Skocz do zawartości

Legalne oprogramowanie dla firm

KNS

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie photoshopa można zawsze zastąpić gimpem, jednak według mnie photoshopa nic nie przebije, ale to kwestia gustu i umiejętności. Jak to się mówi, dobry grafik we wszystkim zdziała cuda :)

Oj brednie, brednie. Zrób projekt w GIMPie dla poligrafii w CMYKu, dobierz jakieś ładne kolorki Pantone, w tym srebrny. Niedoczekanie.

Przestańcie w końcu mówić, że jest alternatywą jak nią nie jest. Alternatywa winna posiadać te same funkcje.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Właśnie też zadałem to pytanie...

U kumpla podali się za kolesi z elektrowni, a jak już otworzył - weszli mu do domu...

Nie wiem czy zwykła uinstalacja wymaże program z komputera?

Zabezpieczają sprzęt i zabierają do siebie do analizy - co może trwać miesiącami - na podstawie doniesienia/domniemywania. Kontrole raczej "przypadkowe" nie są.

Może czymś takim sprawdzają - https://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&amp...fo+MagicEYE+7.0 - nie mam pojęcia w sumie, ale z pewnością bardzo szczegółowy audyt przeprowadzają.

Nie do końca wymaże. Pozostają zwykle jakieś katalogi i wpisy w rejestrze tyle że tym bym się akurat nie przejmował bo jeżeli programu nie ma to nie mają czego się czepić. Oni kontrolują oprogramowanie zainstalowane w danej chwili na kompie a więc nie mogą czepić się czegoś co nie jest w danej chwili zainstalowane.

Mnie ogólnie ciekawi jak to wygląda w praktyce, bo jeżeli jakiś Pan X ma siąść i przeglądać menu start w moim kompie lub "Dodaj usuń programy" to życzę mu powodzenia... W moim acerku na wstępie jest nawalone ponad 50 programów (wszystkie instalowane przez producenta).

Co do filmów to najlatwiej trzymać je na karcie pamięci :)

Ja posiadam kartę 16GB i jest na stałe w czytniku i całkiem fajnie się sprawuje.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

U kumpla podali się za kolesi z elektrowni, a jak już otworzył - weszli mu do domu...

A to tak można bez nakazu i bez paszportu smerfa :(?

-Dzień dobry ja z elektrowni yyyy... atomowej liczniki sprawdzam!

-Proszę bardzo...

-Hahaha żartowałem, kontrola oprogramowania

Ejj no różne bajki słyszałem no ale takiej jeszcze nie :)

Ja pamiętam ,jak kolega miał nielegalnie pewne zwierzę w domu, które próbował sprzedać na allegro[...]

[...]Jak już policja była u niego w domu to przy okazji wzieli komputer i to bez jakiegokolwiek nakazu, mówili ,że mają podejrzenia i muszą sprawdzić.

ja za gówniarza, jakieś 10 / 15 lat temu miałem kontrolę, to było wczasach gdy płytka z grą chodziła od 20 do 40 zł

ktoś na mnie doniósł że piracę gry, przyszli do domu

pokazałem kompa, sprawdzili czy nie ma nagrywarki i softu do niej - nic nie było to sobie poszli

weszli bez nakazu, po trzech tygodniach prokurator przysłał pisemko że przeszukanie było zasadne

byłem potem jeszcze raz na komendzie coś podpisać i wtedy im się przypomniało że nie zajrzeli do piwnicy

ale już nie chciało im się jechać drugi raz :(

na kompie miałem to co wszyscy w tamtych czasach w moim wieku, jakieś gry, nielegalny win, mp3 itp.

ale szukali nagrywarki i nic innego bo taki był cel wizyty

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Swoją drogą jak wygląda taka kontrola?

Policjant siada przede kompem i przegląda wszystkie programy z Menu Start :)?

Przeczesują rejestr w poszukiwaniu programów. Mają szczegółową listę ze wszystkimi choć trochę popularnymi aplikacjami i podanymi warunkami ich licencjonowania.

A to tak można bez nakazu i bez paszportu smerfa :(?

Legitymacja musi być, nakaz można donieść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności