Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

seomator, schodzą w tempie ustawionej wartości przyrostu a tą wartość masz ustawioną na 1... dlatego docelowa liczbą linków gwarantowanych zeszła dopiero do 146-148.

ttah, w dalszym ciągu oczekujemy na informację którą zasugerował mikeusz

ragnar23, punktacja przy ok 80% obłożeniu linkami i ok 15% redukcji za niski BL dla tego serwisu:

- podstawowa z bonusem PageRank 2 458

- bonus stażowy (ST: +372)

- bonus site (SI: +259)

- bonus za DG (G: +1 227)

E:

ttah, dziękujemy za szybką reakcję.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

ragnar23, przydzieliłem max. liczbę linków dla Twojego serwisu i w tej chwili posiadasz nawet po redukcji (bl) ponad 6000 pkt (za pkt podstawowe + PR), więc wszystko śmiga ;)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Witajcie,

Poniżej kilka informacji systemowych. Z racji tego że w dniu dzisiejszym trwa gorąca dyskusja odnośnie zmian w serpach postaram się ograniczyć naszą treść do minimum aby nie odrywać od poczytnych wątków. Tak się składa że w pewnym sensie nasz post będzie nawiązywał również do zmian pozycji, zmian o których informujecie od kilku dni tj. widocznych ruchów fraz w górę po ostatnich 2 upgradach systemu tzw. goldowaniu - oczywiście jeśli ktoś traktuje to jako bajki to poniższa treść nie jest dla niego.

W związku z tym iż w ostatnich tygodniach doszło do splotu sytuacji które spowodowały gwałtowny przyrost linków do pozycjonowanych stron, zwróciliście uwagę aby informację o planowanych dalszych etapach goldowania (zwiększenia powielania linków bonusowych) przekazywać przed rozpoczęciem tego procesu a nie po nim argumentując to tym że byłoby dobrze wcześniej ograniczyć liczbę linków gwarantowanych w celu ograniczenia przyrostu linków ogółem do pozycjonowanych stron.

Owy splot sytuacji to:

- zmiana częstotliwości powielania linków z co 30 podstrony do co 20-ej

- gwałtowny wzrost zaindeksowanych podstron zasobów systemowych

Dlatego informujemy że:

- kolejne goldowanie z co 20-ej do co do 15-ej podstrony na których zostaną powielone linki gwarantowane nastąpi w pierwszej dekadzie maja.

- gwałtowny przyrost SITU doskonale widoczny na wykresach statystyk GotLink oraz SeoMatik może świadczyć o nadbiernym autolinkowaniu zasobów systemowych (brak takiego wzrostu na wykresie innego systemu) dlatego w maju poziom autolinkowania zostanie obniżony o 50%, z 10 do 5 linków gwarantowanych co i tak da łącznie ponad 500 zaindeksowanych linków ogółem prowadzących do każdej domeny systemowej.

W związku z powyższym dla użytkowników którzy chcą zneutralizować kolejny upgrade systemu wiążący się z kolejnym przyrostem zaindeksowanych linków prosimy o podjęcie odpowiednich kroków już teraz poprzez:

- zredukowanie maksymalnej liczby linków gwarantowanych dla danego linku

- obniżenie okresowych przyrostów linków w celu wolniejszego uzupełniania wypadających wcześniej zdobytych linków

Upgrade będzie miał bardzo niski wpływ na zmianę w otrzymywanej punktacji co pozwoli utrzymać oferowane ceny (GP) na obecnych wartościach tj. 1-2zł/1k ze wskazaniem na tą niższą. Liczba linków bonusowych przy obecnym poziomie SITE zasobów systemowych powinna oscylować w granicach 150 sztuk. Zestawiając powyższe dane sytuacja będzie wyglądać następująco: 150 zaindeksowanych linków za 1 grosz.

1. Popraw "nadbiernym" na "nadmiernym".

2. Od "zawsze" byłem przeciwko Seomatikowi (jeśli odmienia się inaczej - poprawcie mnie) , bo taka była tendencja...

Jednak, od paru miesięcy podejmujecie decyzje, które skusiły mnie na przetestowanie systemu.

Dzisiejszy SĄDNY dzień pozwala mi pewien wniosek :

1) Do indeksacji wpisów w preclach system nadaje się na 5/5 (wychodzi dużo taniej niż inne SWL, a wpisy utrzymują się 3 miesięcy).

2) Jestem prawie pewien, że dzięki podlinkowanym wpisom na precelkach, strony, które preclowałem dostały mocnego kopa.

Nowy algorytm? SWL nie? Precle nie? Myślcie tak dalej - punkty będą tańsze.

Pozdrawiam.

SYGNATURKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności