mp3i Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam posiadam stronke ok.15 tyś odwiedzin dziennie. Skrypt autorski , nie posiada w sobie jakis specjalnych skryptow ktore moglyby obciazac strone. Leza tam obrazki ogolna grafika itd.(Sam skrypt jest zrobiony na srednim poziomie. Strona na dedyku 1,2 prc 2g ddr 500 g dysk chodzi mozolnie. Czy moze ktos ma strone o podobnych rozmiarach i moglby powiedziec mniej wiecej jakie parametry ma komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 No to bym powiedział, ze ten Twój autorski skrypt bardzo nieoptymalny. Ja mam serwis z (20-25k uników i ponad 100k wyśw)/24h i śmiga na dzielonym virtualnym... Jesli zaorałeś dedyka, czy tam vps'a taką ilością ludzi, to bierz się za optymalizację. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp3i Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dokladnie myslalem nad skryptem to wlasnie chyba on jest tutaj glownie przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Szczepanik Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Po tym co napisałeś nie da się racjonalnie odpowiedzieć.. MasterNET.pl od 7 lat w sieci Infolinia: +48 12 350 20 01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 No to bym powiedział, ze ten Twój autorski skrypt bardzo nieoptymalny. Ja mam serwis z (20-25k uników i ponad 100k wyśw)/24h i śmiga na dzielonym virtualnym...Jesli zaorałeś dedyka, czy tam vps'a taką ilością ludzi, to bierz się za optymalizację. A kto powiedzial, ze to wina skryptu? Za malo szczegolow, zeby dawac takie wnioski. Ja stawiam na zle skonfigurowanego dedyka (apache, php, mysql etc). "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp3i Opublikowano 29 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Wlasnie serwer stal juz na dwoch dedykach i zawsze panowala zamulka na serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 No ale czy to o czymś świadczy? Ktoś Ci go konfigurował/optymalizował, czy korzystałeś z gotowych rozwiązań, konfigów (typu "install release na ovh")? "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.