Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Jaką temperaturę osiągają Wasze laptopy? "Mój" działa w trybie Battery Saving z temperaturą 40-55 stopni, gorzej jest w Entertainment i High Performance gdzie temperatura osiąga nawet 90 stopni c... :/ Czy to wina brudu (ma ktoś jakiś dobry poradnik czyszczenia Asusów [a7u]?) czy tak po prostu w laptopach jest? Bo może jestem chyba zbyt przyzwyczajony do maksymalnej temperatury 60 stopni w pececie, która osiągana jest tylko podczas gry... Jakieś sugestie/rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kUtek_ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Znajomy przykłada rurę od odkurzacza do wylotu powietrza i trzyma tak jakiś czas. Powiada, że się sprawdza. Mój lapek póki co się nie grzeje, jeżeli go do tego nie zmuszę, więc nie miałem okazji jeszcze sprawdzić tego wygodnego w sumie sposobu na odkurzenie wnętrza. Zobacz też które programy najbardziej obciążają CPU i postaraj się je jakoś zoptymalizować/znaleźć lżejsze odpowiedniki. Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś. Ostatnio dodane strony w katalogu. najpiękniejsze kobiety świata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Jakieś sugestie/rady? otwarcie laptopa przedmuchanie kanału wentylacyjnego sprężonym powietrzem (w czasie przedmuchiwania trzymaj śmigiełko wentylatora nieruchomo) no i na ciepłe dni podstawka chłodzaca pod laptopa. unikaj: trzymania na kolanach na kocach na łózku i na innych podłożach ograniczających dostęp powietrza do wentylatora. Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nahpl Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 unikaj:trzymania na kolanach z tymi kolanami to nie tylko ze względu na laptopa bo możesz osłabić swoje zdolności reprodukcyjne I to mówię całkiem poważnie. Wejdź i nakarm głodne dziecko. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 nahpl - wiem o tym, wolą niższą temperaturę ps. takie coś? https://www.youtube.com/watch?v=-JkqwJQHODk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macis Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Kup sobie podstawkę chłodzącą, ja mam i jestem zadowolony z niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Poszukaj od spodu miejsca gdzie jest procek i odkręć klapkę, obadaj dokładnie okolice radiatora i wentylatorka. Ostatnio z kumplem w jego DELL'u wyciągnęliśmy całkiem ładną pierzynkę wokół radiatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 A jakie podstawki polecacie? (ps. pierwszy raz słyszę o podstawkach, bo dopiero zaczynam zaznajamiać się z lapkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 https://www.purepc.pl/node/826 Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adby Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Co do trzymania na kolanach, kocu itp - polecam zainwestować w "stolik pod laptopa" wygodny, no i przede wszystkim nie grzeje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macis Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ja ma taką: https://allegro.pl/item648694358_648694358.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 https://www.purepc.pl/node/826 Widzę ciekawie wygląda Zalman ZM-NC1000 - jakiś inny podobny jest godny polecenia? Cena raczej nie gra roli, byle coś koło 200zł było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbox Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ale Panowie, jakie podstawki- jeśli pracujesz na biurku to polecami Ci jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny, zestaw KLOCKÓW LEGO, sztuk 8. Po dwa pod każdą gumową nóżkę i wystarczy- ja tak działam na Asusie F5VL od roku i moje problemy z przegrzewaniem skończyły się Tanie SEO Templatki Najlepsze serwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Tylko sęk w tym, że masz mniej kloców do zabawy ps. to nie mój lapek, należy do osoby płci pięknej - mam go tylko przyprowadzić do porządku Jest używany w różnych miejscach - na stole, na ławce, na kolanach, na sofie, na panelach itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 klocki pod lapka, podstawki chłodzące, stoliki.... Kto normalny kupuje laptopa żeby używać go z tymi wszystkimi klamotami? Laptop jest po to żeby go używać gdzie się chce... a jak można w domu przy biurku to stacjonarny się kłania... akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.