod jakim w przedostatnim. 4 mln wydaje mi się średnio trudną frazą, jednak konkurencja jest duża z powodów na które nie będę się rozpisywał. Swl stałego już użyłem - statlink gold jednak co mi po linku z pr4 który nie jest ściśle powiązany tematycznie z pozycjonowaną stroną a takie linki mają największą moc nawet jeśli są z PR0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viper134 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Zleć katalogowanie i dopal adderem... Ja tak robiłem i wyszło z 12 na 3... Ja tam SWLi nie używam bo nie mam przekonania, albo jeszcze nie trafiłem na dobry... Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.