Arkadiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zastanów się chłopie co ty w ogóle piszesz. Czy poszedłbyś na policję, jakby Ci ktoś z kieszeni 5 zł wyjął? Znasz pojęcie "niska szkodliwość społeczna"? Nawet jeśli nie pogonią cię w cholerę, to potraktują cię tam w najlepszym razie jak idiotę, który nie ma co z czasem robić. Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić w majestacie prawa, to pozostaje Ci tylko kodeks cywilny - jakkolwiek śmiesznie to brzmi przy 7 złotych... "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmf33 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 co jest potrzebne by na policję pójść i zgłosić tę sytuację?Jego dane, a oprócz tego coś jeszcze? Potwierdzenie wpłaty, dane i musisz spisać protokół ale to już na policji. Zastanów się chłopie co ty w ogóle piszesz. Czy poszedłbyś na policję, jakby Ci ktoś z kieszeni 5 zł wyjął? Znasz pojęcie "niska szkodliwość społeczna"?Nawet jeśli nie pogonią cię w cholerę, to potraktują cię tam w najlepszym razie jak idiotę, który nie ma co z czasem robić. Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić w majestacie prawa, to pozostaje Ci tylko kodeks cywilny - jakkolwiek śmiesznie to brzmi przy 7 złotych... ja mam 30 :). Ale zażądam odszkodowania. Po resztą, nie chodzi mi o pieniądze lecz o to że strona nie działa, a ja codziennie na e-maila, otrzymuję bardzo istotne informacje. Już założyłem konto w netmarku i muszę domenę jeszcze przetransferować. A od niego wyciągnę odszkodowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Jak jest "cfany" (czyt. zabezpieczył się w umowie), to dostaniesz jedynie na papierosy, no może nawet 2 paczki A stracisz łącznie parę dni walki i nieobliczone ilości nerwów... No, ale cóż, ludzie są różni. "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigraS Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 arek_inc nie 7 zł, a 60 zł + poniesione straty. nawet gdyby to było 7 zł i 500 klientów = 3500zł pmf33 dzięki za udzielenie odpowiedzi. Moim zdaniem wszyscy poszkodowani powinni razem zgłosić tę sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyd_Valdoorf Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zastanów się chłopie co ty w ogóle piszesz. Czy poszedłbyś na policję, jakby Ci ktoś z kieszeni 5 zł wyjął? Znasz pojęcie "niska szkodliwość społeczna"?Nawet jeśli nie pogonią cię w cholerę, to potraktują cię tam w najlepszym razie jak idiotę, który nie ma co z czasem robić. Jeśli faktycznie chcesz coś zrobić w majestacie prawa, to pozostaje Ci tylko kodeks cywilny - jakkolwiek śmiesznie to brzmi przy 7 złotych... Ja zgłosiłem na Policji przypadek za 40 pln - trzeba było poświęcić godzinkę, ale znaleźli gościa i oddał kasę. Zrobiłem to dla zasady - nikt nie będzie mi rąbał xxxx nawet małymi kwotami. To oznacza przyzwolenie dla globalnego oszustwa pod szyldem allegro. A allegro wspomaga działania (Policja w większości typowych dzielnicówek nie ma gniazdka z internetem w pokoju, o komputerze nie wspomnę) , więc w miarę szybko to idzie Dbają o image (allegro) a klienci na tym zyskują. Niska szkodliwość społeczna wchodzi w rachubę dopiero przy Sądzie. A przedtem jest jeszcze zdaje się Sąd Grodzki, który takimi pierdułami się zajmuje. A po za tym to nie jednorazowa kradzież tylko oszustwo na dużą skalę wiec dodatkowo można zyskać przychylność władz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyd_Valdoorf Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ten temat to już prawie blog kolejny dzień - system nie działa, żadnego powiadomienia od administratora, zero kontaktu do admina na stronie (samo polwebs.pl już działa) jest napisane : * Trwa tworzenie kont użytkowników na nowym serwerze.. ciekaw jestem jedynie jak on ma zamiar ustawić moje konta skoro domeny są podpięte na superhoście a nie wiadomo gdzie będą stać nowe dns-y i czy zrobił backup baz danych czy ktoś komuś udało się nawiązać kontakt z tym człowiekiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigraS Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mnie sie dzisiaj udało. późnym wieczorem skończą wgrywanie backupów. cPanel będzie w j. PL ...tyle się dowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donon Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 potwierdzam wypowiedź wyżej, rozmawiał dziś niechętnie ale udało się jakoś wyciągnąć info od niego, a domeny to nie wiem jak u was ale mi działa szkoda tylko ze wywala na Apache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigraS Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 u mnie to samo - Apache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyd_Valdoorf Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ja mam cały czas * Trwa tworzenie kont użytkowników na nowym serwerze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 ale w panelu a wejdź na swoją stronkę, już koleś nie odpisuje na gg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyd_Valdoorf Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 w panelu mam pusto - zero domen, zero baz - > null Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 niedawno panel zaczął działać ale jest pusty, pozostało tylko czekać emaile mam te same, tylko baz, domen i plików nie mam, a i spójrzcie na transfer jeżeli jest on 30gb to należy się upomnieć o więcej chodzi mi o ten panel poprzez który wbija się do cPanelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmf33 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Już od samego początku swojej działalności szczególną uwagę przykładamy do zapewnienia najwyższej jakości oferowanych produktów oraz usług. Nasi informatycy i progrmisci posiadają wiedzę i umiejętności praktyczne do zrealizowania oferowanych usług. Potwierdzją to dobre opinie i wysokie oceny naszych zadowolonych klientów indywidualnych i firm z nami współpracujących. Co nie, że jesteśmy zadowoleni I jeszcze jedno, mowa o programista a przecież to tylko partacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmf33 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Chodzi zapewne o to, że jeśli za hosting płaci się 20zł rocznie i są to jedyne usługi to nie opłacalne jest zatrudnienie iluś tam osób to przesiadywania przed komputerami i robienia za BOK z prawdziwego zdarzenia, bo teoretycznie jeśli odpisze się za godzinę czy siedem to klient i tak będzie zadowolony Inaczej to wygląda w praktyce, wiadomo Nie czeka się godziny, ani 7 tylko 2 tygodnie, a czasem w ogóle nie dostaje się odpowiedzi. Ale ten hosting to już przeszłość dla mnie. Wybrałem teraz netmark . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.