Skocz do zawartości

Opcja na domenę .net

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam drugie pytanie z dziedziny "Nowicjusze" ;) czy orientujecie się może gdzie znajdę opcję na domenę .net? Polskie firmy oferują tylko usługę opcji na domeny .pl i .com.pl, może znacie jakieś sprawdzone strony zagraniczne, gdzie coś takiego znajdę?

Dziękuję z góry za odpowiedzi :)

godaddy.com ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

No bo backorder to nie jest opcja... Podobny cel usługi, ale zupełnie inna technicznie. Opcja = pewność, że zwalniana domena stanie się Twoja. A to jest usługa brokerska, w której oni postarają się złapać dla Ciebie zwalnianą domenę. Nie ma opcji na domeny .com / .net.

@Grim co Twój post ma wspólnego z treścią postu autora tematu? chyba nic

Natomiast "opcje" są wymysłem samego NASK'u i dotyczą tylko domen krajowych .pl, domeny globalne jako takowiej opcji nie mają.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Podłącze się pod temat bo jestem w tej chwili w katastrofalnej sytuacji mianowicie:

Godaddy karzą mnie 80 USD za to, że 3 tygodnie temu wygasła domena. Nie opłaca mi się to. Założyłem drugie konto i chce wykupić backorder dla tej domeny. Jakie są realne szanse na przechwycenie tej domeny? Dodam, że napewno jej na drugim koncie nie przedłużę ;)

Natomiast "opcje" są wymysłem samego NASK'u i dotyczą tylko domen krajowych .pl, domeny globalne jako takowiej opcji nie mają.

Jesteś pewien? Bo ja mam 95% pewności, że u innych (niektórych) rejestratorów też takie opcje są. Oczywiście nie globalne, również nie w EURid. Ale to nie jest wynalazek NASKu - IMO.

@G.Krawczyk - w PL nie można założyć opcji na domenę wygasłą. Obawiam się, że podobnie może być z backorderem. A jeśli nie chcesz tej domeny, to ją porzuć i tyle ;)

Jesteś pewien? Bo ja mam 95% pewności, że u innych (niektórych) rejestratorów też takie opcje są. Oczywiście nie globalne, również nie w EURid. Ale to nie jest wynalazek NASKu - IMO.

Wyżej pisałem wyraźnie, iż na globalne nie ma takiej typowej opcji jaką oferuje NASK dla krajowych i nie mówię tu o domenach innych krajów bo w końcu autorowi tematu nie o to chodzi.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności