Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

mozna dorobic nowy guzik przy usuwaniu linku z lokalizacji - tak aby byla mozliwosc usuniecia wszystkich swoich linkow (takze z np innych grup) z danego serwisu (no i jego zablokowanie)?

byloby to bardzo pomocne gdy ma sie przydzielonych w obrebie jednej domeny kilkadziesiat linkow (roznych) na domenach ktore wlasciciel sobie olal pod wzgledem linkowania i site spadl im do 2-5

problem jest szczegolnie uciazliwy gdy masowo podlinkowywuje sie wpisy, dostaje sie wtedy sporo linkow na 1 domenie, przegladajac wiec 100 lokalizacji mozna teoretycznie przejzec i usunac kilkaset i wiecej bezwartosciowych linkow, co przy pojedynczym klikaniu jest niewykonalne

druga sprawa

co sadzicie o automatycznej deaktywacji serwisow (i zdjecie z nich linkow) gdy site im spadnie ponizej np 10 (lub 15 gdy wejdzie ten limit) bo trzymanie w pelni obdzielonego serwisu gdzie site w g ma 5 i nawet domena glowna jest poza indeksem mija sie z celem...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@sleaquit, pomysł dobry ale z dwóch powodów musimy odsunąć go w czasie:

- zaplanowane zmiany w systemie są znacząco dotkliwe dla dotychczasowych stron (ale nowo tworzone mogą brać pod uwagę zaproponowaną opcję)

- system każdego dnia przydziela 100.000 - 500.000 nowych lokalizacji co powoduje znaczne obciążenie - przewidujemy że w kolejnych miesiącach nastąpi pewne nasycenie systemu linkami i uzyskamy więcej wolnej mocy do realizacji tej propozycji - bo proszę pamiętać że są użytkownicy dysponują setkami tysięcy lokalizacji w ramach konta a każdorazowe użycie tej opcji będzie skutkowało koniecznością przeskanowania ich wszystkich...

Przypominamy że od 1 lipca:

- obniżenie ilości linków systemowych z maksymalnej ilości 15 do 10

- wzrost Bonusu za domenę główną z 1000 do 1500 pkt

- dodatkowy bonus dla userów TOP5 w kategorii domeny główne oraz staż

Pozostałe zaplanowane zmiany:

15 lipca - W, z 40% do 50% gdy W>34;

15 lipca - B, z 40% do 50%, ale nie więcej niż 0,5% za 1 bl poniżej 100

15 lipca - ukończenie procesu autolinkowania dla najstarszych stron w systemie

1 sierpnia - obniżenie limitu na ilość subdomen, z 15 do 10

1 sierpnia - wzrost Bonusu za domenę główną z 1500 do 2000 pkt

15 sierpnia - podwyższenie limitu site dla dodawanych stron z 10 do 15

15 sierpnia - wzrost Bonusu za domenę główną z 2000 do 2500 pkt

1 września - obniżenie poziomu limitu dla linków wychodzących z obecnych 34 do 19 (cięcie 50%)

1 września - podwyższenie cięcia z 50% do 70% gdy ilość linków wychodzących >34

1 września - wzrost Bonusu za domenę główną z 2500 do 3000 pkt

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

- system każdego dnia przydziela 100.000 - 500.000 nowych lokalizacji co powoduje znaczne obciążenie - przewidujemy że w kolejnych miesiącach nastąpi pewne nasycenie systemu linkami i uzyskamy więcej wolnej mocy do realizacji tej propozycji - bo proszę pamiętać że są użytkownicy dysponują setkami tysięcy lokalizacji w ramach konta a każdorazowe użycie tej opcji będzie skutkowało koniecznością przeskanowania ich wszystkich...

no fakt, nie posiadacie wykresu obciazenia maszyny

a co sadzicie o atumatycznej deaktywacji strony gdy site jest na takim drastycznym poziomie?

skoro i tak gdy jakas strona jest wyciagana z systemu to linki tez z niej sa masowo zdejmowane

automatyczna deaktywacja przy co 2tyg sprawdzaniu site bylaby napewno mniej zasobozerna niz operacje na kontach wszystkich userow

ewentualnie...

wylaczajac zasoby systemowe a wlaczajac czynnik ludzki - moze zezwolilibyscie na reczne zglaszanie takich domen? ;)

bo na ta chwile znalazlem tego kilkanascie domen*subdomeny

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Witajcie,

Mam chłopaki pytanie.

Mam sobie stronke, wartosciowy content i pasuje ją dobrze wypozycjonowac.

Chciałem zrobic tak:

Robie sobie sitemap i wyciągam urlist ( lista odsylaczy do stron, cos około 300). Później wrzucam sobie tą liste i ustawiam, że każdego dnia ma do 1 mojej podstrony przydzielac 1 link. Czyli łącznie 300 linków na dzień. Anchor pobiera sobie z tytułu.

