miszcz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam Nie wiem co jest grane, ale pewnego dnia strona którą linkowałem wypadła poza pierwszą 100, wcześniej była na pozycji 8. Dodatkowo wpisując link:nazwa_domeny nie pojawiają się rezultaty. Dodam że wcześniej były. Komenda site:nazwa_domeny daje rezultaty takie same jak wcześniej. Jaka może być przyczyna tej sytuacji? Tworzenie stron www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 1. filtr 2. koniec FSB 3. chwilowe zawirowanie Googla site:domena.pl - to zapytanie używaj w Yahoo.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jak długo może trwać FSB, może trwać ponad 2 miesiące? Tworzenie stron www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 1-3 to co napisał Wojciech Łuczak ... od siebie mogę dodać: 4. Googlowki ZNP ... zdarza się czasami i jest bardzo nieprzyjemny: - coś jak filtr - bo długo trwa, ale to jednak nie filtr (strona leci dużo dalej niż przy filtrze), - coś jak chwilowe zawirowanie - ale nie chwilowe, ... coś jak foch od Google + lekturka: Operator link:adresstrony.pl w Google, niewiele lub brak wyników ... dlaczego Pozdrawiam P.S. Mityczne FSB (Fresh Site Bonus) ... Google premiuje nowe strony lepszymi pozycjami, około tygodnia / dwóch ... a gdy FSB = promocja się kończy strona leci w rankingu na właściwe miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jak długo może trwać FSB, może trwać ponad 2 miesiące? Nie ma czegoś takiego jak FSB Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Nie ma czy nigdy nie widziałeś? Wyniki 1 - 10 spośród około 7,180,000 dla zapytania fresh site bonus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grim Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Więc może trochę off-top'u ... zawsze gdy się pojawia hasło "FSB = Fresh Site Bonus" pojawia się Xann i pisze jedno zdanie: Nie ma czegoś takiego jak FSB lub FSB nie istnieje lub FSB to mit ... itd. Trudno udowodnić czy istnieje - trudno też udowodnić czy nie istnieje Każdy człowiek ma prawo wolności opinii i wyrażania jej; prawo to obejmuje swobodę posiadania niezależnej opinii, poszukiwania, otrzymywania i rozpowszechniania informacji i poglądów wszelkimi środkami, bez względu na granice. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Filtr to nie jest, bo wpisując frazę w google wraz z nazwa domeny, wynik jest pozytywny (1 miejsce). Domena wg archive.org jest od 2003, była lekka przerwa w działaniu, ale w 2008 została wznowiona. FSB (o ile istnieje) jak rozumiem jest dla świerzaków, więc ta sytuacja też odpada. Poza tym jak zabrałem się za tą domenę to była w top 20, podciągnąłem ją do miejsca 8. W ciągu tych 2 miesięcy, nie było żadnych zawirowań. Strona sukcesywnie szła w górę. Na innych frazach pozycja również spadła, ale nie tak drastycznie, 1-5 pozycje. Czy może to mieć związek z niewłaściwym linkowaniem, czy może wina leży po stronie google? Nie chce pogarszać sprawy więc w tej chwili niczego z nią nie robię Tworzenie stron www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 ...Trudno udowodnić czy istnieje - trudno też udowodnić czy nie istnieje ... No tak się składa że jako organizator konkursów mogę powiedzieć ze w żadnym w dotyczacowym konkursie taki "efekt" nie wystąpił Obecny konkurs trwa już półtora miesiąca i też nie wystąpił ten efekt a stron mam w konkursie ponad 50 Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Xaan ze pisza o tobie w bibliotece eksperta i cos tam stworzyles nie musisz miec zawsze racji FSB. Strony musza istniec 3 msc(tyle w indeksie) po czym moga liczyc na FSB jezeli beda aktualizowane oraz w miare wartosciowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 @'NetBusters Group' - bardzo chętnie podystkutuje z tobą o FSB, powiedz tylko gdzie znalazłeś termin 3 miesiace ? Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Z doswiadczenia nie wszystko w pozycjonowaniu da sie znalesc wiekszosc to doswiadczenie i testy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 aha z doświadczenia nie no spoko luz a już myślałem ze sobie pogadam, szkoda Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Chociaz moge sie mylic bo samo google nie wie jak oni dzialaja, no ale tak wyszlo w 22 na 25 razy wiec cos w tym musi byc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcon13 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Pozwolicie że podepnę się tutaj. Posiadam ten sam problem, strona mimo sporego linkowania, spadła z google gdzieś daleeeeeko na główne frazy(daniej było top10-20). Na niektóre frazy z treści strony jestem nawet w top10, ale z głównymi frazami jest problem. Google webmasters np jedną frazę pokazuje że jestem w top20, jednak sprawdzając sam w google, lub w seo-stat, nie ma mnie nawet w top100. Co może być tego przyczyną? Interesując się SEO i tworzeniem stron, na pewno zainteresuje Cię też zarabianie przez internet może jesteś fanem samochodów, motocykli, rajdów? Z niecierpliwością czekasz na powrót Roberta do F1? Zajrzyj na sporty motorowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.