moody Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Wiecie może ile czasu trwają takie "badania"? Szukałem ile czasu zajęło to w Grecji, ale nic ciekawego nie znalazłem. Moja wizytówka w Onecie i na GoldenLine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiulik Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Nie mam pojęcia ile trwają badania, ale wszystkim zależy na zawieszeniu ustawy przed największą imprezą, czyli czerwcowymi Mistrzostwami Świata w piłce nożnej. Nikt o tym w zasadzie nie mówi, ale taki jest nadrzędny cel, bo wtedy będą generowane największe zyski w branży. https://urbas.blog.onet.pl/Obludnicy,2,ID39...,DA2009-11-20,n - przy okazji polecam ciekawy wpis. Pomimo tego, że zamieszczony w listopadzie, to kolejne wydarzenia aż do dzisiaj, zdają się tezę postawioną w nim potwierdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 salab: jak slyszalem wypowiedzi urzednikow to cala sprawa moze potrwac nawet dluzej niz pol roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Czym dłużej to potrwa, tym gorzej dla nas. Kasa ucieka... Ja też nie liczyłbym na szybkie wyjaśnienie sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregi1 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Mam pytanie. A co jeśli korzystam z firm emitujących reklamy np. OpenX, czy chociażby cpmprofit i nie mam wplywu na to jakie reklamy będą emitowane? Czy wogóle zrezygnować z tego dostawcy reklam? Kulinarny blog- tylko najlepsze przepisy kulinarne- KulinarnyBlog.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Za wyświetlanie reklam na Twojej stronie odpowiada, jak już wspomniałeś, inna firma. Jeśli masz umowę, to jesteś czysty. Pozostaje tylko to, czy życzysz sobie takowe w swoim serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 jarcow: nie jest czysty, przeciez identyczna sytuacja byla w zakopanym.. tam tez mieli kontakt z jakas firma, a ta dala bet-at-home jak dobrze pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Owszem. Miałem tu na myśli nie to, że nikt się do niego nie przyczepi ale to, że w wyniku ewentualnego dochodzenia zostanie oczyszczony z zarzutów. Chyba, że ktoś mu udowodni, że celowo wybrał taką a nie inną firmę, by wyświetlały się u niego reklamy bukmacherów, a to do udowodnienia jest raczej nierealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin777 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 https://sport.onet.pl/pilka-nozna/prezydent...,wiadomosc.html Widać się coś dzieje w dobrym kierunku, i oczywiście za błędy rządu zapłacą Polacy... Zaś wszyscy ci, którzy będą się czuli poszkodowani przez jej zapisy, będą mogli domagać się od państwa odszkodowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 https://sport.onet.pl/pilka-nozna/prezydent...,wiadomosc.html Dziś wielu wybitnych konstytucjonalistów jednoznacznie wypowiada się na temat tej ustawy, wytykając jej niezgodność z konstytucją w ponad dwudziestu punktach. Tworzona w pospiechu ale pada długo... Za długo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiulik Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Miałem na jednej z moich stron banner bukmachera i dostałem już takiego maila:Tresć wiadomosci:Pragniemy poinformować Państwa, że jako podmiot gospodarczy działający na terenie Rzeczypospolitej Polskiej są Państwo zobligowani do przestrzegania polskich przepisów. Aktualnie Państwa strona narusza tzw. "ustawę hazardową", która weszła w życie dnia 1 stycznia 2010 roku, która stanowi całkowity zakaz reklamowania hazardu i namawiania do uczestnictwa w takich formach rozrywki oraz reklamowania stron bezpośrednio do tego namawiających. Państwo poprzez aktualne reklamy bukmacherskie na witrynie internetowej jednoznacznie naruszają przepisy skarbowe RP. Poniżej zamieszczam artykuł z ustawy stanowiący o łamaniu przez Państwa prawa. W przypadku dalszego łamania prawa skarbowego, zostaną podjęte dalsze kroki w odpowiednim Urzędzie Skarbowym: Pierwszy Urząd Skarbowy Warszawa Śródmieście Artykuł stanowiący z obowiązującej ustawy: art. 103: Kto, wbrew przepisom ustawy, zleca lub prowadzi reklamę lub promocję gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych lub gier na automatach, umieszcza reklamę takich gier lub zakładów lub informuje o sponsorowaniu przez podmiot prowadzący działalność w zakresie takich gier lub zakładów, podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych. Tej samej karze podlega kto czerpie korzyści z reklamy lub promocji gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych lub gier na automatach zlecanych lub prowadzonych wbrew przepisom ustawy, z umieszczania reklamy wbrew przepisom ustawy albo informowania o sponsorowaniu przez podmiot prowadzący działalność w zakresie takich gier lub zakładów. Warszawa, 29 stycznia 2010 roku Wiec na razie może nie ma kar dla serwisów internetowych ale ostrzeżenia już idą chciał nie chciał musiałem usunąć a bukmacher dobrze płacił. Czy ktoś może dostał tego rodzaju wiadomość? Czy udało się namierzyć żartownisia lub chociaż nawiązać z nim kontakt? Bo właśnie otrzymałem podobną (nieważne w sumie, że ktoś adres serwisu pomylił i dał ze wzoru Skijumping.pl ) i zastanawiam się czy coś w takiej sytuacji mogę zrobić. Zresztą podawanie się za Urząd Skarbowy też rodzi swoje konsekwencje, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 @kiulik - naprawdę nie szkoda Ci czasu na szukanie jakiegoś niedowartościowanego nastolatka? Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiulik Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 @kiulik - naprawdę nie szkoda Ci czasu na szukanie jakiegoś niedowartościowanego nastolatka? Masz rację, szybko zrezygnowałem z pomysłu:) Co nie zmienia faktu, że jestem po ludzku ciekawy co to za frustrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 frustral albo konkurencja , ja stawiam na to 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSS Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 To nie możecie go namierzyć po nr IP ? np jeśli wysłał z formularza ze strony to można sprawdzić w logach apacha kto w tym czasie wyświetlił formularz do wysyłania wiadomości. Jeśli teraz wypłacę kase z PP bukmachera (nie reklamuje go ale kasa leci z poleconych) to jaki dać tytuł transakcji (za co kasa) na rachunku ? Nie jestem płatnikiem VATu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.