Da rade zrobic to automatycznie, czy trzeba ręcznie ?.

Nie chce linkowac głównej, bo to nie ma sensu ( no chyba, że kogos jara zielony pasek). Chce linkowac podstrony, ale na anchor który mają w tytule.

Czekam na odpowiedz :). Z gory dzieki

Robie sobie sitemap i wyciągam urlist ( lista odsylaczy do stron, cos około 300). Później wrzucam sobie tą liste i ustawiam, że każdego dnia ma do 1 mojej podstrony przydzielac 1 link. Czyli łącznie 300 linków na dzień. Anchor pobiera sobie z tytułu.

multilinkiem zmiana co 1 link powiazania anchorow z urlami

max = liczba urli (300) x ile linkow na fraze

edit

tylko ze sm nie daje wiecej niz 100 dziennie wiec ewentualnei rozbij to sobie na 3 multilinki

multilinkiem zmiana co 1 link powiazania anchorow z urlami

max = liczba urli (300) x ile linkow na fraze

edit

tylko ze sm nie daje wiecej niz 100 dziennie wiec ewentualnei rozbij to sobie na 3 multilinki

Hmm, chyba wole zrobic to ręcznie, więcej roboty, ale za to efekty będą lepsze.

Mam panowie pytanie, ostatnio zobaczyłem, gdzie moje linki sobie wiszą i co widzę:

podstrona serwisu x i mój link pośród tasiemca innych linków ( okołu 30), sprawdzam czy strona jest w indeksie google i co widze - NIE MA JEJ.

Inaczej mówiąc mój link trafił na podstronę, która ma 30 linków wychodzących i nawet nie jest w indeksie google. Nie muszę mówic, że taki link o kant xxxx rozbic.

Proszę admina, żeby poprawił algorytm i wprowadził funkcje która będzie wstawiac linki, tam gdzie google zaindeksowało.

Pozdrawiam.

Akurat w tym przypadku nie ma co poprawiać - wystarczy że umożliwisz nam codzienną aktualizacje 80.000.000 lokalizacji i nie będzie kłopotu. Swoją drogą uważasz że którakolwiek konkurencja jest wstanie to wykonać? - niestety nie jest, ale żeby pomiędzy okresami gdy dana lokalizacja jest/nie jest zaindeksowana zwiększyć szanse na odnalezienie Twojego linku, system przydziela linki bonusowe.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

to ze link laduje na niezaindeksowanej podstronie wcale nie obniza jego wartosci - swietnie sprawdzaja sie linki bonusowe, zwlaszcza gdy link wyladuje na stronie z site w g >1k

problem sa jednak strony ktore ogolny zaindeksowany site maja kilkanascie przez np ponad miesiac od wyladowaniu na nim linka (a wiec co najmniej miesiac od dodania do systemu) - bo skoro wlasciciel o to nie dba to na samoistne zaindeksowanie podstrony z wlasna lokalizacja przy tak podlinkwoanej stronie tez raczej liczyc nie mozesz

dlatego zglaszalem poprzednie uwagi odnosnie takich stron bo tylko one znaczaco obnizaja moc systemu

oczywiscie moje rozwazania dotycza stron z fizycznym duzym site (i sciagnietych 100 stronach) a zaindeksowanym minimum aby dodac do systemu

przy okazji chcialbym zglosic propozycje wprowadzenia w eksporcie lokalizacji z calej grupy takze kolumny z nr id linku, to by wlasciwie zalatwilo problem masowego blokowania powyzszych stron i zdejmowania takich lokalizacji - a obciazenie mocy obliczeniowej byloby napewno znikome :)

kazdy juz we wlasnym zakresie przy pomocy zewnetrznych programow bez problemu by wylapal wiele domen z site w g<15 a fizycznym duzym i mialby na tacy gdzie ktore domeny zablokowac a ktore linki zdjac - bo podlinkowywujac kilkaset wpisow szukanie recznie jest niewykonalne

cala kwestia rozbija sie o brak mozliwosci wyszukania ich w sytemie a to by zalatwilo sprawe zewnetrznymi metodami

ja miałbym jedną małą prośbę do adminów - żeby zebrać wszystkie nadchodzące zmiany w jednym miejscu, w jakiejś zgrabnej tabelce w regulaminie lub pomocy + PM w systemie o nadchodzących zmianach. Taką samą prośbę miałbym go gotlinka ;-) tudzież innych systemów

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

OK dzięki za odpowiedzi.

A powiedzcie mi jeszcze jedno, jak traktowane są domeny regionalne ?.

np. majac domene abc.lublin.pl - jest domena główną, czy subdomeną ?.

Nie chodzi mi tutaj o bonus, tylko kupując np. 100 takich domen, tylko 15 mógłbym wówczas podpiąc, dlatego pytam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności