Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To trudno mi powiedzieć... - czy jeszcze ktoś ma problemy z logowaniem z chrome?

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

troszkę zaśmiecony ten system ;)

dodałem link, zaznaczyłem przydzielenie dzisiaj 10 linków tylko na stronach głównych.

efekt?

linki dostałem..

ale ale.. z 10 stron ile działało? cała 1! słowem : jedna.

kiepsko to wygląda. żeby nie było dałem też testowo inny link, na podobnych zasadach i było lepiej. no ale jednak ten traf mocno zniechęca.

@Dextii - Średni poziom obłożenia linkami dla Twojej kategorii w systemie to 57% - w przypadku Twoich stron 64%. Jeszcze lepiej wygląda sytuacja dla stron które dodałeś ponad 50 dni temu, ponad 95% - bardzo przyzwoity poziom.

Inna sprawą jest to że użytkownicy mają przyrosty w systemie na 1-10 lokalizacji w ciągu doby a nie po 1500 tak jak ilość lokalizacji na Twoich stronach - ale z czego to wynika jest chyba oczywiste i możemy się założyć że gdy za pół roku Ty już nie będziesz miał wolnych lokalizacji to odezwą się głosy że brak wolnych miejsc pod linki - i co tu można na to poradzić? - chyba wystarczy zrozumieć że to system stałych linków a nie rotacyjnych, więc przyrost linków ustawiany przez pozycjonerów nie będzie taki szybki jak szybkie jest zbieranie lokalizacji przez system.

@seopunkty - dziwne, bo nie otrzymaliśmy żadnego zgłoszenia odnośnie nie działającej strony, które by się potwierdziło. Może jeszcze raz powtórzę że strony które nie działają są automatycznie lokalizowane i rozpoczyna się procedura po której albo właściciel w ciągu 24h przywraca prawidłowe działanie stron albo następuje ich deaktywacja i rozliczenie linków.

Oczywiście nikt nie broni wycofywać i blokować strony które mają "chwilowe czkawki" - to też pewna metoda motywacji, ale kreowanie obrazów niezgodnych z rzeczywistością jest nie na miejscu seopunkty i przypomina userów próbujących nas przekonać, że google ocenia strony po wyglądzie ;)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

W dniu dzisiejszym, ilość monitorowanych fraz w systemie SeoMatik.pl przekroczyła ilość fraz monitorowanych w GotLink.pl

Atrakcyjna cena punktów oraz popularność systemu, w którym praktycznie każdego dnia przybywa ponad 100.000 lokalizacji (gwarantowanych linków) spowodowała, że w dniu dzisiejszym okazało się konieczne podniesienie poziomu od którego system monitoruje pozycjonowane frazy - z dotychczasowej wartości 100, do 300 lokalizacji - zmiana pozwoli zachować sprawne dzialanie systemu.

No dobra, ale z tymi pkt to coś dziwnego ;p Bo dodając strone za 800 pkt(15linków) dostane np. 10 linków na stronie głównej, a więc właściciel strony nie dostanie kolejnych pkt bo mi już brakło. On robi podobnie umieszcza 10 linków na moim zapleczu. I ani ja ani on nie mamy już pkt do linkowania bo i skąd ? a podstron na zapleczu jeszcze sporo ...

Nie lepiej było by przydzielać od razu wszystkie punkty za podstrony, a nie tylko za przydzielone pkt ?

W dużym procencie, system wykłada punkty "do przodu" więc brak punktów nie jest "hamulcowym" (przy okazji przypominam o dość istotnym bonusie za domeny główne oraz o innych bonusach w istotny sposób zwiększających punktację). Bardziej przyczyny należy poszukiwać w sytuacji która jest dość naturalna dla systemu stałych linków... przyrost stałych linków to stopniowy i stosunkowo długi proces - ale proces który trwa i obecnie doprowadził do przydzielenia 23 milionów stałych linków. Wolnych lokalizacji w systemie jest ok 30 milionów więc zwiększanie liczby 100 podstron na których przydzielamy linki gwarantowane, nie ma żadnego sensu - wszystkie pozostałe podstrony lepiej wykorzystać na linki bonusowe :)

Nigdy nie udało mi się dodać 15 subdomen, jak dla mnie system przyjmuje 14+główna

System zlicza w następujący sposób:

domena.pl +15 subdomen

www.domena.pl +14 subdomen

Przypominamy że od 15 czerwca:

W, z 30% do 40% gdy W>34;

B, z 30% do 40%, ale nie więcej niż 0,4% za 1 bl poniżej 100

Pozostałe zaplanowane zmiany:

1 lipca - obniżenie ilości linków systemowych z maksymalnej ilości 15 do 10.

1 lipca - wzrost Bonusu za domenę główną z 1000 do 1500 pkt

1 lipca - dodatkowy bonus dla userów TOP5 w kategorii domeny główne oraz staż (patrz GotLink.pl)

15 lipca - W, z 40% do 50% gdy W>34;

15 lipca - B, z 40% do 50%, ale nie więcej niż 0,5% za 1 bl poniżej 100

15 lipca - ukończenie procesu autolinkowania dla najstarszych stron w systemie

1 sierpnia - obniżenie limitu na ilość subdomen, z 15 do 10

1 sierpnia - wzrost Bonusu za domenę główną z 1500 do 2000 pkt

15 sierpnia - podwyższenie limitu site dla dodawanych stron z 10 do 15

15 sierpnia - wzrost Bonusu za domenę główną z 2000 do 2500 pkt

1 września - obniżenie poziomu limitu dla linków wychodzących z obecnych 34 do 19 (cięcie 50%)

1 września - podwyższenie cięcia z 50% do 70% gdy ilość linków wychodzących >34

1 września - wzrost Bonusu za domenę główną z 2500 do 3000 pkt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności